Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 3 september 2013

Veel uitgaven in augustus: het was duidelijk vakantie!

In augustus had ik vakantie en dat is duidelijk merkbaar in mijn uitgavenlijst. Ik had genoeg tijd om veel dingen te kopen.
augustus 2013   bonnen
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK  
wasmiddel, 2 dozen, 2e gratis 4,99
wasmiddel, 2 flessen, 2e gratis 3,95
afwasmiddel, 2 flessen 1,94
BOODSCHAPPEN  
week 31 (1 t/m 4 aug) 27,88
week 32 25,56
week 33 29,46
week 34 50,29
week 35 23,94
VERZORGING  
glucosamine (cadeaubon)   11,95
vit D + calcium (cadeaubon)   6,75
toiletpapier, 40 rollen 8,99
shampoo, 2 flessen, 2e gratis 2,70
kapper 16,95
tandpasta 0,79
tandpasta, 2 tubes, 2e gratis 1,45
UITSTAPJES   
DIVERS  
2 schroevendraaiers (cadeaubon)   13,38
contrastekker (cadeaubon)   1,59
kleerhangers, 8 stuks 3,59
kookboek 2,00
tas 0,50
ansichtkaarten, 5 stuks 0,50
cadeaupapier, 2 rollen 1,10
hoesje 0,99
3 glazen 36 cl   2,00
oortelefoon 0,75
kroonsteentjes 0,85
2 grote handdoeken (2e gratis) 9,99
micro geheugenkaart tablet 12,00
HUIS  
hoes voor tweepersoonsbank 60,00
ondersloop 6,99
2 bakjes 2,00
CADEAUS  
kaarsen, 10 stuks, opruiming Ikea 0,50
VERVOER  
PLANTEN tuin en huis  
orchidee 2,00
bolchrysant 2,99
KLEDING  
bloes, broek, legging, vest, broekriem, halsketting inclusief verzending 104,65
sokken, 5 paar 2,99
TOTAAL 413,28 35,67
Het is gewoon veel, wat ik allemaal gekocht heb. Er is in huize Zuinigaan ook nog gehamsterd: handdoeken, afwasmiddel, wasmiddel, tandpasta, shampoo. De meeste dingen zijn helemaal niet duur, maar door de hoeveelheid wordt het toch veel geld. Ik heb ook wat cadeaubonnen gebruikt. Die uitgaven vind je in de kolom naast de gewone uitgaven.  De schroevendraaiers zijn kruiskopschroevendraaiers, ik had een aantal in verschillende maten, maar die waren niet hard genoeg, ze sleten af en daardoor "pakten" de schroevendraaiers niet meer goed de kruiskopschroef. Hopelijk zijn de nieuwe schroevendraaiers beter en heb ik nu voorlopig weer bruikbare schroevendraaiers.
Door mijn heupklachten heb ik geen uitstapjes gemaakt die geld kosten. Ik heb wel wat tegoed opgebruikt op mijn OV-chipkaart, maar daar stond aan het begin van de maand nog ruim 26 euro op

12 opmerkingen:

 1. Er zitten heel veel diverse spullen bij die wel heel goedkoop zijn. Kookboek van kringloop? en een tas van 50 cent? Ook de kapper is goedkoop, ik heb er een waar ik 19,50 betaalde voor wassen, knippen en drogen en was daar al erg tevreden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tas was zo'n grote blauw/gele van het grote meubelwarenhuis. Heel handig om van alles in op te bergen.

   Verwijderen
  2. Ik laat mijn haar nooit wassen. Ik was mijn haar zelf wel 's ochtends voordat ik de afspraak heb, zij sproeit even met de plantenspuit en dan heb je hetzelfde effect. De kapster heeft haar salon midden in "mijn" oude achterstandswijk, armoede alom, vrijwel niemand laat eerst het haar wassen.

   Verwijderen
  3. Ja dat kan ook, maar ik ga maar 2x per jaar en vind het dan heerlijk om het ook te laten masseren, geniet daar echt van.

   Verwijderen
 2. Een kookboek voor maar 50 cent! Dat is wel een fantastisch koopje.

  Toch interessant om te merken hoe simpel het kan zijn: meer tijd = meer dingen kopen. In die zin heeft een baan een driedubbele functie: je bent van de straat, je hebt inkomen, en geen tijd om het uit te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je leest verkeerd, het boek was 2 euro, geen 50 cent. Het ging om het jubileumkookboek van AH: altijd iets te vieren.

   Verwijderen
 3. Grappig om te zien dat je blijkbaar meer geld uitgeeft in de vakantie. Ik kan het me wel een beetjes voorstellen. Toen ik nog werkte had ik nooit tijd om naar de winkels te gaan, ik ging alleen even snel op zaterdag boodschappen doen. Dan kom je ook niet in de verleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe meer tijd je overhebt, hoe meer je uitgeeft. Misschien is het ook psychologisch ik heb vakantie en dan mag het. En soms zijn dingen gewoon nodig omdat ze versleten zijn en vervangen moet worden. Als dat toevallig in de vakantieperiode is dan lijkt het vaak meer dan het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij kan het altijd heel erg schommelen. Soms geef ik meer uit in de vakantie omdat ik meer tijd heb, soms zijn dat juist de dagen dat ik helemaal geen zin heb om weg te gaan en dus me gewoon red met wat er thuis is. Dan verschuift de auto geen centimeter, gaan de restjes lekker op en bedenk ik oplossingen voor dingen waarvoor ik anders naar de winkel zou rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat werken juist duurder is. Als ik thuis ben ( of thuis werk) eet ik wat er in de koelkast staat. Als ik werk buiten de deur krijg ik vaak de neiging om onderweg alvast iets te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onderweg zit ik op de fiets, dan valt er niets te eten.

   Verwijderen
 7. Ik denk dat je vooral de tijd had om te winkelen en in te slaan. Ik zie vooral nuttige dingen waar je dan nu weer voor máánden genoeg van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen