Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 27 september 2014

Fiets weg

Ik droom de laatste tijd regelmatig dat mijn fiets gestolen is. Het is een nare droom waar uit ik behoorlijk gestresst wakker van word.
Dan droom ik dat ik mijn fiets ergens gestald heb, en dan is hij helemaal verdwenen!
Er was ook wel enige aanleiding toe.

Een paar weken geleden was ik onder werktijd naar de podotherapie. Ik zet mijn fiets altijd op een vaste plaats in de fietsenstalling van mijn werk en daar was bij terugkeer geen plek meer. Dus heb ik de fiets ergens anders neergezet. Toen ik wilde vertrekken, vond ik mijn fiets niet. Ik keek nog eens heel goed en nergens mijn fiets! Ai wat baalde ik! Maar toen ging mij ineens een lichtje branden. Ik had de fiets in de stalling tegen de gevel van het gebouw neergezet en daar zet ik hem anders nooit neer. Dus ik draai mij een halve slag om en daar zag ik mijn fiets tussen de andere fietsen staan.

Van de week, op dinsdag, ging na werktijd naar mijn fiets en wilde onderweg mijn fietssleutel uit mijn jaszak halen: niets! Broekzakken: ook niets!
Toen ik in de fietsenstalling kwam, stond mijn fiets er nog en hij stond op slot.
Ik zou na werktijd zwemmen met oudste dochter. Ik had mijn gewone werktas niet meegenomen, maar mijn zwemtas. Normaal doe ik mijn fietssleutel in mijn jaszak, maar deze keer had ik zonder er bij na te denken van die gewoonte afgeweken en had de fietssleutel in het voorvak van de zwemtas gedaan.
Ik heb in mijn leven regelmatig vergeten de fiets op slot te doen en ik heb daarbij steeds het geluk gehad dat de fiets er nog stond, ook na een paar uren en dat ik geluk gehad heb realiseer ik mij heel goed.
Een paar jaar geleden is een vrijwel nieuwe fiets van mij gestolen terwijl hij op slot stond.
Eigenlijk niet zo gek dat ik droom dat mijn fiets weg is.
Alleen zijn mijn "droomhersenen" nog niet zo gewend aan het feit dat een verdwenen fiets niet meer zo'n ramp is dan 15 jaren geleden, toen ik een inkomen had op bijstandsniveau en een veel minder grote buffer bezat. Als dat nodig is, kan ik nu vanuit mijn spaargeld een nieuwe fiets kopen. Het is wel een flinke strop, maar geen ramp.

13 opmerkingen:

 1. Ik ken het dromen over iets wat er niet is. Ik droom vaak dat ik naar het toilet moet en dan ga ik (in de droom dus) op de meest vreemde plekken naar het toilet en vaak zit er geen deur voor of het toilet staat midden in een kamer......... En als ik dan wakker wordt dan hoef ik niet een heel erg nodig. Een mens is een raar wezen. Btw heb je geen fietsverzekering? Is wel een geruststelling de eerste 3 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel een fietsverzekering, maar je krijgt niets vergoed als je je fiets vergeet op slot te zetten.

   Verwijderen
  2. Mijn fiets werd gestolen toen de 3 jaar verzekering net gepasseerd was. Hij stond gewoon op slot ook nog. Waarschijnlijk op een karretje geladen :(

   Verwijderen
  3. Een fietsenmaker gaf mij ooit een tip; laat je fietssleutel kopieren en doe de 2 originele fietssleutels in een mapje (nodig voor verzekering). Wordt de fiets ooit gestolen, heb je in ieder geval toch die 2 sleutels.

   Verwijderen
  4. Ik ken de tip, maar ik vind het eigenlijk fraude. Misschien ga ik het toch maar doen, voor de zekerheid. Een buurvrouw van mij deed dit altijd met de verzekerde fietsen van haar kinderen. Ik heb bij de muziekschool wel eens de fiets van haar dochter op slot gezet en de sleutel afgegeven bij de balie: dit is de fietssleutel van ....... de ........ En als ...... dan bij de balie kwam, was haar sleutel daar. De volgende dag vroeg ik dan ........., heb je je fietssleutel al weer terug? Grijns.

   Verwijderen
 2. Dromen zijn vaak angsten en verlangens.. heel duidelijk dat het voor jou een terechte angst is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vaak droom je toch wel over dingen waar je jezelf (onbewust) druk over maakt.

  Ik droom de laatste tijd heel veel over Tobias, dat hij ergens aanzit waar hij niet aan mag zitten. Stopcontacten, vazen, een glas hete thee.... Ben daar ook de hele dag mee bezig, dus logisch dat het dan 's nachts terugkomt, maar het is wel enorm beangstigend :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik droom over verdwenen kinderen :-)
   Maar het is vaak iets wat je toch ergens moet verwerken.

   Verwijderen
 4. Dromen over een gestolen fiets betekent volgens mij meer dat je je niet gewaardeerd voelt in combinatie met je werk. Fietsen in een droom heeft vaak met werk te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mwah, lijkt me niet. Ik geloof niet in dergelijke interpretaties van dromen.

   Verwijderen
 5. misschien staat het beeld van die gestolen fiets in je droom voor een (onbewust) verlies in het echte leven?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik droomde laatst dat ik geen pensioen meer kreeg

  BeantwoordenVerwijderen