Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 7 september 2015

Dit oude wijf hoopt op een oudewijvenzomer

Weet je wat dat is, een oudewijvenzomer? Dat is een warme nazomer. Dat lijkt mij wel wat, het momenteel zo koud en zo nat, vreselijk! Ik heb gisteravond de verwarming al even aan gehad, zo koud vond ik het! Dat kwam ook omdat gistermiddag de zon nog even scheen en ik in mijn optimisme de terrasdeur open had gezet. Alle kou waaide met die west-noord-westenwind rechtsteeks naar binnen en toen was het ineens 17.5 graden in mijn woonkamer.

Jongste dochter is met haar vriend op fietskampeervakantie in Zuid-Limburg, de Eiffel en de Ardennen. Hopelijk is het daar wat droger. Warmer is het daar nu nog niet, zag ik op de site van het KNMI. Het was er zelfs een paar graden kouder! De verwachtingen zijn positief, niet echt warm, maar in ieder geval droog. Een vakantiefietser houdt van droog weer. Het zou leuk zijn als het weer beter werd en ze samen van hun fietstocht kunnen genieten.

Zoals gezegd zou ik ook nog wel een paar mooie zomerse dagen willen, hier komt mijn bestelling: een week met temperaturen net boven de 20 graden en veel zon! Het kan nog best. Mijn beppe (oma) was op 18 september jarig en heeft een aantal keren getrakteerd op een boottocht voor de hele familie. Heerlijk was dat. Op de foto's staan we in badkleding of in t-shirtjes! Laat maar komen, die mooie nazomerse dagen!

9 opmerkingen:

 1. Een paar jaar geleden hadden we zelfs begin oktober nog een paar zomerse dagen, dat was een echte Indian Summer.

  Ik hoop ook nog op wat zomerse dagen, en dan het liefst als ik weekend of mijn vrije dag heb. :-)

  Een fijne week.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja in 2010. Toen kon ik met mijn verjaardag 4-10 in de tuin bbqen. Lekker de visite de tuin in. Normaal regent t met mijn verjaardag. Dus ik hoop mee!

   Verwijderen
  2. Mijn zoon is in oktober 2013 geboren en toen was het ook 20 graden.
   vorig jaar zijn eerste verjaardag ook buiten gevierd.
   Ik ben benieuwd wat het dit jaar brengt met zijn verjaardag

   Verwijderen
 2. Vorige jaren was het toch ook steeds nog zo'n lange nazomer en daarna een zachte winter? Daar teken ik ook weer voor hoor, van dit weer schrik ik op dit moment echt nog een beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yes, deze week een Indian Summer :-) Prachtig woord :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze geven Woensdag en Donderdag tussen de 18 en 20 graden op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh als de zon op het raam schijnt alle gordijnen helemaal open.
  zo warmt het meteen weer een beetje op in huis.
  heerlijk vind ik dat

  BeantwoordenVerwijderen