Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 6 september 2015

Wie wat bewaart, die heeft wat!

Ik wilde eerst het internet op mijn computer via een lange kabel laten lopen. Daar was een kabel van ongeveer 16 meter voor nodig. Die kabel had ik ooit gebruikt toen ik ook mijn internet en telefoon via de telefoonstekker had. Dat was voor mijn overstap naar Ziggo.

Toen ik vorige week alles van mijn overstap installeerde en mijn schoonzoon mij daarbij hielp, heeft schoonzoon de verbinding naar de computer draadloos gemaakt, maar de wifi verbinding was niet optimaal, volgens schoonzoon was het zo, dat onderdelen in deze computer stoorden op de wifi waardoor het signaal niet goed binnenkwam. Daardoor was internet vrij traag. Dat zou ik kunnen verbeteren door wel een kabel te leggen of door een USB wifi adapter te gebruiken. Ik zou eerst proberen hoe het beviel met deze wat tragere internet verbinding. Op mijn tablet was de wifi wel prima, op de computer waren maar 3 van de 5 balkjes gevuld. Het laden van de websites ging vrij traag.
Ik betaal voor uitstekend internet, max 38 MB/s, dan wil ik dat ook op mijn computer hebben.
Er moest toch maar een USB stick komen!

Toen bedacht ik dat ik nog zo'n stick had liggen, keurig opgeborgen in het doosje waarin het gekocht was, compleet met CD-rom met drivers. Toen oudste dochter vanaf oktober 2011 hier tijdelijk woonde en boven op haar kamer op haar computer werkte, had ze deze USB stick in gebruik. Bij haar verhuizing in zomer 2013 heeft ze de USB adapter hier laten liggen. Op dat moment had ik die niet nodig, omdat ik pas overgegaan was op internet, telefoon en tv via de kabel en de kabelpoort zit hooguit 2 meter van mijn computer vandaan. Daar kon best een internetkabeltje tussen.

Ik heb deze adapter nu in mijn computer gezet, ik hoefde niets te installeren en heb nu snel internet.

6 opmerkingen:

 1. Vreemd dat modem/router van Telfort is erg goed zeker wat betreft Wifi verbindingen. Maar wat is nu je daadwerkelijke snelheid zie:

  http://www.speedtest.net/nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het probleem ligt niet bij het modem, maar bij de computer. Met de USB adapter haal ik 25.99 Mbps voor het downloaden en 2.64 Mbps voor uploaden.

   Verwijderen
  2. Ik vind het arcadyan modem/router anders maar matig. Op een gegeven moment verloor een vriend van me op nog geen 5 meter afstand van het modem herhaaldelijk de verbinding. Dat was de druppel. Heb het toen vervangen voor een Fritz. Sindsdien geen problemen meer en het ding is door de bank genomen ook nog eens 10 watt zuiniger.

   Ik was ook niet heel verbaasd dat het bij Zuinigaan ook weer raak was, hoewel de plaatsing van de adapter in haar pc waarschijnlijk ook niet hielp.

   Ik geloof dat ik die usb adapter nog voor je dochter heb aangeschaft destijds! Was het alweer vergeten.

   Verwijderen
  3. Ja dat klopt, jij had hem gekocht en dochter had hem niet meer nodig, dus heb ik opgeborgen voor "Je weet maar nooit". Zonder USB adapter geeft de internettoegang aan dat de verbinding redelijk is: 3 van de 5 balkjes. Met adapter zijn alle 5 balkjes groen en zou er een uitstekende verbinding zijn.
   Dat uitstekend heb je waarschijnlijk dan nog weer in verschillende gradaties. Er zijn vast nog wel betere verbindingen mogelijk.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb altijd wel begrepen, dat een directe kabelverbinding nog altijd de snelste optie is. Maar ik gebruik ook Wifi hoor en wie niet. Mooi dat je het zo hebt kunnen oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen