Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 25 augustus 2013

Pijn 2

Wekenlang heb ik veel pijn aan mijn heup gehad en zowel de huisarts als ikzelf dachten dat de klachten door slijtage veroorzaakt werden. Er zijn foto's gemaakt en wat blijkt? Nauwelijks slijtage, maar er is wel wat anders aan de hand. Ik heb een blokkade van het SI gewricht, of een SI-syndroom. Dit SI gewricht is de verbinding tussen het heiligbeen en het bekken en dat geeft klachten. Hier kun je er meer over lezen, compleet met een duidelijk plaatje. Ik heb nog steeds pijn, niet meer zo veel, dat komt door de medicijnen. Met behulp van de Cesartherapeute ben ik bezig met oefeningen om het gewricht weer goed te krijgen. Ook krijg ik manuele therapie om het gewricht weer wat los te maken.
De Cesartherapeute denkt dat ik, als alles goed gaat, over 2 maanden van mijn klachten af ben!
Heerlijk dat ik geen operatie hoef!
Dat geeft een mens moed voor de toekomst! Ik ga flink oefenen en moet dat waarschijnlijk de rest van mijn leven blijven doen, maar ik heb ervaren dat met behulp van de oefeningen bewegingen al minder pijn doen!
Leve de fysiotherapie!

15 opmerkingen:

 1. Fijn! En toch goed dat er dan foto's gemaakt zijn. (En ook vast een lekker gevoel dat je de heup van een 20-jarige hebt :-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je geen slijtage, want daar kom je nooit meer vanaf. Hopelijk ben je weer snel zonder pijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een jaar of 7 geleden ook Cesartherapie gehad voor mijn rug. Wat ik daar een baat bij gehad en nog steeds! Ik hoop voor je dat je geheel van de klachten afkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh, dat is goed nieuws dan toch!
  Hopelijk komt idd door de oefeningen dan alles weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig, het valt dus mee. Opereren is ook een flinke ingreep. Gelukkig is het voor deze klacht niet nodig. Succes bij de fysio en wellicht ben je snel van je pijn af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit je blog weet ik dat je ook podotherpeutisch zolen draagt. Zoals je misschien weet, kijkt een podotherapeut ook naar je rug. Het is raadzaam om ook je zolen even te laten controleren. Misschien is er een kleine aanpassing nodig.
  Groetjes van een podotherapeut in opleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je geen operatie hoeft. Met zwaar sjouwen zoals bij de verhuizing van je dochter kun je denk ik toch beter stoppen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit nieuws is wel een opluchting voor je, denk ik zo. Sterkte en oefen ze!
  Ankie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig geen slijtage en kan je met een boel oefening het gewricht weer volop mee laten doen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is goed nieuws, dat betekend dat je er wat aan kan doen! Wat fijn voor je, het is vast een opluchting!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig dat het een slijtage s en met behulp van therapie verholpen kan worden.beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed nieuws, nou ja...relatief goed nieuws want geen operatie nodig.

  Fijn voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed,dat dit ontdekt is. en je zelf er iets aan kunt doen met oefeningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij een SI gewricht kan osteopathie heel erg veel voor je doen. Na een dag of drie pijnvrij? Ik weet het nog van mezelf. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen