Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 19 januari 2015

Kamerlid met maling aan veiligheid van Groningers

Afgelopen vrijdag was er een delegatie vanuit de 2e kamer op werkbezoek in de provincie Groningen. Ze stelden zich op de hoogte van de problematiek rond de gaswinning.
Er zijn 10 kamerleden, allemaal leden van de vaste Kamercommissie van Economische Zaken, in de provincie op bezoek geweest. Ze bereiden zich voor op de hoorzitting over twee weken, over het gasbesluit van minister Henk Kamp.
Op de terugweg in de trein ging één van de leden van de delegatie bellen met collega politici.  Het kamerlid besprak onder anderen hoe ze de Groningers 'kunnen pappen', dat hij 'zoveel mogelijk de media heeft ontlopen' tijdens het werkbezoek en hoe 'het proces zo veel mogelijk vertraagd kan worden'. Er moest eerst nog maar weer een onderzoek komen naar het verband tussen gaswinning en aardbevingen. Meerdere treinreizigers konden meeluisteren met het gesprek dat hij voerde en één van die treinreizigers heeft de publiciteit gezocht.
Gisteren kwam het bericht dat het betreffende VVD kamerlid zijn excuses aanbiedt voor het gebeurde. Hij ontkent dus niet, hij heeft de opties gewoon in de trein besproken. Kennelijk heeft hij volstrekt maling aan het gevaar van de aardgaswinning en staat de economie met de miljarden die uit het aardgas gehaald worden voorop. Wat maakt het uit dat er hier huizen in elkaar storten en dat huizen onverkoopbaar zijn? Dat maakt voor de VVD-ers in Den Haag toch niet uit?

VVD politici in de provincie nemen afstand van de tactiekbespreking van het kamerlid en zeggen dat de veiligheid van de Groningers voorop staat.

Ja, logisch, wanneer waren er ook al weer Provinciale Staten verkiezingen? Oh ja, binnen 2 maanden, namelijk op 18 maart.
Ze zullen er wel wat van leren, die politici. Een volgende keer doet een politicus dat bespreken van een tactiek niet meer telefonisch in de trein, maar op een andere plek, waar er geen buitenstaanders kunnen "meegenieten".
Ik hoop dat andere partijen meer oog hebben voor de veiligheid van alle Groningers in het winningsgebied.

Sinds ik de vloer heb voelen golven en een muur duidelijk heen en weer voelde bewegen ben ik er niet gerust op.

Ondertussen heeft journalist Pieter de Hart een commentaar geschreven over deze gebeurtenis en gistermiddag werd bekend dat het kamerlid zijn functie als woordvoerder gaswinning voor de VVD heeft neergelegd.

6 opmerkingen:

 1. ...het is te gek voor woorden! Dat soort mensen regelt de gang van zaken in ons land. Het ergste is dat wij zelf (ik bedoel dus een gedeelte van de stemgerechtigden) deze mensen gekozen hebben..........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Milieuvriendelijk van de VVD om met de trein te gaan. :-)
  Het is vreselijk momenteel, de tweede kamer wordt nauwelijks geinformeerd. De eerste kamer wordt genegeerd. De PvdA stemt voor het voorstel tegen vrije artsenkeuze. Dat betekent dat je geen second opninion kunt vragen elders.,enz. enz.

  Dit kabinet heeft laten zien lak te hebben aan eerlijkheid,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Politici denken vaak dat ze alles weten , alleen vergeten ze één ding vanuit Den Haag kunnen ze niet zien en beoordelen wat er daadwerkelijk in het land speelt. En deze politicus is het woord volksvertegenwoordiger niet waard. Ik denk zo dat hij wel anders zou reageren als het zijn huis, omgeving etc betrof.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach ,ze leggen de ene functie neer en vinden elders wel weer een andere functie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het verbaast me helemaal niet dat de VVD de aardgasmiljarden belangrijker vindt dan de veiligheid van de Groningers. De VVD loopt al jaren aan de leiband van de grote ondernemingen. Wat mij wel verbaast, is dat er nog VVD-ers zijn die met de trein reizen en die zo onvoorzichtig zijn om in die trein hun tactiek te bespreken.
  Als dat kamerlid enig fatsoen had, zou hij niet alleen zijn woordvoerderschap maar ook zijn kamerlidmaatschap neerleggen.

  BeantwoordenVerwijderen