Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 10 oktober 2013

Effe geen cent te makken

Gerard Joling en Gordon zijn sinds een week te zien in een nieuwe serie Effe geen cent te makken. Ze wonen een maand in een huis in Amsterdam Noord. Ze besteden veel aandacht aan ouderen die arm en eenzaam zijn. Op zich een heel goede zaak. Gisteravond heb ik de eerste aflevering van 3 oktober bekeken. Ze hadden heel veel lollig bedoeld commentaar op de afmetingen van de woning. Een woning die groter was dan waar ik met mijn gezin van 4 personen jaren in gewoond heb. Eerlijk gezegd was het kijken van het programma afzien voor mij. Hun humor is in mijn ogen tenenkrommend. Misschien vinden heel veel mensen het leuk, maar ik kan het niet aanzien. Ik ga niet weer kijken, ik vind het helemaal niets. Het programma met de Frögertjes was een stuk serieuzer en daardoor voor mij leuker om naar te kijken.
Je kunt hier de aflevering terugkijken.
Vanavond is de 2e aflevering.
Ik lees graag wat jullie ervan vinden.

Aanvulling: ondanks dat ik het niet een leuk programma vind, wens ik het duo alle succes, laat dat duidelijk zijn. Ik hoop dat ze hun doelen bereiken en dat er meer aandacht en hulp komt voor de doelgroep. Dat zou voor die kwetsbare ouderen hartstikke fijn zijn.

31 opmerkingen:

 1. Ik heb vorige week gekeken en ik heb me ook erg geërgerd. Nu ben ik toch al niet zo'n Geer en Goorfan (vooral dat irritante gelach van Geer vind ik ergelijk brrr) en dit programma heeft dat alleen maar verergerd.
  Aandacht voor de eenzame ouderen is inderdaad goed, maar dan wel op een fatsoenlijke manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het niet gezien en ga waarschijnlijk ook niet kijken. (Ik kijk sowieso niet veel tv.) Ten eerste vind ik Geer en Goor al niet de moeite waard en ten tweede staan bij de commerciële omroepen de kijkcijfers en amusementswaarde centraal en niet de mensen, waardoor vaak concessies aan de integriteit worden gedaan.
  Dat mensen aan een dergelijk programma meedoen, zich hiervoor laten gebruiken, snap ik echt niet, maar het is natuurlijk hun eigen keuze. Ieder z'n meug, zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook gezien, ik hou wel van hun humor...even gedachtenloos tv kijken. En de reden van dit programma vind ik ook goed, dat er aandacht voor is. Maar het jammere eraan is is dat zij na een maand weer terug gaan naar hun luxe leventje en dit al heul snel weer vergeten zijn...Kijk alleen al naar hoe ze hun eerste wasmachine kochten, die flikkert van de trap en ze halen hun schouders op en kopen een nieuwe...Maargoed...het doel is goed en ik hoop dat ze er wat mee bereiken.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond dat huis ook hartstikke mooi, vrij ruim ook nog bijvoorbeeld een mooie douche. Van mij hadden die twee nog wel ietsje kleiner en minder luxe mogen wonen hoor! Ze hebben zelfs een tuin. Er zijn genoeg mensen die niet eens een balkonnetje hebben in NL. Verder kan ik hun humor zeker waarderen. Is knap als je zo gevat bent als die twee. Ik vond ook dat Indische vrouwtje geweldig. Het is gezond voor een mens om heerlijk te lachen voor de buis! Ze hebben ook geweldig goed gescoord qua kijkcijfers, dus de meeste mensen vinden het wel een leuk programma. Leuke tv, lachen gieren brullen en met een goed doel: eenzaamheid van ouderen onder de aandacht brengen. Ik kijk vanavond weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk (bijna)nooit naar de commerciële zenders en heb dit programma dus niet gezien. Gelukkig heb ik een geweldig voorstellingsvermogen en kan geen reden bedenken waarom ik naar dit programma zou kijken! Humor is een kwestie van smaak maar sommige mensen hebben wel een hele slechte smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zelf een hekel aan Geer en Goor. Hun humor vind ik ontzettend flauw en van dat domme gehinnik van allebei moet ik al helemaal niets hebben. Zo goedkoop.
  Ik heb toevallig een stukje gezien omdat ik even aan het zappen was en even ben blijven hangen.
  Ik heb sterk het idee dat de oude mensen ook behoorlijk waren geselecteerd op hun gevoel voor humor en hun vermogen tot het geven van pittige antwoorden.
  Nee... niet mijn ding. Ik zal niet meer kijken.

  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ene kant heel nieuwsgierig of ze echt gaan beseffen hoe het is met zo'n huis en inkomen of dat het vooral grappen en grollen zijn omdat ze na een maand toch lekker teruggaan naar hun eigen huis. vond het op zich goed hoe ze zich aan basics probeerden te houden bij de besteding van 1250 voor de inboeden. maar ja hoe zit het met boodschappen ? juist alle basics die je normaal in huis hebt (kruiden, koffie etc) hakt erin als je dat allemaal nieuwe moet kopen.. en t huis was idd erg mooi, netjes, klaar om in te wonen. meestal moet je een huis ook eerst opknappen, verven, vloer leggen, gordijenen etc wat flink veel kost. maar ja snap ook wel dat ivm tijd dat niet lukt en t huis dus gelikj bewoonbaar was ;) op zich goed dat ze het proberen. ben benieuwd of ze net zoveel als natasja froger toen gaan beseffen hoe moeilijk sommige mensen het hebben..
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb wel gekeken en inderdaad over smaak valt te twisten. Wat is humor? Maar om iets direct af te schieten omdat Geer en Goor aan zet zijn... Niet iedereen houdt van Bach en Beethoven....
  Sommige dingen vond ik echt goed: voor 1250 euro een huis kunnen inrichten? Petje af!
  En de ouderen met kleine beurs een keer in het zonnetje zetten?
  Ook prima.
  Een beetje minder elitair doen is ook goed. Ik verbaas me altijd over die mensen die zeggen geen tv te kijken want dit is niets en dat is niets.
  's-Avonds lopen we regelmatig een rondje en wat zien wij dan? Huis na huis zit men voor de buis!
  Vriendelijke groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kijken wel televisie, maar we hebben geen kabel... soms kijken we wel series die we zelf kopen, maar we wachten niet af of RTL die avond toevallig iets leuks uitzendt ;) Ik denk dat veel mensen dat bedoelen als ze zeggen dat ze geen tv kijken... :)

   Verwijderen
  2. Het is niet elitair bedoeld hoor! Ik ben wat t.v. kijken betreft best een allesvreter, maar er zit wat mij betreft nog een behoorlijk (stukken smaakvoller) stuk tussen Bach en Beethoven en Geer en Goor. Wat mij betreft kun je niet veel verder zinken. Nou ja......programma's als "Big Brother"vind ik nóg erger.

   Helma

   Verwijderen
  3. Ik hou niet van klassiek, maar ook echt niet van de humor van dit duo. Moet ik echt kiezen?

   Overigens kijk ik 's avonds ook wel graag even tv, maar dat betekent niet dat ik dan ook maar alles leuk moet vinden volgens mij. Sommige tv-programa's zijn me te lomp of echt niet mijn soort humor. Daar valt alles met dit duo zeker onder...

   Verwijderen
 9. Toen de Frogers hun huis moesten inrichten met z'n vieren, kregen ze E 1000,=. Dus nu mochten ze wat mij betreft wel wat minder dan E 1000,= krijgen. Zodat ze echt moeite moeten doen. Vind het wel een leuk programma, dan maar een slechte smaak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig zijn beide heren in het dagelijksleven echt heel erg betrokken bij de samenleving. Geer heeft vorig jaar een lintje gekregen voor zijn werk: voor zijn werkzaamheden als zanger, entertainer, televisiepresentator, acteur, columnist en all round media personality. Zeer veel waardering bestaat er voor het feit dat hij zijn landelijke naamsbekendheid gebruikt om vele goede doelen zoals Stichting Doen, Unicef, Ronald McDonald kinderfonds en de Stichting Make-a-Wish onder de aandacht te brengen."

  Wij zijn niet in staat om zo veel aandacht te krijgen voor dit soort werk als zij. En idd niet iedereen houdt van klassiek (denk dat dat zelfs een minderheid is) en zo bereik je verschillende doelgroepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de heren afzonderlijk hebt, dan vind ik het nog wel te doen, maar samen... Nee, dan niet! Het is natuurlijk ook wel een (toneel)spel dat ze opvoeren.

   De persiflage van Koefnoen van Geer en Goor als ze naar de Hofstadgroep gaan vind ik trouwens helemaal geweldig. Dat vind ik dan weer wel echt humor.

   Verwijderen
 11. Ik heb alleen de voorstukjes gezien en daar struikelde ik al over hun manier van praten en doen. Een reden voor mij om niet te kijken. Want dan erger ik me alleen maar.
  Wel zetten ze zich in voor de samenleving, dat vind ik een goede zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb wel gekeken, puur voor ontspanning. Ik kan me zeker ook voorstellen dat mensen zich hier dood aan ergeren. Ik erger me persoonlijk altijd aan de programma's waarin mensen met het Down syndroom de hoofdrol spelen en dan heb ik het niet over de informatieve programma's. Ik zal wel de enige zijn maar ik erger me dood aan dat soort tv. Als ik even lekker tv wil kijken, om wat voor reden dan ook, heb ik echt geen zin in die mensen! En van geer en goor mag je nog openlijk zeggen dat je je ergert maar als je een hekel aan downers hebt mag dat natuurlijk niet.. Die moet iedereen maar leuk vinden.. Hans Teeuwen zei eens in een stukje cabaret/ satiere: Want ik ben een mongool en alles wat ik doe is toch wel leuk... En zo lijkt het ook te zijn. Nou, daar erger ik me nu aan. Mongolen op de tv in welke vorm dan ook...

  Leo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik erger me persoonlijk zelden tot niet aan mensen. ( draai me om en loop/ kijk weg )
  Ik kan er van genieten,.......... net zoals van vele andere programma's en goh ik heb nog een goede opleiding genoten ook hoe is het mogelijk :d

  deb.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. over smaak valt niet te twisten en dit is niet mijn smaak, heb vorige week een klein stukje gekeken omdat ik nieuwsgierig was ,maar na 10 minuten kijken had ik al door dat het niets voor mij is dus ik zal ook niet meer kijken, ik kijk toch liever naar programmas met meer inhoud en ik vind het ook irritant dat er telkens reclame tussen de programmas komt ,dus ik liever naar de belgische en engelse zenders

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt mijn volledige toestemming en instemming en mijn volledig begrip als je programma's met Geer en Goor er in wil vermijden. Ik kijk er lekker ook niet naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik dacht even dat jij geen cent te makken had, maar gelukkig gaat he om een Nederlands rijk duo, dat tijdelijk even doet alsof.

  Ik heb het niet gezien en ga ook niet kijken. Hou wel van tv, maar van dit duo krijg ik de kriebels.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vanavond dus gekeken naar geer en goor, verrassend! Ik vond het ontroerend te zien hoe ondanks dat deze manen meestal histerisch gedrag vertonen ze nu blijk gaven van betrokkenheid. Goor ging boodschappen doen voor een zeer slechtziende vrouw, wiens hulp op vakantie was. Zij gaf aan dat zij daardoor geen boodschappen had en dus niets te eten! petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een maandje wat minder, erg he. Tjonge jonge.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vanavond heb ik ook weer gekeken.

  Aan de ene kant lijken Geer en Goor me wel oprecht betrokken.
  Aan de andere kant denk ik inderdaad dat zij ouderen selecteren die gevat zijn en wel tegen een stootje kunnen. Zoals die mevrouw die geopereerd is en zij kreeg de opmerking van een facelift! Of die mevrouw die een been moet missen, zij kreeg de opmerking van zo kun je nooit meer met het verkeerde been uit bed stappen! Daar moet je echt maar tegen kunnen.

  Ook hebben zij een autootje. Ik zou er al voor tekenen om zo'n auto te kunnen hebben. Om echt een realistisch beeld te schetsen, zouden Geer en Goor met het openbaar vervoer moeten reizen. Ik ben iedere maand al blij als ik de trein naar mijn werk kan betalen. Aan de andere kant, zij hebben natuurlijk veel opnames en moeten veel reizen voor bezoekjes die ze afleggen. Rene Froger had in hun serie van Effe geen cent te makken ook een goedkope auto, maar hij moest stad en land afreizen voor de voedselbank en ook nog optreden.

  Ik zou ook al tekenen voor het huis waar Geer en Goor tijdelijk in wonen. Zelf woon ik in een studio van 30 vierkante meter. Trouwens, ik zou al blij zijn met een flat met een of liefst twee aparte slaapkamers en als het kan een balkon er bij. Nu heb ik trouwens wel een fijn balkon.

  Wel vind ik het knap dat Geer en Goor voor 1250 euro hun huisje zo leuk hebben ingericht. En lief van Gordon dat hij bij die blinde mevrouw boodschappen ging bezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Moin Zuinigaan,

  woon al meer dan 10 jaar naar volle tevredenheid in Duitsland, en mis dan ook alles wat er op de NL Tv te zien is. Geer heb ik ooit eens ontmoet in een kroeg in Amsterdam, en daar was het verre van sterallures, eerder de verlegen man. Ok heel eerlijk toegeven, ben zelf ook Homo, maar sorry, als ik het hier zo lees zie ik divagedrag. Jammer op vele fronten.. Jammer dat geen cent te makken zo onserieus wordt ingevuld, maar nog erger, wij als homos worden nu vergeleken met dat stel... Momenteel hebben wij ook geen cent te makken.. Hypotheek, scheiding, werkloosheid zijn hier zo de punten.. Maar stellen wij ons aan als divas? neen, we proberen tering naar de nering te zetten .. Misschien eens tijd voor een gast blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anderzijds: als Jut en Juul daar hadden gezeten, had niemand gekeken en was het doel niet bereikt. Want dat moet wel gezegd worden dat zich dus veel vrijwilligers hebben aangemeld. Ik vind het hilarisch en leuk om te kijken. Natuurlijk heeft het helemaal niets te maken met echte armoede van Geer en Goor. Daarvoor zijn andere programma's op dinsdagavond. De sfeer is daar ook heel anders. Het is een beetje of je een detective leest en later zegt dat je het totaal niet komisch vind. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb het nog niet gezien maar ben wel nieuwsgierig. Ik ga proberen het in te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb het nog niet gezien, dus kan er niet over oordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat iedereen ook zegt, je vindt het leuk of niet, er is voor veel mensen een wereld opgegaan wat betreft ouderen. Goh? Zijn die eenzaam? Nee, echt hebben ze hulp nodig? Ik zeg doel bereikt! En dat vind ik er goed aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb net alletwee de afleveringen gezien en ik vind het een heel leuk programma en vind het meestal wel leuke humor. Ze doen het toch maar, met minder proberen leven, die oudjes helpen en hen een leuke dag bezorgen en zo de eenzaamheid en dergelijke meer onder de mensen brengen. En ik vind het ook leuk om te zien hoe humoristisch en positief veel oudjes nog zijn. Kunnen we inderdaad iets van leren! En heel lief van hem, dat hij zijn eigen budget opofferde om voor die mevrouw boodschappen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ja ik heb ook gekeken en ik vond het heel erg leuk,het was maar goed dat ik alleen thuis was,ik moest er heel erg hard om lachen,soms moet je gewoon tv kijken met verstand op nul en gaan,dat depresive gedoe over badr of zwarte piet,,of niet,, vind ik dus weer niet zo gezellig om te kijken.
  ik ga lachend naar bed,dan kom je er weer lachend uit ook.

  Danny

  BeantwoordenVerwijderen