Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 februari 2015

Wat duurt ziek zijn toch lang!

Ik ben nu ongeveer 1,5 week ziek en ik heb er schoon genoeg van! Ik lees wat, ik kijk wat tv en ik computer wat en nu wil ik ook wel weer eens wat anders dan dat!
Lekker baantjes zwemmen in het zwembad, een stuk fietsen of zo.
Het rare is, dat zo'n periode al vreselijk lang lijkt! Het valt best mee natuurlijk en ik mag mij heel gelukkig prijzen dat ik maar zelden ziek ben. Vanaf gisteren lijkt het beter te gaan, dus ik hoop dat ik binnenkort weer helemaal van die bronchitis af ben!

Wat heb ik gedaan om weer beter te worden?
Veel gedronken, liters thee en water
Stipt mijn astma medicatie genomen: een ontstekingsremmer en luchtwegen verwijder in één.
Heel veel geslapen en op de bank gelegen
Slijm uit mijn luchtwegen opgehoest in een poging mijn luchtwegen vrij te maken.
Weinig gegeten, maar wel gezond met veel sinaasappels, appels en bananen.

16 opmerkingen:

 1. Beterschap!
  Ik ben het ook wel beu momenteel. Ik zit al twee maanden hoofdzakelijk binnen omdat ik steeds niet fit ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er waren een paar vervelende virussen rond. Ik voel me vandaag voor het eerst in twee weken weer een beetje fit. Ook voor het eerst deze week weer eens een hele nacht doorgeslapen, zonder hoestend wakker te worden.

  Haha en ik ben lichtelijk jaloers op je mogelijkheid om te hangen :-) Hier loopt er een kleuter rond (met vakantie!). Dus van hangen is niks gekomen. Het was gewoon doorbikkelen. Hoesten / fut / stem of niet.

  Heel veel beterschap gewenst. Hopelijkis jouw fut met een paar dagen ook weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een griep, of zware verkoudheid duurt altijd 3 weken voordat je er helemaal van af bent c.q. weer een beetje op krachten komen kan.
  Nog anderhalve week rustig aan doen dus ! Sterkte en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral als je Astma patiënt bent is dit extra omdat ademhalen je dan veel meer moeite kost weet ik uit ervaring.. Ik hoop voor je dat het opknappen doorzet en dat je je snel fitter en minder benauwd mag gaan voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die benauwdheid zat me vooral 's nachts dwars. Misschien heb ik daarom ook zo lang geslapen iedere nacht. De hoeveelheid effectieve slaap was lager, want ik werd steeds wakker. Binnenkort ben ik weer blij te kunnen slapen zonder wakker te worden van mijn eigen gepiep en gerochel.

   Verwijderen
 5. Hier hetzelfde euvel. Ik dacht dat ik was opgeknapt, maar nee hoor. Alweer keelpijn, algehele malaise, snotteren en koorts. Ik moet meer rust nemen denk ik. Dus ik kruip zometeen in bed met een heerlijk boek dat ik aan het lezen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik dacht ook dat ik al weer beter was en ik heb afgelopen maandag gewerkt. Dat bleek achteraf een vergissing. Toen was ik niet alleen grieperig, maar had ik er een bronchitis bij! Ik doe het voorlopig nog rustig aan, maar ik ga zo wel even wat boodschappen halen.

   Verwijderen
 6. Beterschap! En inderdaad vooral rustig aan doen en goed uitzieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Ja, maar dat is geen speciale maatregel. Dat doe ik al jaren standaard.

   Verwijderen
 8. ..beterschap!
  Ik las vanmorgen in Trouw dat je je vooral geen zorgen moet maken!
  #Nietsche: ' Ziekte heeft mij intelligent gemaakt.'
  Ikzelf ben , jammer genoeg, maar 3 dagen grieperig geweest deze winter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk eens aan! Een beetje slimmer is altijd goed!

   Verwijderen
 9. Beterschap!! Ziek zijn duurt idd lang. De dagen vliegen normaal, behalve als het wel eens mooi zou zijn als dat gebeurde...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beterschap gewenst. Ziek zijn is net als wachten, het lijkt erg lang te duren.

  BeantwoordenVerwijderen