Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 28 januari 2014

Kabeloverstap

Sinds de zomer ben ik bij Ziggo (Z). Maar wat blijkt? Ik ben binnenkort eigenlijk niet meer bij Z, want dat bedrijf wordt overgenomen door een andere kabelaar. Raar hoor, ik maakte zelf de keuze om naar Z over te stappen en dan is daar ineens bedrijf U dat besluit "mijn" kabelaar over te nemen. Ze nemen in feite een besluit voor mij? Het lijkt op de blauwe leeuw van de Postbank die zomaar ineens oranje werd! Een wonderlijke wereld!
Er zijn mensen die zich grote zorgen maken over deze overname. Op deze manier ontstaat en monopolie met maar één eigenaar van kabelbedrijven. Dat lijkt me voor de prijsontwikkelingen niet zo gunstig.
Wat vind jij van deze geplande overname?

11 opmerkingen:

 1. Ik ben daar niet zo blij mee, ik heb er een hekel aan als bedrijven een monopoly-positie hebben. Is niet goed voor onze portemonnee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel heel grappig: in Rotterdam hadden we UPC. op het platteland konden we alleen Ziggo krijgen, terwijl UPC goedkoper was. En nu wordt het dus alsnog UPC dat Ziggo gaat heten. Of het goedkoper gaat worden? Vast niet. Ik denk dat iedereen die relatief goedkoop zit een ;landelijk tarief krijgt. Je kunt bij een wijziging van het tarief je contract opzeggen, maar je kunt nergens heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn nog ander opties om tv te kijken adsl.digitenne,glasvezel,schotel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn net 2 maanden bij Ziggo en de dag voor de overname kregen we een brief dat het abonnement verhoogd wordt met een euro. Misschien om de overname te sponsoren?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga overstappen naar Telfort. Ben ook niet blij met de fusie. Heb upc.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat had ik ook met mijn inboedel en aansprakelijkheidsverzekering, eerst van iets met een parapluutje erboven en daarna ging het opeens over naar iets anders. Ik ben nog steeds van plan om over te stappen naar iets anders, maar ben er nog niet uit wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het interesseert mij weinig als de kwaliteit en service maar net zo goed blijft. Essent ( Home) had ik eerder en dat werd Ziggo, Was ook prima. heb nog steeds een mailadres van home.nl en als dat maar kan blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik meen te hebben gelezen dat Ziggo dus UPC overneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. UPC neemt ziggo over maar het gaat verder onder de naam van Ziggo. (Als alles word goedgekeurd natuurlijk)

   Verwijderen
 9. Vriendlief had ook ziggo, maar toen zijn huisgenoot uit huis ging hebben wij rond gekeken en kwamen wij uit bij telfort. Dat scheelde 20 euro in de maand. ik hoor ook veel mensen over glasvezel maar als je gewoon een beetje huis tuin en keuken internet gebruikt heb je dat volgens mij helemaal niet nodig. Ook dat is veel duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kabelbedrijven hebben nu ook al een monopoly. Er is namelijk geen keuze als het om kabelaanbieders gaat. Woon je in een UPC gebied dan kan je enkel voor UPC kiezen en hetzelfde geld voor Ziggo. Kortom de twee hadden al nooit concurentie van elkaar.

  Of een grotere kabelspeler zich misschien beter kan verzetten tegen KPN (die andere monopolist, KPN, xs4all, telfort etc allemaal KPN) zal de tijd leren.

  BeantwoordenVerwijderen