Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 16 december 2014

Kerstsfeer

Mijn huis is al weer lekker in kerstsfeer. Niet dat ik ieder jaar veel nieuwe dingen koop, nee ik koop soms jaren achter elkaar helemaal niets en geniet dan van wat ik al heb.
Wat heb ik?
Bovenstaande kerstengel. Die is werkelijk prachtig. Ik heb hem al wel 20 jaar en het is ieder jaar weer een genoegen om de engel te voorschijn te halen. Alle lampjes doen het nog steeds.
Verder heb ik een piepklein kunstkerstboompje

Sinds afgelopen jaar heb ik er een mooie sneeuwvlokken-slinger bij. Er zitten 48 lichtjes aan en hij hangt voor mijn ramen.


Daarnaast heb ik groen gekocht en daarmee oude kerststukjes nieuw leven in geblazen.
En de kerstliedjes?
Die zing ik er zelf bij!

7 opmerkingen:

 1. Haha, leuk, zelf zingen :-D
  Die engel is eeg mooi zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je kerstengel echt prachtig! Heel mooi.

  Zou ik je mogen uitnodigen om met deze post mee te doen met mijn bloghop? Je kopieert en plakt de link van deze post, en dan verschijnt er vanzelf een plaatje. Zo kunnen meer mensen jouw blog ontdekken.

  Je bent van harte welkom! Je vindt deze Kerst Blog Hop op Huisvlijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een hele mooie engel, zuinigaan ermee (-:

  Vorig jaar heb ik veel simpele/gewone dingen weggegeven want een kerstboom zet ik toch nooit meer op. Alleen echt mooie en veelal oude versiering zoals vogeltjes met mooie pluimstaarten en versierde ballen heb ik bewaard ongeveer 10 stukjes. Vorig jaar alleen kerststukje gekocht en de versiering ernaast gelegd. Gisteren 2 miniboompjes gekocht en snoertje lichtjes en wat bij de kringloop gesnuffeld en wat mooi ouder spul gevonden. Vandaag het dressoir opnieuw inrichten en alles mooi rangschikken tot kerst tafereel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn moeder heeft jarenlang kringlopen/markten afgestruind naar mooie oude ballen. Toen zij 8 jaar geleden overleed vlak voor de kerst hebben we een boom gekocht en al die ballen erin gehangen, ze lag mooi opgebaard onder de kerstboom. Bij het verdelen van de spullen heb ik het grootste deel van die ballen gekregen. Ik wilde geen sieraden van haar hebben, omdat onze relatie altijd moeizaam is geweest, maar met haar ballen ben ik blij. Gisteren heb ik een blauwspar opgetuigd en ben uren bezig geweest, maar nu hangen ze. Ik ben er blij mee, dag Mam.
  Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi de engel , ook wij zijn niet van de uitbundige met het hele huis in kerstsfeer. De boom moet nog worden neergezet en kerstkleed is zelf gemaakt en op de eetkamer tafel een gezellig kerstzeiltje. Waar met de kerst een mooie kleed overgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, jouw sneeuwvloklampjesding <3
  Mag ik even zeggen dat ik je eerste foto van je blogpost werkelijk mooi en rustgevend vind? En dat ik er blij van werd om hem te zien? Dat is het hele beeldscherm in een mooier, warmer licht zette? (ik dacht, positieve dingen moeten ook gezegd worden).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik kan nog steeds heel erg van mijn kerstengel genieten. Ondanks dat de engel destijds aan de prijzige kant was, wilde ik hem hebben en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

   Verwijderen