Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 6 mei 2013

Spam

Het is wonderlijk hoe dat gaat met spam. Op blogger zit een goede spamfilter, spamberichten in alle mogelijke talen komen binnen. Hoe kan het dat die spam op mijn weblog terecht komt? Het is mij een raadsel. Pools of een taal die daarop lijkt, ik ken geen Pools, het zou ook Tsjechisch of iets anders kunnen zijn. Met een zoekfunctie op internet heb ik uitgevonden dat een spamreactie geschreven was in het Maltees. Veel spamreacties zijn in het Engels natuurlijk, dat zijn de meesten. Er zijn dagen dat er helemaal geen spam is, dan ineens een aantal dagen met wel 10 per dag. Wat doe ik ermee?
Bovenaan de spambox is een knop waarmee ik alles gelijktijdig kan aanvinken. Ik lees er nog even vluchtig doorheen, als ik alles wil verwijderen, klik ik op de verwijderknop. Als er een Nederlandstalige reactie tussen zit, dan lees ik die even door. Er is maar 1 blogger waarvan de reactie een enkele keer als spam aangezien wordt, dat is Opnieuw Begonnen. Waarom? Geen idee! Opnieuw Begonnen is mij dierbaar, zij was één van de bloggers die ik al volgde toen ik zelf nog geen blog had, ze heeft mij geïnspireerd en via haar ben ik begonnen met mail lezen bij Euroclix, haar reacties wil ik niet als spam weggooien.

6 opmerkingen:

 1. Krijg je voornamelijk op de oudere geplaatste blogjes een reactie? Dan zou je modereren op soms kunnen zetten in je instellingen. En dan bv de blogs vanaf 14 dagen terug. Dat gaf LLMM laatst als oplossing op haar blog aan en werkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot voor kort had ik de instellingen zo, dat reacties van de afgelopen 4 dagen direct geplaatst werden en dat ik de reacties op oudere berichten modereerde. Nu is de instelling zo, dat ik alle reacties eerst goedkeur voor plaatsing. Ik ben niet echt streng hoor, alleen racistische reacties of reacties die op een andere manier kwetsend zijn gooi ik weg en soms anonieme reacties als ze qua inhoud weinig toevoegen. In principe plaats ik verder alles waar een naam onder staat.

   Verwijderen
  2. Wat jammer dat het dan toch nog weer zoveel spam oplevert ondanks deze instellingen. De reacties volledig modereren kan ook best een klus zijn, gezien hier toch veel wordt gereageerd. Jammer want die spam wordt je kriegel van!

   Verwijderen
  3. Ach, ik vind spam niet zo heel erg, alleen verwonder ik mij erover dat mensen kennelijk moeite doen om reclame-reacties op mijn blog te plaatsen. Nederlandstalige snap ik, maar Engelstalige, Oost-Europese of Maltezer teksten?

   Verwijderen
 2. Ik vind die spam ook erg vervelend en heb zelf voor een code intypen gekozen als iemand een reactie geeft. En zo'n code vind ik zelf best wel vervelend om in te typen, maar voor mij werkt het beter dan modereren denk ik. Ik ben namelijk best slordig en ben bang dat ik dan berichten vergeet te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat super leuk dit! ik ben pas net begonnen en mijn blog is www.salonmoniq.nl. Het gaat over van alles. Beauty outfits fashion reviews en nog veel meer. De website is tevens de website van mijn beautysalon.

  BeantwoordenVerwijderen