Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 17 mei 2013

Wat heerlijk kan een normale situatie zijn!

Afgelopen maandagochtend werd ik wakker met een akelige pijn in mijn rug, ik had moeite met lopen, voorover buigen, traplopen, hoesten etc. De pijn zat rechts en volgens mij was het spierpijn. Ik ben wel naar mijn werk gegaan, maar gaandeweg werd de pijn erger. In de nacht van maandag op dinsdag werd de pijn nog weer een graadje sterker. Op dinsdag was oudste dochter hier, ze heeft mij geholpen met het aantrekken van sokken en schoenen, dat kreeg ik zelf niet voor elkaar. Ik was stoer genoeg om ook die dag naar mijn werk te gaan, onder het motto: die rug doet thuis net zo pijn als op mijn werk. Bewegen is goed, op mijn werk loop ik regelmatig heen en weer en ik ga op de fiets naar mijn werk. Dus ik nam paracetamol, deed in de toiletten en op mijn werkkamer wat losmaakoefeningen en werkte de hele dag. Gelukkig had ik 's avonds een beetje minder pijn. Ook op woensdag werd het langzaam beter. En dan breekt een moment aan dat ik helemaal vergeet dat ik rugpijn had. Gisteren had ik geen centje pijn meer.

Ik ben niet naar de dokter gegaan. Sommige collega's vonden dat nodig. Ik liep scheef en moeizaam, dus een huisarts was broodnodig. Ik heb geen contact gehad met een huisarts. De afgelopen dagen heb ik geen moment het gevoel gehad dat de pijn niet vanzelf weer weg zou gaan. Naar mijn gevoel was het een spierpijn en niet iets met ruggewervels of beklemde zenuwen. Mijn insteek is altijd: het is vanzelf gekomen en vaak gaat het vanzelf over. Als ik een afspraak maak bij de huisarts kan ik daar meestal pas na een halve week terecht en in feite had ik niet het idee dat het dringend was. Wat kan een huisarts toevoegen aan een normaal genezingsproces behalve medicijnen geven die bijwerkingen hebben?

En nu kan ik jullie vertellen: ik geniet van een rug die ik als vanouds kan bewegen. Wat is het heerlijk dat alle spieren het weer doen zonder dat het pijn doet! Werkelijk, ik geniet van mijn lijf dat weer doet zoals het hoort. Ik heb nooit rugpijn, en ik vond het heel naar om last van rugpijn te hebben! Ik ben helemaal blij dat het over is!

Kosten voor mij: 4 paracetamolletjes = 8 eurocent. Kosten voor de zorgverzekeraar/gezondheidszorg: €0,00

12 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat je er zo snel vanaf bent gekomen!
  Ik heb soms ook last van mijn rug en dan vind ik het fijn om een warme kruik tegen mijn rug te hebben.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn! Ik heb laatst een tijdje buikpijn gehad. Wat ben je dan weer blij als alles weer normaal functioneert. Dat vergeet je trouwens ook weer heel snel als het over is, merk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het weer weggging. Dat motto was ook jarenlang mijn motto (kwam vanzelf, gaat vast vanzelf weer weg) maar na een aantal ge-escaleerde ontstekingen en aandoeningen waar ik te lang zonder zorg mee door liep ben ik toch wat voorzichtiger geworden...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan sta je weer even stil bij het geluk van gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms kun je prima op je eigen gevoel af gaan, vooral als je op je klompen aanvoelt wat de huisarts gaat zeggen (pijnstilling, beetje bewegen, even aankijken in dit geval).
  Ik bel soms alleen even de assistente voor advies/tips als we iets hebben.
  Ik ken dat gevoel, als je uit een periode met veel last/pijn komt. Wil jij geloven hoe blij en opgelucht ik was toen er 4 a 5 kilo van m'n zere bekken(bodem) af was na de bevalling? Hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat je je weer helemaal goed voelt. Ik kan me voorstellen dat je helemaal blij bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zolang het geen uitstralende pijn is, kan je zo doen als jij deed. Meestal is het dan spit. Op de site www.rugaandoeningen.nl staat een duidelijk verhaal over spit. Fijn dat het beter gaat. Nog wel een tijd voorzichtig zijn met tillen en zwaar werk. Wat voelt het dan goed als je rug weer gewoon is. heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig is het over!! Ik ga zelf liever niet naar de huisarts als het niet hoeft. Ik weet niet eens wie m'n huisarts hier is. Op het moment heb ik nogal last van m'n been/knie en af en toe een soort nijpend gevoel op m'n borst, maar ik kijk het eerst even aan. Kan net zo goed stress zijn en zo'n bezoek aan de huisarts levert me alleen maar meer stress op. Bovendien zeggen die toch altijd: even aankijken en als je over X dagen nog last hebt, terugkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig dat je het nu weer heulemaal 'doet',
  'k ben er ook zo ééntje van: 't gaat wel over voor 'k een ouwe man ben ;)
  Of je komt bij de dokter of peut en dan zegt zo iemand dat je er mee moet leren leven.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heerlijk! :) fijn dat het weer over is gegaan. mocht je vaker last hebben van je rug kan ik je zeker yoga aanraden, maar weet niet of dat wat voor je is. mij heeft het erg geholpen. :) zelf ga ik bijna nooit naar de huisarts, maar laatst heb ik te lang rondgelopen met een keelontsteking, toen moest ik dus wel.. je kan het dus ook overdrijven haha! fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het is mij ook eens gebeurd met een lege krat oppakken ik kon bijna niets meer,maar gewoon doorgaan dan denk je er niet aan zeg mijn moeder altijd,,ik ben ook niet iemand die gauw naar de dokter rent,het duurt overgens wel erg lang dat je bij je dokter terecht kan als ik hier bel moet ik haast maken om de telefoonhoorn op de haak te leggen,hij verwacht dat je er gelijk bent,en hij heet nog dokter bernard ook,,van dat liedje,,
  maar idd als het over is heb je gewoon een geluksgevoel dat het weer oke is.
  groet Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soms kun je ook pijn in de rug krijgen omdat je 's nachts bloot gelegen hebt, een dekbed wil wel eens wegglijden zonder dat je het merkt.

  BeantwoordenVerwijderen