Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 2 september 2013

Boodschappen in week 35 en .... ...nog 1 hamsterweekje.

Er is nog 1 hamsterweek bij AH en dan is dat hamsteren ook weer helemaal voorbij. In de afgelopen week heb ik wel wat gehamsterd, maar niet extreem veel: brood, kaas, noedels, tonijn, bouillonblokjes en aardappels. Van de aardappels heb ik de helft weggegeven aan oudste dochter, anders heb ik toch te veel. Ik heb de afgelopen week niet veel uitgegeven. Dat komt ook omdat ik een grote courgette (1300 gr) kreeg van een collega. Daar heb ik courgettesoep van gemaakt. Ook at ik bij een andere collega, samen met collega's. Dat kostte wel wat, namelijk een attentie voor diegenen die het georganiseerd hadden. Ik heb meegedaan met anderen, dus ik hoor nog hoeveel dat etentje kostte.
Week 35 van 26 aug - 2 september '13
*=aanbieding, @=afgeprijsd, #=hamsterbonus WAAR PRIJS
FRUIT    
wilde perziken, 8 stuks, 500 gr toko 1,00
pruimen, 10 stuks* AH 0,83
ONTBIJT EN LUNCH    
goudse kaas, komijn, 2x 190 gr # AH 2,14
2 broden# AH 2,09
melk AH 0,59
eieren, 4 stuks @ AH 0,64
WARME MAALTIJD    
sperziebonen, 160 gr * AH 0,22
tomaten, 4 stuks* AH 0,51
trostomaten, 5 stuks AH 0,69
tauge, 240 gr. toko 0,36
noedels, 4 zakjes # AH 1,22
aardappels, 2x 3 kg# AH 3,69
tempeh, 500 gr toko 1,39
salami (voor warme maaltijd) AH 2,05
roomkaas (voor warme maaltijd) AH 1,32
tonijn, 2 blikjes# AH 1,67
bouillonblokjes, 2x10 stuks# AH 0,94
kwark* AH 1,00
huiswijn, wit, 250 ml AH 1,59
KAT    
LEKKERS   0,00
TOTAAL week 35   23,94
In de komende week zijn er weer leuke voordeeltjes te halen.
2 bakken witte druiven voor 1,99
prei voor 23 cent per stuk (ma t/m wo) - (let op doorschieters met stokken)
paprika, 2e gratis
alle vegetarische burgers, 2e gratis
huismerk margarine en halvarine 2e gratis
stofzuigerzakken, 2e gratis
alle toiletblokken en toiletreinigers 2e gratis.
Normaal koop ik helemaal geen vegetarische burgers, die zijn mij veel te duur. Omdat ze nu in de hamsterbonus zijn, ga ik wel 2 pakjes kopen. Die vries ik in, dan heb ik weer wat extra voorraad.

8 opmerkingen:

 1. Dat zijn al wat fijnere aanbiedingen dan vorige keer.... Al moet je met die prei altijd maar afwachten als ze 2 voor de prijs van 1 zijn; vaak zijn het dan van die superdunne preitjes; veel dunner dan gewoonlijk!! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga ook op de vegetarische burgers af; sommige zijn heel lekker (andere vind ik ook helemaal niet lekker, maar ik weet intussen welke ik moet hebben).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He, het lijkt er op alsof het echt alleen om de burgers gaat, en niet ook om de worstjes, het nepgehakt enz. En de lekkerste burger, de spinazieburger, die was al uitverkocht...

   Verwijderen
  2. @ Spaarolifantje: ja kunt een reclamecheque vragen voor die spinazieburgers. Dan kan je hem volgende week kopen voor een hamsterbonusprijs. Ik heb de burger royal gekocht, die is ook heel lekker. Je hebt er 4 voor 2,69. Nu dus 8 voor die prijs.

   Verwijderen
 3. Het is toch van het zotte dat de prijs van prei tegenwoordig per STUK gaat. Nog even dan gaat ook de witlof, appels en de rest per stuk. Pure geldklopperij waar Albert Heijn mee begonnen is. Mijn advies koop alleen de echte aanbiedingen en mijd voor de rest de dure AH.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alleen de Ah doet dat, was mij ook al opgevallen bij de lidl. En ook ik vind het belachelijk!

   Verder leuke aanbiedingen. Hier in Duitsland zijn deze week ook de druiven (2kg voor €3,-) en de prei (1kg voor €0.79) in de aanbieding en ik ga waarschijnlijk wel wat halen.

   Verwijderen
 4. Dankzij de moestuin (van mij én van familie en de buren) heb ik deze maand qua groenten niet zoveel uit hoeven geven. Ik denk dat ik deze week vooral een beetje uit de voorraad ga diepen, om te voorkomen dat dingen over datum gaan. Uitgeven kan altijd nog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over het algemeen zijn groente die per stuk geprijsd zijn duurder dan die per gewicht. Behalve bij rode kool.

  BeantwoordenVerwijderen