Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 22 september 2015

Reclame

Op veel weblogs en ook op gratis nieuwssites zoals Nu.nl, vind je reclame. Bloggers hebben reclame om wat te verdienen aan hun weblog en een site als Nu.nl moet de inkomsten volledig halen uit reclame. Veel mensen hebben addblockers, waardoor ze de reclame niet meer zien op websites. Het schijnt dat een flink deel van de consumenten een blocker gebruikt.
Is dat erg?
Als gratis sites daardoor te weinig inkomsten genereren, dan moeten ze zorgen dat ze op een andere manier aan hun geld komen. Bijvoorbeeld door voor een groot deel van hun site een betaalportal in te stellen.
Sinds 9 mei heb ik zelf ook advertenties op mijn weblog. De inkomsten per dag variëren nogal, van soms zo goed als niets tot een mooi bedragje. Hoe groot de inkomsten per jaar zullen zijn, dat weet ik nog niet, maar het lijkt er op, dat ik er een leuk zakcentje aan overhoud.
Zelf heb ik geen adblocker en ik vind de advertenties niet heel storend. Soms vind ik het zeer grappig hoe de advertenties mijn internet zoekgedrag reflecteren. De laatste tijd kwamen er bijvoorbeeld opvallend veel tassen en badpakken voorbij. En verder hoortoestellen, nachtlingerie en maaltijdboxen.
Word ik er door beïnvloed? Ik weet het niet, volgens mij niet en koop ik alleen dat wat ik echt nodig heb, maar wie weet, koop ik binnenkort ineens 10 badpakken en ook nog eens 10 tassen!
Lees meer over adblockers op deze pagina van Nu.nl 
Ook hier op de site van de Volkskrant kun je lezen over Adblockers

13 opmerkingen:

 1. Ik stoor me niet zozeer aan de reclame zelf maar wel aan het opdringerige geknipper. Dat vind ik echt storend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik geen adblockers. Ik heb liever wat reclame dan dat ik moet gaan betalen om een artikel te lezen. Daarnaast gun ik het bloggers ook om wat inkomen bij te verdienen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja zolang het niet over het scherm flikkert of zomaar oppopt stoor ik me er ook niet zo aan.

  Eigenlijk vind ik de aanbiedingen die er elke keer staan als je ergens naar gezocht hebt nogal dom overkomen. 3 weken geleden zocht en kocht ik een telefoon voor mijn moeder en nu zie ik nog steeds aanbiedingen langskomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind advertenties meestal totaal niet storend. Ik zie ze niet eens ;) Tenzij dat het om iets gaat dat ik echt nodig heb, dan vallen ze me soms wél op, gek genoeg. Blijkbaar filteren je hersenen die andere boodschappen gewoon uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een paar advertenties op een blog die niet teveel knipperen storen me niet, ik klik er echter ook niet op. Wat me wel stoort is van die bloggers die je te pas en te onpas een 'review' door de strot duwen, of op kookblogs gaan koken met gesponserde producten en het er dan niet bij zetten van te voren. Daar krijg ik afhaakgedrag merk ik. En als ik zou moeten betalen voor een blog als ik geen advertenties accepteer dan lees ik daar gewoon niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik bij andere bloggers advertorials of gesponsorde reviews lees, dan ben ik gauw vertrokken. Ik doe zelf niet aan advertorials en ik vind de reviews gewoon niet interessant. Ik houd meer van genuanceerde eigen ervaringen van bloggers en niet reclame met een (leuk?) sausje.

   Verwijderen
 6. Ik heb ook advertenties en stoor me daar niet aan. Ook heb ik af en toe advertorials. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik die zelf bij anderen meestal ook niet lees, dus ik kan me goed voorstellen dat je die bij mij ook niet leest. Maar zolang ze in verhouding zijn met de hoeveelheid andere content, vind ik het persoonlijk een mooie manier om wat extra geld te verdienen. Met een advertorial gaat het gewoon vaak wat harder dan met AdSense, hoewel dat laatste ook zeker een leuk zakcentje is, omdat het doorloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind jouw site leuk om te lezen, alleen helaas is het zo dat als ik hem wil lezen op mijn tablet, tijdens het laden van de verschillende blokken elke keer de tekst verspringt. Hoor je dat vaker of ligt het aan mijn instellingen oid?

   Verwijderen
  2. Ik vind jouw site leuk om te lezen, alleen helaas is het zo dat als ik hem wil lezen op mijn tablet, tijdens het laden van de verschillende blokken elke keer de tekst verspringt. Hoor je dat vaker of ligt het aan mijn instellingen oid?

   Verwijderen
 7. Ik erger me er wild aan op de iPad. Iedere keer dat de advertentie verspringt verspringt mijn scherm.. En elke advertentie doet er 10 seconden over om te laden. Dus een site met zes knipperende schermpjes doet er eerst dik een minuut over om tevoorschijn te komen en veranderd dan in een soort reclame flikkerlicht.
  Deze pagina om te reageren kost me wel 10 minuten tijd... En dan zijn er niet eens veel advertenties.
  Op de pc heb ik een Blokker, omdat ik niet om de reclames vraag. En omdat ik niet wil weten dat ik nu een setje kopjes 3 cent goedkoper kan krijgen dan 5 maand geleden toen ik ernaar heb gezocht.
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb wel een adblocker geïnstalleerd want ik heb een oude pc en die advertenties vertragen de boel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook advertenties op mijn blog. Een leuk extraatje. Bij anderen storen de reclames mij helemaal niet. Meestal zie ik ze niet eens staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb wel een ad blocker, dus ik zie de reclames gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen