Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 7 december 2014

Een geslaagde verjaardag!

Gisteren werd ik 62 jaar! Het was een leuke verjaardag. We begonnen 's ochtends met zelfgemaakte kwarktaart en koffie of chocolademelk.

En cadeautjes.

Ik kreeg een kruimelzuiger. Die had ik nog niet, oudste dochter vindt het zo'n handig apparaat dat zij en haar vriend mij ook één cadeau gegeven hebben. Ik hoef dus voortaan niet voor ieder wissewasje de stofzuiger tevoorschijn halen, maar kan de kruimelzuiger gebruiken.

De andere dochter heeft een e-reader waar ze heel blij mee is. Je snapt al wel wat ik kreeg: een e-reader met een prachtig turquoise hoesje. Haar vriend heeft verstand van computers, dus die heeft alles helemaal klaargezet voor het downloaden van E-books en meteen mijn PC nog even nagekeken op ongerechtigheden. Aangezien ik een bibliotheek-abonnement heb, kan ik nu allemaal legaal gedownloade boeken lezen en kost het mij alleen mijn abonnementsgeld.

's Avonds gingen ik met mijn dochters en hun partners uit eten. Ik tracteerde. Het was heel gezellig en lekker. Een prima idee voor een volgend jaar!

10 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd nog!! En veel plezier met de cadeautjes; hopelijk kan je de e-reader snel gaan gebruiken. Neem aan dat het nu nog niet gaat zo vlak na de operatie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met je verjaardag!

  Groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd! Dat klinkt als een heerlijke dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte gefeliciteerd! En wat een leuke cadeaus. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk dat je zo'n fijne dag hebt gehad en zo verwend bent .Geniet maar lekker van je kado's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd. Wat een handige cadeautjes kreeg je.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit klinkt zeker als een geslaagde verjaardag. Flink verwend worden door je dochters, wat mooi! Klinkt allemaal heel gezellig. Wat een rijkdom, niet? Gefeliciteerd met je verjaardag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd Zuinigaan!
  Relaxte verjaardag zo te horen!

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van Harte Gefeliciteerd en fijn dat het een geslaagde verjaardag is geworden, veel plezier met de e-reader

  Groetjes,
  Maartje Blogt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd! En heel veel plezier met je cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen