Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 10 september 2014

Aardbevingsschade stad Groningen

De stad-Groninger woningcorporaties gaan een flinke schadeclaim bij de NAM neerleggen. Ze willen geld in verband met de waardevermindering van hun woningen door aardbevingen. Ze hebben daarvoor een stichting opgericht: Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen.

Er zijn de laatste tijd ook dicht in de buurt van de stad Groningen aardbevingen geweest. Dus aardbevingsschade is beslist niet ondenkbaar. Toen ik ruim een jaar geleden op het balkon van de huurwoning van oudste dochter stond, waren er in de muur veel scheuren zichtbaar, gewoon van boven naar beneden, dwars door bakstenen heen. Ze woont, net als haar zus en ik in het oostelijke deel (= het deel dat het dichtst bij de aardbevingen ligt) van de stad Groningen
Alle aardbevingen in Groningen van 1990 tot heden (de gele rondjes)(14 april 2013).De paarse kruisjes: de bevingen van 7 en 8 februari dit jaar. De lichtgroene oppervlakte: het gasveld. De blauwe driehoeken en vierkanten: de meetstations. Afbeelding:KNMI  De grote oranje vlek links is de stad Groningen, in de bovenste puist woont oudste dochter, in de puist oostelijk van de stad wonen jongste en ikzelf.
De stad-Groninger woningbouwverenigingen komen op voor hun belangen, voor hun woningbezit. Ik kan me alleen niet voorstellen dat alleen huurwoningen schade krijgen en in waarde verminderen. Het huis van jongste en van mij zullen net zo goed in waarde dalen. Moeten alle individuele koopwoningbezitters ook een claim bij de NAM neerleggen?

Lees hier het artikel over de claim van de woningcorporaties op de website RTV Noord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten