Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 3 juni 2013

Uitgaven in mei

De maand mei is al weer voorbij, tijd voor een blogje over de uitgaven in de afgelopen maand.
Overal waar een sterretje bij staat, zal ik een toelichting bij geven.
MEI 2013  
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK  
aansteker (voor kaarsen) 0,65
snijplank 1,92
toiletblokjes 0,82
vuilniszakken, 2x 15 stuks* 2,44
BOODSCHAPPEN  
week 18 (wo t/m za) 33,60
week 19 44,55
week 20 27,76
week 21 39,37
week 22 (ma t/m za) 36.90
VERZORGING  
pedicure* 26,50
UITSTAPJES   
uit eten, incl fooi* 20,50
DIVERS  
polyethervulling voor kussentjes* 2,30
stofje voor kussentjes* 4,10
PLANTEN tuin en huis etc  
potgrond, 40 liter 3,79
lobelia's 6 stuks 2,89
hangverbena's, 2 stuks* 3,90
KLEDING  
2 onderbroekjes* 5,50
TOTAAL 220,59
Toelichting:
* vuilniszakken - de huismerk vuilniszakken zijn net te smal voor mijn vuilnisbak. Er in doen gaat nog wel, maar het is een enorm gesjor en getrek om de zak weer van de vuilnisbak te krijgen. Daarom nu A-merk met trekkoord, in de aanbieding. Geweldige uitvinding zo'n trekkoord, ik wil nooit weer anders!
* pedicure - de pedicurebehandeling krijg ik voor een groot deel terug van de zorgverzekeraar. Ik moet, als ik de behandelingen beperkt houd tot 6x per jaar, €1,50 zelf betalen.
* uit eten was inclusief voorgerecht, glas rode wijn, hoofdgerecht, onbeperkt kraanwater en capuchino na. Hoewel ik minder zuinig doe, was ik van het gezelschap toch weer het goedkoopst uit door me te beperkten tot 1 glas wijn, de dagsoep en het dagmenu. Vroeger sloeg ik meestal het voorgerecht over en beperkte ik mij tot het hoofdgerecht en koffie na.

* stof voor kussentjes en vulling - dochter wilde zo graag nieuwe kussentjes, dus heb ik een stofje uitgezocht en hoesjes gemaakt. Stof voor binnenhoesjes en ritsen had ik nog op voorraad, evenals garens.
* verbena's - ik heb de planten in een hangpot geplant en geniet nu dagelijks van de bloeiende hanger met mooie paarse bloempjes. Ik heb er een foto van gemaakt die ik laatst gepost heb. Toen wist ik de naam van de plant niet, nu wel. Hij bloeit inmiddels een stuk uitbundiger.

* onderbroekjes - ik wilde meer kopen, maar de voorraad was niet groter. Ik heb gewoon alle broekjes meegenomen.

13 opmerkingen:

 1. Heerlijk om zo te genieten van de plantjes, dat is de €3,90 echt wel waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedkoop maandje voor jou! Als je de vergoeding voor de pedicure er aftrekt, heb je nog geen 200 euro uitgegeven!
  Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe doe je dat als jezelf het goedkoopste uit bent betaal je alleen je eigen gedeelte?
  Gr lena

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je denkt toch niet dat ik mee betaal aan het eten van anderen die voor 35 euro verteren? We berekenen aan tafel wat we elk verteerd hebben en leggen vervolgens het geld op het schaaltje met de rekening. Ook draagt iedereen bij aan de fooi.

   Verwijderen
  2. Nog even als aanvulling: als anderen enorme lappen vlees willen, veel wijn en likeur bij de koffie. Ik neem dat niet dan hoef ik daar toch ook niet aan mee te betalen?

   Verwijderen
  3. Nee, zou ik ook niet doen hoor! Ik eet meestal ook geen duur maaltje als ik uit eten ben en dan moet ik zeker de ander zn biefstuk gaan betalen...nee dank u....Of hun vele wijn terwijl ik het met 1, hooguit 2 glaasjes wel red op zo'n avondje...

   Gr. Boukje

   Verwijderen
 4. Voor de kussenvulling, die ik kocht bij de HEMA moest ik € 6,-!!! betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Keurig overzicht hoor! Wou dat ik soms zo een maand heb...maar met de boodschappen zit ik al veel hoger...Wat betreft de overige uitgaven hou ik wel binnen de perken omdat er gewoon niet meer geld op mn rekening staat....En dat is voor mij een goede stok achter de deur hoor, ik spaar gelijk als mn loon binnenkomt en dan haal ik het er niet af voor bijvoorbeeld een nieuw plantje of een goed boek. Dan moet ik wachten tot mn nieuwe loon er is...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bij ons in het dorp hebben we gemeente vuilnis zakken die kosten per 10, €11 !!!!!! gezina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat jij met die dure vuilniszakken betaalt voor de vuilnisophaal. Dat is hier niet zo. Ik betaal hier de vuilnisophaal op een andere manier, namelijk via de gemeentelijke lasten.

   Verwijderen
 7. Wat zijn dat voor onderbroekjes, zulke vind ik nooit, ik betaal toch wel 16 euro voor twee gewone saaie onderbroeken, helemaal niet sexy.
  Adriana Dijkland

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze broekjes zijn ook saai hoor! Gewoon wit, van uiterst saaie katoen, maar wel zeer degelijk en slijtvast, maat 50 bij de Hema. Ze vallen groot uit. Ik heb maat 52/54, maar ze passen mij prima!

   Verwijderen
  2. Ga ik toch eens proberen, als ze maar lekker zitten.
   Groet Adriana

   Verwijderen