Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 9 september 2013

Boodschappen in de afgelopen week

In de afgelopen week heb ik meer geld aan boodschappen uitgegeven dan dat ik van te voren van plan was. Ik dacht ongeveer 30 euro uit te geven, maar door hamsteracties kwam daar toch nog wel wat bij. Wat was extra? De tomaatjes op olie, de quiche en de vegaburgers die toch wel prijzig waren. Op woensdag fietste ik na het werk naar huis en was ik doodmoe en ik had totaal geen zin in eten koken. Wat doe je dan? Dan zwicht je voor kant-en-klaar. Het gebeurt me bijna nooit, maar deze keer waren de quiches in de aanbieding. Twee voor de prijs van één. Voordat ik wist had ik 2 in mijn boodschappenkar. Per maaltijd in feite nog steeds wel duur, want met een quiche ben je er nog niet. Er moet nog groenten bij en een toetje.
Was het lekker? Nou eerlijk gezegd niet bijzonder. Ik koop ze niet weer, eigengemaakt zijn ze een stuk lekkerder.
Week 36 van 2 - 9 september '13
*=aanbieding, @=afgeprijsd, #=hamsterbonus WAAR PRIJS
FRUIT    
druiven, 2 bakjes # AH 1,99
bananen, 10 stuks AH 2,00
ONTBIJT EN LUNCH    
melk, 2 liter AH 1,18
margarine, 4 kuipjes # AH 2,11
kaas, belegen AH 4,46
2 broden AH 2,02
eieren, 2 doosjes van 6 AH 1,91
WARME MAALTIJD    
prei # AH 0,22
rode paprika, 2 stuks # AH 0,69
spinazie in pot @ AH 0,71
zongedroogde tomaatjes op olie AH 2,54
quiche, 2x # AH 3,39
shoarmabroodjes, 2x 8 AH 1,12
vegetarische burgers, 2x 4 # AH 2,69
haringfilet, 2 blikjes AH 1,78
kikkererwten, 2 blikken Action 0,98
crème fraîche AH 0,37
yoghurt, 4x halve liter # AH 1,20
vanille vla, 2x halve liter# AH 0,67
KAT    
zacht voer voor kat, 16 kleine blikjes AH 3,79
zacht voer voor kat, 1 groot blik AH 0,50
LEKKERS   0,00
koeken Action 0,54
chips, 2 stuks # AH 1,87
TOTAAL week 36   38,73
Ik de komende week in de bonus:
Alle tomaten voor de helft van de prijs.
Pruimen, nectarines, broccoli en sperzieboontjes allemaal met 30% korting.
AH heeft ook veel producten in prijs verlaagd. Ik weet eigenlijk niet of daar door mij gebruikte basisproducten bij zitten. Daarvoor moet ik eerst eens kijken in de winkel.

6 opmerkingen:

 1. Toch wel netjes verder hoor. Ik heb ook ooit een keer een kant-klare quiche gekocht. Vond ze niet te eten en heb hem weggekieperd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tijdens ons zelfmaak-experiment van vorige maand heb ik voor het eerst zelf een quiche gemaakt! Het viel me op hoe gemakkelijk en snel je het eigenlijk 'in elkaar flanst' en dat het veel goedkoper en smakelijker is, inderdaad!

  Dus toen ik ze in de aanbieding zag bij de AH, had ik dit keer weinig moeite om er omheen te lopen :D Heb zelfs mijn moeder nog geprobeerd aan de zelfgemaakte quiche te krijgen, maar die durft nog niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moe thuiskomen, geen puf meer om te koken, wie kent het niet. Bij mij in de vriezer staan nu zeven maaltijden klaar, zelfgemaakt, gewoon een paar keer voor twee koken. Scheelt me de vieze kant en klaar smurrie uit de winkel.Als ik echt niets heb, haal ik een zakje wokgroenten. Smaakt me beter dan de meeste kant en klaarmaaltijden en is ook zo klaar.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat kant-en-klaar komt me wel bekend voor; terwijl ik het koop of wil kopen weet ik eigenlijk al dat het lang niet zo smakelijk is als zelf maken. Tegenwoordig kies ik er ook vaker voor om dan maar gewoon niet te kopen en niet te koken, maar meer te 'borrelen' en b.v. wat restjes op te maken die bij elkaar wel een maaltijd vormen en vrij snel klaar te maken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O dat herken ik zeg! Dat het dan zo tegenvalt. Aan de andere kant herken ik dat gevoel nu meestal van te voren al: dat het me gaat tegenvallen ook al heb ik er op dat moment trek in. Het helpt me om nee te zeggen tegen heel veel producten.
  Als ik echt helemaal geen puf heb en ik moet alleen na-eten, snij ik wat tomaten en verkruimel er geitenkaas door. Beetje peper en wat basilicum en klaar, dat kan best voor een keer. Toetjes eten we zelden maar bij grote trek is er altijd wel wat kwark of yoghurt in huis en dat kun je ook nemen bij de avond (kruiden)thee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nergens in de winkel vind ik prijskaartjes die wijzen op de prijzenoorlog die vandaag uitgebroken zou zijn. Niets van gemerkt!

  BeantwoordenVerwijderen