Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 17 december 2014

Actie voor de voedselbanken

Alle regionale omroepen voeren actie voor de Voedselbank. Deze actie duurt van 8 - 19 december. Hier in de provincie Groningen wordt flink wat binnen gehaald voor de Voedselbank!
Wat allemaal?
Bijna te veel om op te noemen!
* voor 15.000 euro aan koffie
* 1.400 euro aan specerijen
* 250 euro aan producten van het blauw-gele woonwarenhuis
* 2.000 euro van de zorgverzekeraar
* 2.500 euro van de NAM, krijgen we ook nog eens wat anders dan aardbevingen
* medewerkers van de Belastingdienst en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) konden persoonlijk producten aanleveren
* Vanuit Noordbroek werd voor bijna duizend euro aan jam en uien gedoneerd
*  voor 275 euro aan koekjes
* voor 12.500 euro aan drogisterijartikelen
* tienduizend luiers
* voor drieduizend euro aan huishoudelijke elektra
* 150 euro aan stoofpotjes en bouillon
* 5000 potjes mosterd
* bijna 2000 kilo aardappelen
* een bus vol snoep
* 600 flessen limonadesiroop
* 1400 droge worsten
* 300 kilo verse schol
* 500 zakken uien
* 8000 flesjes Eau de toilette
Verder zijn er enorm veel particulieren die boodschappen aanleveren op de inzamelpunten.

Dit handig is om te geven:


 In de provincie Groningen doen 6000 mensen wekelijks een beroep op de Voedselbank. Op de site van de regionale omroepen wordt ook de problematiek van mensen die een beroep doen op de voedselbank meer inzichtelijk gemaakt. Welke mensen hebben hulp nodig en hoe is het zo ver gekomen? Wat maakt dat de voedselbank mede een vangnet is geworden voor mensen die in de knel zitten? Je kunt er hier meer over lezen.

9 opmerkingen:

 1. Ik geef wel eens geld. Hun auto's moeten tenslotte ook kunnen rijden om spullen op te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zuur...
   een werknemer van zo'n regionale omroep

   Verwijderen
  2. Hoezo zuur? Deze reactie begrijp ik niet. De Voedselbank heeft toch ook vervoer nodig? Niet alles kan achter op de fiets of in de bakfiets.

   Verwijderen
 2. Bij ons in de supermarkt ook een actie voor de voedselbank. De winkel had een aantal 1 + 1 gratis producten geselecteerd.
  Als je zo een artikel kocht en doneerde aan de voedselbank gaf de winkel hetzelfde product ook aan de voedselbank. Ik heb 6 producten gekocht voor de voedselbank maar heb geen gebruik gemaakt van de 1 +1 actie. De geselecteerde producten waren dure merkproducten. Voor datzelfde geld koop ik wel 3 of 4 goedkope eigen merk of merkloze producten. Dit deed ik dan ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijstje dat wij in Roermond en omgeving hebben is aanzienlijk kleiner. Kijk maar eens op mijn blog. Heb er eergisteren ook een stukje aan besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook de RTV NH dus in noord holland doet volop mee. Mooi initiatief aar ergens vind ik het erg en triest dat het nodig is in het welvarende Nederland, want zo wordt er vaak buiten Nederland naar ons gekeken .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi initiatief! Ik zelf doe af en toe mee met een actie van de AH voor de voedselbank. Verder maak ik met regelmaat een pakket voor iemand in eigen omgeving en zorg ik dat broer lief ook af en toe wat meer boodschappen krijgt. Het is soms moeilijk een keus te maken, want ook vandaag kregen we bericht van (geen directe) familie, die in heel zwaar financieel weer zitten. Zij gaan heel anders de Kerst in dan wij... Ons eigen kerstpakket word ook in stukjes gedeeld en zo her en der uitgedeeld aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Wat hebben we het toch goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons staat men ook in verschillende supermarkten. Bij de Dirk was het lijstje anders dan bij de AH. We hebben met allebei meegedaan. Maar bij een derde keer stop ik. We geven ook al aan de kerk en ergens houdt het na een aantal donaties achter elkaar op.

  BeantwoordenVerwijderen