Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 24 mei 2013

Prijsverhoging KPN: toch maar overstappen?

Gisteren werd ik per brief door KNP geïnformeerd over de nieuwe tarieven. Ik heb Digitenne bij hen. Een aantal jaren geleden kostte dat €7,50 per maand, nu is het €9,66 per maand en per 1 juli gaat KPN de prijs verhogen naar €12,50 per maand.
Toe maar! In één keer een verhoging van 29,4%. Ik vraag me af of ik toch niet beter kan overstappen naar een alles in één pakket elders. Ik had internet en bellen van Alice. Alice is verdwenen en is opgegaan in Tele-2. Ik bel erg weinig en betaal bij Tele2 nu ca 35 euro per maand. Tel daar de verhoogde prijzen van KNP bij op en dan betaal ik vanaf juli €47,50 voor vast bellen, internet en tv. Dat vind ik een hoog bedrag en daar komen dan ook nog de kosten van mobiel bellen bij.
Ik ben niet heel tevreden over de beeldkwaliteit van Digitenne. Ik heb vaak last van storing, dan zit ik met de ontvanger in de hand wat heen en weer te goochelen om toch maar een zo goed mogelijk beeld op te vangen. Inmiddels heb ik mijn 3e modem, ook dat werkt niet ideaal. Dus ik denk aan overstappen.
Ik bel weinig, misschien moet ik die hele vaste telefoon wel helemaal afschaffen en overstappen op een andere soort mobiel bellen?
Kun jij mij een goedkoop en toch goed pakket adviseren? Of adviseren over mobiele abonnementen? Ik heb nu een prepaid sim-only kaart.

23 opmerkingen:

 1. Ik zal er dan ook maar even weer naar gaan kijken.Ik heb ook digitenne ( ik ben blij dat ik niet de enige ben die nogal eens in de weer is met haar ontvanger :-))Ik heb ook al eens naar andere opties gekeken maar kwam tot nu toe dan altijd ongeveer even duur of duurder uit en bleef dan bij de oude situatie hangen.

  Groetjes Anneliea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij overwegen ook om over te stappen. Nu zitten we bij Z.iggo, maar ik baal een beetje van ze. Nieuwe klanten krijgen een half jaar voor half geld momenteel. Voor vaste klanten willen ze niks doen. Ik overweg om naar T.elfort over te stappen. De prijs is een stuk lager.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn in oktober vorig jaar over gestapt van ziggo naar Kpn.
  Daar hebben wij heel ergs spijt van en ik oktober ben ik zeker van plan weer terug naar ziggo te gaan.
  Bij kpn heel veel storing.
  zeker 2 keer per week moeten wij de router resetten.
  Ook al 3 keer kosten onterecht in rekening gebracht.
  Ik ben er klaar mee dus kan niet wachten tot we weer kunnen overstappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan kan het, ook aan je ontvanger liggen. Hier ook kpn, compleet. En geen last van storingen ...
   Maar de complete pakketten gaan ook omhoog en klanten kunnen zonder problemen tot 1 juli kosteloos overstappen

   Verwijderen
 4. Een 3 in 1 pakket van Ziggo kost 44 euro ( basis)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij kregen dezelfde brief gisteren. Mijn man zat ook al te mopperen. Ook hier is de kwaliteit van digitenne niet altijd geweldig, maar ik dacht dat dit aan het platteland lag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst..ik lees je blogs met heel veel plezier..Wij hebben Tele2 alles in 1 pakket, TV, Internet en Bellen onbeperkt voor 41,50 per maand. Wij zijn er zelf heel tevreden mee, 1x storing gehad, maar werd keurig netjes opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Zuinigaan
  Telfort 3 in 1 voor 34,50 in de maand ( voor 1 TV)
  Moest drastisch bezuinigen en heb voor mezelf eea uitgezocht. De gesprekskosten zijn niet inbegrepen. Hier veel mb voor internet, alleen dat verschilt per plaats;dat is na te zoeken op internet. Ik bel zelf altijd mobiel met simpel voor maar 5 euro in de maand. Maar mijn vaste telefoon aanhouden vind ik handig voor degenen die mij willen bellen. Ouders bellen bijv niet mobiel en die zou ik dan op kosten jagen om met vast naar mobiel te moeten bellen. Maar zou er dus nog af kunnen.
  Digit.enne staat hier bekend als biedend slecht beeld.

  Groetjes Lena

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook, bij vorige verhoging digitenne de deur al uit gedaan en deze prijs is ook voor meerdere tv,s gewoon even decoder scoren op Mp

   Let altijd op bij interactieve tv even je verbindng na te meten dmv speedtest en kijk gelijk de afstand tot wijkcentrale voor bv 2 tv,s en internetten heb je toch wel min.15 Mb nodig.

   Verwijderen
  2. Wij hebben internet + bellen bij KPN. Bellen naar vast is bij dit abonnement even duur als bellen naar mobiel. Maar bij andere abonnementen kan het wel anders zijn.
   Geartsje

   Verwijderen
 8. En nu sinds een half jaar kan ik zeggen dat het me prima bevalt. Voorheen had ik xs 4 all. Lena

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het zijn en blijven hufters die kpn. 29,4 verhoging vanwege stijgende kosten, wie gelooft dat?
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede vervanger voor Digitenne =

  http://www.edpnet.nl/nl_nl/thuis

  Slecht 7,07 euro per maand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog wel ja, en ik zie dat je ook een jaar vooruit moet betalen, zo besparen ze in iig wel een hoop.
   Voor mij geen tv meer behalve de free to air kanalen, ik was toch al zat om te betalen voor al die reclames. Alle goede series download ik wel en sport stream ik gratis :)))

   Verwijderen
 11. Mag ik hier even op inhaken met een vraag: Wij hebben een contract met lijbrandt (tv,internet en bellen). Als de provider nu de prijs van het contract gaat verhogen, mag je dan op dat moment (omdat de prijs verhoogd wordt) alsnog besluiten om een ander abonnement te nemen bij een andere provider?

  Wij hebben dus van Lijbrandt een brief gekregen dat men de prijs verhoogt en nu vraag ik me dus bovenstaande af. Wil, als het dus kan, op zoek naar een andere prover...

  Groet, Maui

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie de laatste regel in de brief van Lijbrandt!

   Verwijderen
 12. Je kunt alles in 1 pakketten goed vergelijken op totaalwijzer.nl, voor mobiel bellen kun je de site bellen.com gebruiken. Heeft mij goed geholpen bij overstappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Onze dochter had internet en TV bij Telfort voor 32 euro per maand. hele vriendelijke mensen. Wijzelf bellen met sim only van telfort (over KPN netwerk) voor 8,- per maand 100 sms'jes en 100-200 minuten bellen. Wellicht verstandig om de vaste telefoon eruit te doen? Ik durf het niet, maar wij zitten zelf bij Solcon met internet en bellen. Dat is een geweldige provider! De TV zit nog steeds bij UPC, dat is het voordeligst voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben heel tevreden met Ziggo basispakket 3 in1. Als ik bel met iemand die ook Ziggo heeft dan is dat gratis, maar we bellen weinig. Per maand betalen we tussen de 50 en 55 euro inclusief gesprekskosten, alleen als er wat bijzonders in de familie is telefoneren we natuurlijk meer. We kijken digitaal maar dat geeft geen hogere abonnementskosten. Ik houd niet van wisselen als we iets hebben dat goed is. Ben altijd bang dat ik dan problemen krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben van Ziggo naar Telfort gegaan en dit scheelt me maandelijks 25 euro!! Ik had toendertijd een actie met alles in 1 voor 34,50 euro per maand, dat is nu ietjes duurder geworden. Ik heb gewoon normale snelheid voor internet (20 mb meen ik) en digitale tv en telefoon. De gesprekskosten komen er nog wel overheen, dit kost 0,0495 per gesprek!! Goedkoper ben ik ze nog niet tegengekomen en mijn laatste facturen zaten rond de 38,00 / 39,00 euro!! Ben hier heel tevreden mee en de site met je eigen overzicht wat je altijd kan raadplegen en dingen aan of af kunt melden. Voor mobiel ben ik sinds vorig jaar november overgestapt, ook naar Telfort. Ik zat bij vodafone en betaalde daar 17,50 voor per maand. Ik heb nu 100 belminuten en 150 smsjes voor 5,08 euro! Al met al een lekkere besparing voor mij maandelijks! Ik hoef geen internet op mn telefoon, daar heb ik een laptop voor. Succes met het uitzoeken van je nieuwe provider!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Afgelopen maand 3 in één rekening incl gesprekskosten telefoon 49,50.
  Nu bel ik weinig, doe het meeste met mail en één van mijn kinderen zit ook bij Ziggo dus gratis bellen met elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Er kan nog veel meer bespaart worden.
  Tv: overstappen naar edpnet.
  vaste telefoon er uit. Wil je bellen naar vaste nummers doe dan dan via de skype app.
  Mobiel telefoon: Neem geen abbo maar koop een telefoon nieuw of 2e hands.
  Liefs nog in Duitsland ook. B.V. de LG L9 bij mediamarkt.DE scheelt €60,00 dan bij Mediamarkt.nl. Neem een sim only abbo b.v bij Youfone.nl met onbeperkt internet. Internet is € 15,00 per maand voor max 2 Gb daarna wordt de snelheid minder. Maar het is voor een gemiddelde gebruiker genoeg. Vaste intenet aansluiting kan er dan ook uit. Alle smartfone's hebben een ingebouwde wifi hotspot. Je vaste pc's kunnen dus verbinding maken met je smartfone. Heb nog meer ideeen om te besparen maar wou het hierbij laten.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Allemaal goede besparingstips Sleutelen, thanks!

  BeantwoordenVerwijderen