Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 14 oktober 2015

Mijn fut kwijt

Moe, ben ik, erg moe!
Nou moet ik voorop stellen: ik ben nooit iemand geweest die bruiste van de energie. Mijn energieniveau is normaal gesproken in vergelijking met anderen al tamelijk laag en nu is dat nog een paar graadjes erger.
Dat komt door een verkoudheid. Het gaat natuurlijk weer over, maar voor nu is het fietsen van werk naar huis en omgekeerd, het fietsen naar huis na het zwemmen iets dat veel kracht kost. Eenmaal op bestemming moet ik eerst een tijdje bijkomen. En thuis twee trappen op om de was in de machine te doen? Dat is ineens wel erg veel! Dat kan morgen ook wel, of overmorgen! Laat mij maar lekker zitten op mijn bureaustoel of op de bank. In bed mag ook!
Nu weet ik wel, dat er mensen zijn die door een ziekte nog veel meer last hebben van een erg laag energie niveau. Vergeleken met hen mogen mijn klachten geen naam hebben. Iemand als Martine van Min of Meer bijvoorbeeld, die door ME veel beperkingen heeft moeten verwerken. Ik heb bewondering voor haar kracht en de pogingen die ze doet om weer beter te worden. Beter in de zin van beter dan het was, want of het ooit lukt om weer helemaal te herstellen is waarschijnlijk iets wat de toekomst zal leren.
Voor nu voor mij: ik geef er maar even aan toe. Ik slaap veel en gun mezelf de rust en dan hoop ik dat het snel weer wat beter zal gaan.

16 opmerkingen:

 1. Sterkte. Gaat het niet snel over? Ga dan aub naar de huisarts!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor verkoudheden ga ik niet naar de huisarts.
   Mijn achterbuurvrouw/collega/schoonmoeder van mijn dochter (ze is alles in één) heeft dezelfde klachten, vertelde ze vanochtend toen ik haar tegen kwam. Misschien is het wel hetzelfde verkoudheidsvirusje. Ik probeer gezond te eten en voldoende rust te nemen en verder zoals altijd mijn astma te behandelen met een luchtwegverwijder/ontstekingsremmer, zodat ik er niet een luchtweginfectie bij krijg.

   Verwijderen
  2. Ik zei ook: als het niet snel over gaat... Als het binnen een paar dagen weer bergop gaat: prima! Ik wens het je toe.

   Verwijderen
 2. Beterschap. Astma medicatie wat omhoog doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jezelf toch maar een elektrische fiets gunnen? want je hebt geen auto en je fiets is je enige vervoer, daar moet je ook mee verder kunnen op dagen dat je moe bent... geen luxe maar noodzaak om werken/sporten/reizen vol te houden! Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door middel van het zwemmen en bij de Cesartherapie ben ik juist bezig om mijn beenspieren te versterken! Ik vrees dat die slapper worden van een elektrische fiets.

   Verwijderen
  2. Sinds kort heb ik een driewieler met 5 versnellingen en elektisch en ik kan in de hoogste versnelling goed kracht op de trappers zetten. Heb je al eens een proefrit gemaakt? Ik ben er erg blij mee deze gekocht te hebben en voel echt goed dat ik de bovenbeenspieren gebruik.

   Verwijderen
  3. het gaat niet om je spieren, je kunt de weerstand zetten op het niveau die je die dag aan kunt... het gaat om je longen en uithoudingsvermogen.. door een elektrische fiets ga je grotere afstanden fietsen, vaker fietsen, onder elke weersomstandigheid de fiets pakken, kortom je aantal kilometers gaan toenemen, je beenspieren worden echt wel getraind.. ook zonder af te zien bij tegenwind of aanvallen van vermoeidheid! Bieke

   Verwijderen
  4. Bieke verwoordt wat ik ook ervaar. Met een niet elektrische kwam ik op een goede dag tot maximaal 5 km. De elektrische heb ik nu ruim 1 week en kon eergisteren 9.

   Verwijderen
 4. Beterschap! Ik accepteerde trouwens ook dat mijn basisenergie behoorlijk wat lager is dan van een ander. B12-tekort werd al aangepakt... Ik dacht dat het bij me hoorde. Bleek ik veel te weinig jodium binnen te krijgen (eet niet zo veel brood en zout in mijn eten). Een keer per dag slikken en ik en het gaat weer wat beter met me. Misschien als je opgeknapt bent toch weer eens naar de huisarts? (zeg ik heel wijselijk terwijl ik dus ook al weer jaren accepteerde ;-) ). Er kan iets heel simpels (of toch ingewikkelds) bij zijn gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap! En goed op jezelf passen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij zakt het energieniveau standaard als de donkere dagen beginnen te komen.
  Ik moet zelfs oppassen om niet in somberte te vervallen. Gezond eten en voldoende rust nemen is altijd een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Extra vitamine B voor energie? Ik slik het dagelijks en heb zelden weinig energie. Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap! En idd gezond eten en misschien die vitaminen? Ik merk het hier zelf ook, denk dat het te maken heeft met de plotseling weersomslag (en mijn wat trage reactie daarop, omdat ik er gewoon nog niet aan wil dat het koud wordt)

  BeantwoordenVerwijderen