Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 5 oktober 2013

Overgestapt!

Nee, deze keer geen energieleverancier of iets anders dat voordeel oplevert, ik ben gisteren overgestapt naar een andere huisarts en daarmee ook naar een andere apotheek. Mijn inmiddels oude huisarts is gevestigd in de stad, dicht bij het centrum, dicht bij mijn werk. Onder werktijd langs de huisarts gaan is wel praktisch, maar vanaf mijn huisadres is het een hele reis om er te komen, zeker als ik echt lang niet helemaal 100% ben. Met de bus of op de fiets ben ik ongeveer een half uur onderweg.
Nu heb ik een huisarts hier in de wijk, op 5 minuten fietsafstand. Toch beter, naar mijn gevoel. Bovendien: jongste dochter en haar vriend zijn bij dezelfde huisarts.
Wat meespeelde bij deze overstap:
- in het centrum waar deze nieuwe huisarts werkt, ben ik al bij de fysiotherapie voor mijn heupklachten. Ook de nieuwe apotheek is daar gevestigd. Zo heb ik alles bij elkaar.
- mijn oude huisarts is bijna 65 jaar en zal waarschijnlijk binnenkort stoppen. Dan moet ik toch omzien naar een andere huisarts.
- ik ben nooit heel enthousiast geweest over de oude huisarts. Op de zorgkaart Nederland scoort deze huisarts een 6.6. Mijn nieuwe huisarts scoort een 9.9.

7 opmerkingen:

 1. Soms is het goed om over te stappen. Ik ben half maart overgestapt naar een andere tandarts. Wat een wereld van verschil. Dat had ik veel eerder moeten doen. Afgelopen maand een fikse ontsteking en ik ben zonder angst er naar toe gegaan. Nou dat was mij nig nooit gelukt.

  In mijn woonplaats kan ik naar alle apotheken gaan en ben je e niet meer gebonden aan je eigen. Heel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij ben je sowieso niet gebonden een apotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verstandig deze overstap. Als het dan een keer nodig is kan de huisarts ook gemakkelijk bij jou thuis komen. @Ri je bent weliswaar niet verplicht naar 1 apotheek te gaan maar als je meerdere medicijnen gebruikt houdt de apotheek wel in de gaten of het allemaal met elkaar samen kan gaan. Als je iedere keer naar een andere gaatbvervalt deze controle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben begin dit jaar ook overgestapt, ik had geen vertrouwen meer in de oude huisarts. Ik voelde me niet serieus genomen. Bijna alles was psychisch volgens hem. Toen ik mijn nieuwe huisarts over een incident van pijn op mijn borst vertelde, wilde hij als controle een hartfilmpje maken, ondanks dat het een tijd daarvoor gebeurde toen ik nog bij de oude huisarts was...en bleek ik een hartaanval gehad te hebben! De oude huisarts had dit als paniekaanval afgeschreven.
  Soms is het gewoon goed dat iemand met een frisse blik (of recentere opleiding) je onderzoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben in januari ook overgestapt van huisarts ,wel in de dezelfde praktijk,maar niet meer mijn oude huisarts, het is ongetwijfeld een competente man,maar ik voelde me niet op mijn gemak, zeker niet als het om niet medische zaken gaat, begin dit jaar zat ik niet lekker in mijn vel en voelde me zeer depressief, op aandringen van mijn dochter heb ik naar de huisartsen praktijk gebeld en gevraagd of ik met een andere huisarts een afspraak kon maken dat kon en ik ging toch een beetje sceptisch naar de afspraak,maar wat een verademing, het is een wat jongere, zeer hartelijke vrouwelijke arts en ik voelde me gelijk op mijn gemak zeker toen ze mijn klachten ook zeer serieus nam en mij vertelde dat zij er zeker van was dat ik overspannen was en me ziek moest melden op mijn werk en dat we er aan gingen werken om te zorgen dat ik er weer helemaal bovenop kom, het gaat allemaal niet zo snel als ik gehoopt had,maar ik kan altijd bij haar terecht en neemt altijd alle tijd voor je om te luisteren en met je mee te denken voor oplossingen. had ik veel eerder moeten doen ,deze overstap, bedankt trouwens voor je tip van de zorgkaart, heb mijn nieuwe arts gelijk opgezocht en haar cijfer was 9.4

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen ik dit jaar verhuisde moest ik ook overstappen. Echter ben ik niet zo gelukkig maar ik was dan ook verwent! Een huisarts uit het dorp en nu een praktijk in de stad ook op vijf min van ons vandaan. Dat is wel heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen