Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 12 september 2015

Advies: gebruik waterdichte telefoons niet onder water!

Jongste dochter heeft een aantal maanden terug een smartphone gekocht. Haar allereerste! Eentje waarmee je onder water kon fotograferen! Hartstikke cool, totdat na de eerst keer zwemmen bleek dat de telefoon stuk was. Ze heeft gereclameerd en ze heeft inmiddels een nieuwe, maar het lijkt geen incident te zijn, maar waarschijnlijk veel vaker voor te komen.
Want wat lees ik nu?
Het betreffende bedrijf raadt consumenten aan om de waterdichte telefoons niet onder water te gebruiken! De grap is dat ze in het lab de telefoon alleen maar heel rustig in het water hadden gehouden, maar er verder niets mee hadden gedaan, niet bewogen en ook geen foto's maken. Dochter had in zoet buitenwater foto's gemaakt van haar vrienden waarmee ze aan het zwemmen was, maar dat kan dus niet.
Reclamefoto van Sony
Een beetje raar hoor, een waterdichte telefoon die je maar beter niet onder water kunt houden! Zouden deze telefoons een wasbeurt in de wasmachine of een val in het water van de toilet wel overleven?
Mijn advies: let op als je zo'n telefoon hebt, want waarschijnlijk passen ze de garantievoorwaarden aan en krijg je geen nieuwe telefoon als je hem onder water gebruikt hebt.

7 opmerkingen:

 1. Ha ha, maken ze reclame voor een waterdichte waterdichte telefoon en dan blijkt die niet waterdicht te zijn.
  Ik vind het wel een grap:
  is je mobiel kapot? Nou, maar je kon er ook niet onderwaterfoto's mee maken! Die indruk wekte we alleen in de reclame!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanochtend sprak ik mijn dochter, die is niet blij. Ze dacht een waterdichte telefoon te kopen, maar dat is een grapje van de producent!

   Verwijderen
 2. Dat is zonde, maar wel een fout van de fabrikant; ze adverteren er immers zelf mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bak! Wel een duur geintje voor de fabrikant! Vooral als veel mensen al een nieuw toestel gekregen hebben binnen de garantieperiode. Eigen schuld, moet je maar geen misleidende reclame maken...

  Ook grappig: zie juist bij dit blog een reclame over smartphones staan, terwijl ik nooit zoek naar deze gsm-toestellen. Dus waarschijnlijk op jouw blogtekst gericht, ipv op mijn surfgedrag, haha!

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is dus een gevalletje misleidende reclame!
  Zou dit niet ergens te melden zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een paar maanden terug een sam'sung s5 mini gekocht. Die is ook waterdicht. Ik had hem een dag en toen viel hij in een emmer water. Gelukkig, gelukkig heeft deze geen schade opgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het zelfs al een aantal maal gehad met onderwater camera's.. Gewoon de compact types. Na een tijd begeven ze het en komt er vocht in.. Door diverse normale omstandigheden, gewoon mee zwemmen, maar bijv door de temperatuur wisselingen.. Jammer..

  BeantwoordenVerwijderen