Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 1 augustus 2013

Stoere meiden!

Oudste dochter en ik waren vandaag vreselijk stoer! We hebben een enorme koel/vrieskast door het trappenhuis in de flat van dochter naar boven weten te brengen! Dochter woont op de 2,5de verdieping en de koelkast kon alleen beneden bij de haldeur afgeleverd worden en niet bij haar voordeur. Een beetje hetzelfde verhaal als de wasmachine. Voor plaatsing in de keuken woont dochter ook te hoog.
Wat nu?
De koelkast is groter dan ikzelf, zeker met piepschuimverpakking. 
In ieder geval gingen we niet tillen, dat is duidelijk.
Maar wat dan wel? Dochter heeft een speciale steekkar gehuurd. Eentje met 6 wielen. Zoiets als deze ongeveer:
Vanochtend om 8 uur zou de koelkast afgeleverd worden en om half acht stond dochter bij het verhuurbedrijf om een steekkar te huren.
Om kwart over acht kwam dochter terug en op hetzelfde moment werd de koelkast afgeleverd. Met heel veel brede tape zetten we de koelkast vast op de kar en toen kon de klus beginnen. Dochter tilde en duwde en ik trok. Er waren vijf betonnen trappen, voor iedere verdieping twee. Tree voor tree sleepten we de koelkast de trap op. Probleem was voornamelijk dat het ding inclusief piepschuim minstens 190 cm hoog was. Het hele pakket was lastig en zwaar om naar boven te trekken. Een kleiner pakket doe je ongeveer zo: Dat trek je zo naar boven. Maar de koelkast plette mijn hoofd en het was een erg zware klus.
Hoe lang we er over gedaan hebben? We deden over iedere trap gemiddeld een kwartier, inclusief de draai op de (tussen) verdieping. Er was maar nèt genoeg ruimte om die draai te maken. Na 75 minuten was de klus geklaard. Hoewel, toen moest de koelkast nog over de drempel gesleurd. Er werd vanochtend ook nog een groot keyboard afgeleverd. Die was even zwaar, maar compacter en daardoor makkelijker de trap op te krijgen. Maar ......... ik heb mijn beurt voorbij laten gaan. Een goede vriend van dochter zou langs komen. Het leek mij een geschikte klus voor deze jongen, hij wilde toch al helpen. De spieren van mijn rug hebben echt genoeg gedaan voor vandaag. Ik ben bang dat ik het anders de komende dagen moet bezuren. Misschien is dat toch al wel het geval.
Ik heb bij mijn verhuizing ruim 6 jaar geleden een deel door een verhuisbedrijf laten verhuizen: namelijk de (Miele) wasmachine en de piano. Mijn advies aan dochter en haar vriend: laat de zware dingen in de toekomst ook door een verhuisbedrijf verplaatsen. Die hebben er de apparatuur en de technieken voor.

15 opmerkingen:

 1. Koelkasten en wasmachines kun je met hulp wel verslepen. Maar een piano is inderdaad iets om over te laten aan mensen met verstand van zaken.
  Maar zeker heel stoer! Ik doe het je niet zomaar na.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je handig bent en slim kun je een hoop doen met zijn tweetjes bv hier samen zonnescherm opgehangen (ruim 100 kilo) wasmachine naar boven getild ook ruim 100 kilo en koelkast was peulenschil weegt lang niet zoveel en was toch ruim 2 meter hoog span band erom heen til je hem samen overal heen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij hebben ook eens een piano verhuist,wat weegt dat ding door zeg,met 4 man naar buiten in een aanhanger bij haar moeder vandaan naar haar eigen huis.gelukkig wel gewoon beneden.
  ik denk dat het wel zweten was met die warmte in een trappehuis.

  groet Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig!!! Gelukkig heb ik de koelkast en de vriezer apart, iets minder zwaar. En laten sjouwen, door mijn vader en partner.... Hopelijk krijg je niet teveel spierpijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn man heeft in een ver verleden twee tenen gebroken bij het helpen verhuizen van een piano. Ik denk dat je voor dat soort klusjes best een professional inhuurt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben onze piano meerdere malen verhuisd in de loop der jaren. Eerst (hij is eigenlijk van Ouders) van hun benedenverdieping naar onze bovenverdieping, twee trappen met draaien op...), vervolgens weer dezelfde trappen naar beneden om te verhuizen naar onze huidige woning en daar is de piano meerdere malen intern verhuisd. Hoe we dat doen? We hebben twee beren van kerels in huis, en verder hebben we de piano zoveel mogelijk ontmanteld: klep eraf, bovenklep eraf, klavier eraf, voorkant eraf... Was -ie nog loodzwaar hoor maar het is wel gelukt... :-) Misschien moet ik dat eens zeggen tegen Man en Zoon: dat ze een pianoverhuisbedrijfje beginnen... Gat in de markt? :-) Zonder gekheid: ik vind het reuzeknap van jullie. Wat een gesjouw! Ik hoop dat het meevalt met de spierpijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nauwelijks last van mijn rugspieren, wel een beetje een stijve nek en bovenop mijn hoofd een pijnlijke plek. Zoals ik al schreef plette die koelkast mijn hoofd. Dat merk ik nu aan mijn hoofd en mijn nek. Ik moet heel voorzichtig mijn haar borstelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. of bestel het de volgende keer bij wehkamp goeie aan biedeingen en ze zetten het op de plaats waar het moet staan geheel kosteloos en sluiten ook de boel aan we hebben dit zelf net bij zoon lief aan de hand gehad prima service.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Respect voor deze verhuizing. Maar ik heb me één ding in mijn leven voorgenomen; verhuizen doe je met vakmensen en niet zelf. Deze mensen zijn er voor verzekerd. Nooit spijt gehad en we zijn vijf keer verhuisd. Zelf verhuizen; nooit niet. Dat is een genoegpunt voor mij. Het is duurder als je bv. een wasmachine/een servies enz.enz. beschadigd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was niet degene die verhuisde, dat waren mijn dochter en haar vriend, elk vanaf een andere locatie. Ze hadden weinig huisraad, geen koelkast en geen wasmachine, dus er zijn dingen besteld. Die bestelde goederen vervoert een verhuisbedrijf niet naar boven. Er is op 23 en 24 juli verhuisd en op de 24e is er een heleboel gekocht bij Ikea dat naar boven gebracht moest worden. Op vrijdag 26 juli werd de wasmachine aangeleverd, op dinsdag 30 juli kochten we 11 pakken met laminaat (loeizwaar is dat!) en op donderdag 1 augustus de koelkast en een groot keyboard (gekocht van geld uit verkopen op Marktplaats) en kasten, een bank, een grote tafel. Er waren dus 5 dagen waarop er van alles naar boven vervoerd moest worden. In geval van dochter en haar vriend waren verhuizers niet echt een optie. Bij die nieuwe aankopen was eigenlijk ook geen sprake van verhuizing, maar van aanlevering en eigen aankopen die naar boven vervoerd moesten worden.

   Verwijderen