zaterdag 11 juli 2015

Komkommer

Als er weinig nieuws is, dan noemen de mensen dat ook wel komkommertijd. Dan zijn er ineens onderwerpen in het journaal die je anders nooit ziet, zoals de beleving van de zomer in andere gebieden in de wereld.
Hier is het ook een beetje komkommertijd. Veel lezers zijn op vakantie en er zijn veel minder pageviews dan normaal. Ik werk nog een weekje en dan heb ik vakantie, voorlopig dus nog business as usual.
Dus ga ik schrijven over komkommers!

Een komkommer is een goedkope, frisse, caloriearme groente. Ik kocht er deze week 3 voor 39 cent per stuk!

Je kunt er van alles mee doen:
- als je door de zon verbrand bent werkt het verkoelend om op de verbrande huid plakjes komkommer te leggen.
Natuurlijk kun je komkommer ook eten, er zitten allerlei goede stofjes in:
Deze tabel haal de ik van de site van het voedingscentrum

Je kunt er komkommersoep van maken, komkommersalade, komkommersmoothies.
Ook heel leuk en kleurrijk: samen met geraspte wortel en geraspte bietjes maak je een heerlijke driekleurige geraspte rauwkostsalade waaraan je geen dressing meer hoeft toe te voegen.

10 opmerkingen:

  1. Wat een leuke recept ideeën!

    Ik neem vaak komkommer mee als tussendoortje op mijn werk.

    Zelf had ik vorige week met het tropische weer gazpacho gemaakt. Daar gaat ook komkommer in.

    Pecunia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Komkommer is heerlijk verfrissend op je bammetje kaas, in de salade enz.
    Ik liet hem wel eens links liggen vanwege de geringe voedingswaarde maar dat valt nog best mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor het recept van de wortel/bietjes/komkommersalade. Ik zag de kleuren voor me!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat me in dat rijtje direct opvalt is 'nicotinezuur'! Eens checken wat dat is! Ik eet niet zo heel veel komkommers, maar ze zijn af en toe idd wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, lekker in de zaziki (met hangop, veel knoflook, munt, peper en zout) of indische komkommersla met spaanse peper, ui, gula djawa en azijn. Of zo, uit het vuistje. Er zijn zoveel mogelijkheden om komkommer te verwerken. Of inderdaad lekker koel op de huid of op de ogen als die branden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja heerlijk in tzaziki en ook lekker op brood met cottagecheese. Of een lekkere salade.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Komkommers inmaken met azijn, suiker, ui en een pepertje, ook heel lekker. Of raspen en als gezichtsmaskertje gebruiken. Komkommer is lekker, maar het allerlekkerst is zo van het land in stukken snijden en bestrooien met zout. Kan geen winkelkomkommer tegenop.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben niet zo'n komkommer eter, omdat ik er steeds last van hebt en het dan zo 3x eet bleh!
    Zo door salade of bij de bloemkool vind ik het wel lekker maar uit het handje, nee dat niet.
    Heb er wel altijd eentje in huis samen met ijsbergsla en tomaten zijn dat standaard dingen in de koelkast.
    Ik vind het qua groente en fruit nu een heerlijke tijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.