dinsdag 4 juni 2013

Boodschappen week 22

Misschien een beetje saai, maar omdat ik dagelijks mijn boodschappen noteer, vind ik dat ik ze hier ook "moet" plaatsen.
Wat gaf ik uit?

Week 22 van 27 mei - 3 juni '13
*=aanbieding    @=afgeprijsd  WAAR PRIJS
FRUIT    
bananen AH 1,00
ONTBIJT EN LUNCH    
kaas, belegen AH 4,44
2 volkorenbroden* AH 2,02
zonnebloempasta, bio ecowinkel 2,89
halvarine, 2 dozen* AH 1,80
WARME MAALTIJD    
komkommer* C1000 0,25
spitskool 975 gr* AH 1,12
radijszaad (voor kiemen) ecowinkel 3,09
tomaten, 6 stuks* AH 1,00
rucola* AH 1,00
sperziebonen, diepvries AH 0,75
rundergehakt* AH 2,25
vleespakket* C1000 10,00
sardines, 3 blikjes C1000 1,44
gerookte haring, 3 stuks AH 1,92
aardappels, 5 kg* C1000 1,99
rozemarijn in pot, bio ecowinkel 1,59
zuivelspread voor wraps AH 0,64
vla AH 0,59
LEKKERS   0,00
TOTAAL week 22   39,78

Het is misschien tegenstrijdig, zowel producten uit de ecowinkel als kiloknallers als het gehakt en het slagerspakket van C1000. En ...... ik moet zeggen, ik heb ook wel een beetje spijt van het slagerspakket. Op de een of andere manier nodigt zo'n hoeveelheid uit om méér vlees te eten. Echt zuinig is het op die manier niet. Er waren 20 porties vlees en 2 porties valess. Zelf heb ik 2 porties vlees in één maaltijd gegeten, terwijl ik door de weeks altijd vegetarisch eet en toen we met ons drieën waren 4 porties voor 3 personen. Oke, de rest ligt in de vriezer. Maar het is bij mij vaker zo: veel kopen is (te) veel gebruiken. Ik weet wel dat het voor veel mensen heel gewoon is om veel vlees te eten, een vroegere vriend van dochter en ook één van mijn collega's eten standaard 2 hamburgers of zigeunerschnitzels per maaltijd, maar voor mij is dat niet gewoon en ik vind het ook niet wenselijk. Dus dat ga ik niet meer doen.

Laatst had ik zaadjes gekocht voor het kweken van kiemen. Het gaat geweldig!
Ik oogst iedere week 120 gram kiemen en 2 volle bakjes tuinkers en dat al weken lang. Die kiemen en tuinkers eet ik bij de warme maaltijd en op de boterham, samen met een heel dun laagje zonnebloempasta. Ik heb de afgelopen week radijszaadjes gekocht om te kiemen. Lekker pittig, lijkt mij!
Dit zegt de site van het bedrijf dat ze aanbiedt:
Radijskiemen behoren tot de familie van de kruisbloemigen (Crusiferea/Brassicaceae). Hiervoor geldt, net als voor de koolachtigen, dat ze stoffen (glucosinolaten) bevatten waarvan is aangetoond dat ze een rol spelen bij het voorkomen van kanker en hart- en vaat ziekten. Radijskiemen hebben een pittige smaak en lenen zich door hun frisgroene kleur uitstekend voor decoratief gebruik. Heerlijk in een salade of in een rolletje kaas.

13 opmerkingen:

 1. Lekker bezig met dat kiemen! Ben benieuwd of dat ook nog aan boodschappen scheelt, of dat het meer extra is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kiemen zijn voor mij vooral extra. De tuinkers in de winkel is mij veel te duur en de gemengde kiemen kan je lang niet overal krijgen. In totaal kweek ik ongeveer 200 gram per week. Dus net voldoende groenten voor 1 dag voor 1 persoon. Biologische tuinkers kost 1 euro per 20 gram, de gemengde kiemen kosten ongeveer 1 euro per ons.

   Verwijderen
 2. Ik eet dagelijks mijn zelfgemaakte broccolikiemen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee grote stukken vlees per maaltijd vind ik ook erg veel. Wij eten in ieder geval 1 keer per week vis, en een maaltijd zonder vlees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eet meestal van maandag t/m vrijdag vegetarisch en dus maaltijden zonder vlees.

   Verwijderen
 4. Het is inderdaad ontzettend saai om te lezen wat
  een mevrouw in Groningen aan boodschappen koopt.
  Als je veel koopt en dan ook (te) veel gaat
  gebruiken beschik je over weinig zelfdiscipline.
  H.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ha, misschien is dat ook wel zo en heb ik weinig zelfdiscipline. Zelfdiscipline is inderdaad niet mijn sterkste kant. Maar misschien maakt dat mij alleen maar menselijk? Je hoeft mijn berichten niet te lezen hoor als je die heel saai vindt!

   Verwijderen
 5. ik vind het altijd leuk om te lezen wat je koopt gewoon door gaan met boodschappen lijstje hier neer zetten hoor groetjes ypie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook wel leuk om te zien. Ik geef denk ik in mijn eentje evenveel geld uit aan boodschappen alleen andere accenten. Veel meer vers groente en fruit. Nooit diepvries. Nooit vlees. Meer noten, zaden en granen. Ik heb een groentetuin dus in de zomer kan ik daar ook veel uit halen. De komkommers bij C1000 daar kocht ik er meteen 6 van. hahaha. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Radijskiemen zijn echt super lekker, echt mijn favoriet. Maar ik benieuwd, kiem jij in een pot, in een schaaltje of nog anders? Ik heb de ervaring dat het altijd een beetje gaat stinken/ raar ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kiem in een pot. Drie keer daags bevochtigen en donker wegzetten.
   Radijskiemen zijn voor mij nieuw. Ik heb wel alfalfa en linzen gekiemd. Ik vind niet dat het tot nog toe stinkt.

   Verwijderen
 8. Ik koop altijd het slagerspakket van c1000. Je kunt je portie zo groot of klein maken als je zelf wilt. Desnoods neem je een halve hamburger of halve schnitzel per keer. Ik begrijp het probleem niet. Als je een dubbele portie neemt bij zo'n aanbieding, is meteen je voordeel weg.
  Geartsje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik lees graag wat je per week uit geeft. ik ben juist benieuwd hoe andere de week doorkomen. ik heb er nogal moeite mee om elke week uit te komen ;-(

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.