Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 11 oktober 2015

Worden we armer van vluchtelingen?

Volgens Halbe Zijlstra is het opnemen van vluchtelingen een gevaar voor onze welvaart en moeten "we" ze ontmoedigen.
Volgens deze VVD-er zijn deze vluchtelingen uit op: "uitgebreide huishoudelijke hulp, plastische chirurgie, ooglidcorrecties, borstverkleiningen of -vergrotingen, een complete tandrenovatie" en willen ze dat in Nederland gratis komen halen. Deze medische verrichtingen zitten helemaal niet in de zorgverzekering en ook niet in de aanvullende verzekeringen.
Sommigen hebben misschien uit medische noodzaak plastische chirurgie nodig, als ze het slachtoffer waren van bombardementen of beschoten zijn, maar die hulp lijkt mij niet meer dan menselijk. Ook thuiszorg kan geïndiceerd zijn als mensen lichamelijke of geestelijke problemen hebben.

Je zou denken dat de heer Zijlstra er voor doorgeleerd heeft, in hoe Nederland vluchtelingen vertroetelt, en dat hij met kennis van zaken reageert, maar niets is minder waar! Hij heeft geen economie gestudeerd, geen gezondheidsrecht en weet waarschijnlijk niet waar de WMO op gebaseerd is.

Overigens is het nog maar de vraag of we slechter worden van deze vluchtelingen. Nederland heeft in de geschiedenis veel vluchtelingen die op de vlucht waren voor geweld opgenomen.

Sefardische, Spaanse en Portugese joden - ruim 5 eeuwen geleden hierbij ging het om verdrijving op basis van godsdienst - helaas zijn veel van deze van oorsprong Sefardische Joodse families in de 2e wereldoorlog uitgemoord door de nazi's. Veel van deze Sefardische joden hebben Spaanse of Portugese namen: Da Silva, Da Costa, Belinfante, Bueno de Mesquita, De Pinto, Espinoza om er een paar te noemen.

In 1585 viel Antwerpen in Spaanse handen en vluchtten alle protestanten. Veel van deze Vlamingen vluchtten naar Nederland. Dit heeft een grote bijdrage geleverd aan de economische welvaart van de Republiek in de Gouden Eeuw

Franse Hugenoten
, dit waren vervolgde protestantse vluchtelingen uit het katholieke Frankrijk die met name tussen 1660 en 1685 naar ons lang kwamen: denk aan vernederlandste namen als Filippo (Philipeau), Plessius (du Plessis), Pieket (Picquet), Blansjaar (Blanchard), Dusseljee (in plaats van Du Cellier), de Jeu (du Jeu), Fremouw (Fremaux), Morre Morée (Morré), Fransooijs (François), Labrijn (La Brit), Lenoble (Le Noble), Kanaar (Canard), Zuurmond (Sur Mont), de Kool (de Gaulle), Allijn (Alain), Kwant (Quant), Benoist (Benoit) en De Koff (Le Cauf). Ook werd de Franse achternaam wel vertaald: de Liefde (l'Amoureau) of afgekort: Odé (Odde La Valée). Bron: wikipedia 
Rond 1700 was één op de vijftien Amsterdammers van Franse afkomst. Ook huidige leden van de 2e kamer zijn duidelijk van Franse komaf:  Vermue, Recourt, de Caluwé.

In de eerste wereldoorlog vluchtten 1 miljoen Belgen naar Nederland. Nederland had in 1914 zes en een kwart miljoen inwoners.

Vanaf 1933 kwamen er veel Duitse joden naar Nederland, o.a. Anne Frank. Deze Duitse joden waren op de vlucht voor de nazi's. Ik hoef niet meer te vertellen hoe het met veel van deze mensen is afgelopen.

Vanaf 1949 kwamen er 300.000 Indische Nederlanders naar Nederland en die werden in 1951 gevolgd door 12.500 Molukkers, leden van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger en hun gezinnen.

In 1956 en in 1968 heette we vluchtelingen van de Hongaarse opstand (3300) en de Praagse lente (1100) welkom in ons land.

Ik denk dat Nederland over het algemeen niet slechter is geworden van deze vluchtelingen, die óf voor oorlogsgeweld vluchtten óf voor godsdienst vervolging.

Wat kunnen we van de huidige stroom vluchtelingen verwachten?
Ze zijn over het algemeen jong en tamelijk kinderrijk. Dat betekent dat het "gevaar" van vergrijzing afneemt. Méér jonge mensen die werken, belasting en sociale premies betalen.
Werkgelegenheid in de bouw neemt toe, noodwoningen moeten gebouwd worden en bestaande gebouwen moeten aangepast worden aan de opvang van vluchtelingen.
Vluchtelingen moeten eten, gekleed worden, reizen. Goed voor de omzet in het OV, middenstand.
Ook de plaatselijke school en gezondheidszorg varen er wel bij!

Ergens tijdens mijn zoektocht naar informatie voor dit stukje kwam ik een grappig bericht tegen:
het moest maar eens afgelopen zijn met de gedoogstatus van de vroegere Hugenoten. Frankrijk is nu een veilig land, Hugenoten hoeven niet bang mee te zijn voor vervolging, dus ze kunnen gewoon terug naar eigen land! Alle Rouwé's, Rosiers, Malherbe's, Baljé's, Le Coultre's, Picauly's,  Perton's, Malingré's en nog veel meer Nederlanders met een Franse achternaam kunnen allemaal veilig weer naar "huis", naar het thuisland.
Waarschijnlijk is het bericht een reactie op besluiten van de Spaanse regering (2014) en de Portugese regering (2013) om de ruim 5,5 eeuw geleden gevluchte Sefardische joden weer welkom te heten. Als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, mogen ze weer Spaans staatsburger worden.

45 opmerkingen:

 1. Ik vind het stemmingmakerij van Halve Zoolstra. Schofterig en respectloos! Hij zegt in feite: we willen die profiteurs hier niet! Hij legt een basis voor nare dingen als de bestorming van de sporthal in Woerden.
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het wel eens met Halbe Zijlstra. Dit kunnen we toch ook niet blijven opbrengen?
  Als al deze asielzoekers (oorlogsslachtoffers en economische vluchtelingen) hier recht op een woning, gratis zorg en een uitkering hebben, is het niet meer te betalen zonder de belastingen te verhogen.
  Natuurlijkmoet je mensen in nood helpen. Maar dan ook mensen die echt in nood zitten. Dus beginnen met een goede screening. Den zorgen voor een dak boven het hoofd. Dat hoeft echt niet meteen een huis te zijn. Sobere, veilige huisvesting is voldoende.
  Kleine bijdrage voor de voeding en alleen noodzorg. Sorry, maar ze betalen toch ook niet voor meer. Als ik zorg nodig heb, betaal ik me blauw!
  Paula, die bestorming van de sporthal in Woerden zou helemaal niet nodig zijn als de politici eens naar het volk luisteren! We willen hier toch ook geen profiteurs? Ik tenminste niet..
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door de berichtgeving lijkt het net alsof er dit jaar giga veel vluchtelingen ons land binnenkomen, maar dat is helemaal niet zo! Volgens het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) kwamen er in 2001 83.801 asielzoekers naar ons land. In 2015 waren het er 28 september 36.254.
   Dat is nog steeds peanuts vergeleken bij de eerste wereldoorlog, toen Nederland 1 miljoen Belgische vluchtelingen opnam.
   Hier vind je de cijfers van COA: https://www.coa.nl/nl/over-coa/feiten-en-cijfers

   Verwijderen
  2. Ik krijg altijd de kriebels wanneer iemand zegt dat de politici eens naar het volk moeten luisteren.
   Welk volk bedoel je dan? Het volk dat geen vluchtelingen wil? Of het volk dat wel vluchtelingen wil toelaten, maar niet zo ontzettend veel lawaai maakt op de sociale - en andere media? In de media zijn vooral de excessen te zien. Voor mij riekt dat naar ophitsen en bangmakerij. Wat is Nederland toch een verschrikkelijk hysterisch land aan het worden. Zuinigaan, ik ben blij met je stuk, blij dat er ook nog mensen zijn die zelf nadenken ipv alles naschreeuwen uit de media......
   Joanne

   Verwijderen
  3. Ben bang dat er nog heel veel bijkomen dit jaar.
   Ik kan nergens cijfers vinden van hoeveel er weer terug gestuurd worden.
   Je moet niet vergeten dat de asielzoekers uit 2001 ook grotendeels hier zijn gebleven. En ook al die tussenliggende jaren. De bevolking blijft dus jaarlijks toenemen met nieuwe vluchtelingen. Uiteindelijk is het toch niet meer op te brengen door ons sociale stelsel? Nederland is nu echt veel voller dan in 2001.
   Wat mensen dan vooral steekt, is dat de nieuwkomers meteen allerlei rechten hebben. En eisen.
   Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat echte vluchtelingen (tijdelijke) opvang moeten krijgen. Zorgen voor een veilig onderkomen, voeding en zorg. Maar dat hoeft echt niet zo uitgebreid te zijn als bij de werkende mensen due daar al jaren voor zwoegen. Zo ook voor autochtonen mogen gelden trouwens.
   Zo gauw de situatie veilig is, kunnen mensen weer terug. Nederland kan ze daarbij hulp bieden om eigen land weer op te bouwen.
   Karin

   Verwijderen
  4. Als binnen 5 jaar de situatie in hun land van herkomst veilig is dan moeten ze terug, is het dat niet dan mogen ze in Nederland blijven.
   Dus niet elke vluchteling blijft in Nederland.

   Verwijderen
 3. Ik ben bovenstaande in grote lijnen met je eens. maar zolang we dit probleem laten voortbestaan en er van wegkijken http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2062127-preview-50-plussers-vinden-maar-moeilijk-een-baan.html?title=preview-50-plussers-vinden-maar-moeilijk-een-baan (ik ben er zelf ook een, hoogopgeleid en 52, maar een slecht betaalde baan voor 6 uur in de week) zal draagvlak vinden voor vluchtelingenopvang lastig worden.

  Het probleem van de vluchtelingenopvang wordt door politici nu gebruikt om andere problemen te verdoezelen, zoals klimaatverandering (ineens is alle aandacht voor de Klimaattop in Parijs ver te zoeken), TTIP, bezuinigingen in de zorg,etc.
  En denk ook eens aan de bezuinigingen op ouderen. Mijn ouders raken per 1 januari hun huur en zorgtoeslag kwijt (487 euro per maand totaal). Omdat de ouderentoeslag rucksiglos afgeschaft wordt. Er zijn veel ouderen die hiermee te maken krijgen.

  Kortom, ik denk dat dit probleem (dat al 10 jaar bestaat en al die tijd welbewust genegeerd is door onze overheid) nu goed uitkomt om de aandacht af te leiden van andere problemen die men niet op wil lossen. Dat neemt niet weg dat Zijlstra raaskalt en dat daarmee de aandacht wederom afgeleid wordt van echte problemen. Zo reageerde een D66-er dat vluchtelingen juist de taal moeten leren en aan het werk moeten. Werk? Terwijl er niet voldoende werk is?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Karin: NODIG????
  Ben het met Paula eens.
  Enne.......zullen we alle Hollanders eens terugroepen die zich (als gelukzoekers)in het buitenland hebbengevestigd (zuid-afrika, australie, amerika). Moet je eens kijken hoe druk het hier wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben geluk gehad dat Amerikanen, Canadezen, Engelsen voor onze vrijheid hebben gestreden waar menig ouder zijn kind in een ver land als Nederland is verloren.
  ik denk dat ingrijpen nodig is in Syrié.
  Van elk vluchteling is begrijpelijk dat ze hun land ontvluchten, dat zou ik ook doen.
  Gelukkig worden buiten je eigen land?
  Ik denk dat menig ( vriijwillig) emigrant achteraf wel eens afgevraagd heeft of de gekozen weg de beste was. Geluk in een ander land betekend je roots achterlaten en ook niet meer terug kunnen als je kinderen in je nieuwe vaderland hebt, want zij gaan niet mee terug.
  Ik heb zo een collega welk 20 jaar geleden Nederland is binnen gekomen, zich ontwikkeld heeft en werkt maar nu pas naar 20 jaar ( en w.s. voor het laatst) haar moeder heeft terug gezien. Daarnaast ook haar broers en zussen weer gezien. Het heimwee is er al blijft ze graag in Nederland.
  Hoe gaat het als iemand dement wordt in een vreemd land. Je gaat de taal van vroeger spreken en er is niemand in je omgeving die je begrijpt. Dit lijkt me zeer triest en zeer geisoleerd leven.
  Wat niemand zich op lange termijn realiseerd is dat de vluchtelingen nu geen opgebouwd pensioen hebben. Dit zal in de toekomst zorgen voor de nodige obstakels waar Nederland een oplossing voor moet zoeken. Het bestaande stelsel werkt dan niet meer.
  Ik hoop op een spoedige oplossing voor alle ontheemden want het lijkt me zeer moeilijk je vaderland voor veiligheid te moeten verlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zijlstra ziet de P Vv-aanhang groeien en wil op deze manier aantonen dat de V Vd net zo erg is zodat de P Vv-aanhang ook naar V Vd kan komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je armer in financiele zin bedoelt: dat lijkt me logisch. In ieder geval op de korte termijn. De Nederlandse staat heeft een pot met geld te verdelen, er komen wat meer mensen bij, dus de verdeling wordt voor veel mensen wat ongunstiger. Is dat erg? Nee, dat vind ik niet. Op de lange termijn is het effect van immigratie altijd gunstig voor een samenleving, zoals Zuinigaan al liet zien met een aantal voorbeelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. als de VVD dit beleid blijft voeren, misschien maar eens de partij naam veranderen, veiligheid , vrijheid en democratie ? , drie woorden die ze de laatste jaren niet echt meer waar maken, nou ja wel voor een kleine bevoorrechte groep mensen, maar niet meer voor iedereen in nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stemminmakerij van Zijlstra. Het is toch nu al zo ,dat vluchtelingen met alleen economische motieven en niet uit een oorlogsgebied of levensgevaar bij de selectie geen verblijfsvergunning krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nederland weet kennelijk niet goed hoe zich op te stellen in deze situatie. Het bescheten gedrag van Rutte, de ophitserij van Wilders en de bespottelijke uitspraken van Zijlstra wijzen hierop. Het gesleep met de vluchtelingen het (kennelijk) ontbreken van elk plan... Nederland is een rijk land maar begrippen als medemenselijkheid of solidariteit zijn niet meer van deze tijd, kennelijk. Eigen volk eerst en xenofobie, dat zijn de motto's van tegenwoordig.Bah, om misselijk van te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Naarmate mijnheer Zijlstra meer op TV komt met zijn uitspraken, des te groter wordt het gevoel dat ik me voor mijn eigen land en inwoners moet schamen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zijlstra denkt door dit soort opmerkingen de kiezers weer naar de VVD te krijgen want Wilders speelt wel erg in op alle gevoelens.
  Het enige wat mij verbaasd en kwaad maakt, is dat we hier tegen een probleem aanlopen dat al jaren bekend is. Die oorlog in Syrie is niet op bijv. 20 aug. 2014 begonnen maar al jaren aan de gang.
  Men zag het aankomen. Maar wegkijken is gemakkelijker.
  Wat me ook verbaasd, en ik weet het is een gevoelig punt, dat de vluchtelingen verhalen hebben over de bommen boven hun hoofd maar tegelijkertijd een baby in hun armen hebben en enkele kleintjes om hen heen.......? Mij lijkt dat je iets anders doet met bombardementen om je heen. Maar is dat te kort door de bocht?
  En al die jonge mannen? Een goede screening is noodzakelijk en integreren zo snel als mogelijk. We zitten niet te wachten op parallelstructuren. Migranten die hier al jaren zijn en de taal nog steeds niet spreken. Hun kinderen nog in de moedertaal toespreken. Grote achterstand voor kleuters als ze starten op de basisschool.
  Etc. etc.
  Ik weet het, thuis achter je laptop los je heel gemakkelijk de wereldproblemen op maar wegkijken zoals de politiek doet is ook geen oplossing.
  Fijne zondag, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik woon in het buitenland. mijn kinderen zijn in het land waar ik woon geboren en ook ik spreek Nederlands met mijn kinderen.Zo gek is dat niet. De jonge mannen willen niet in het leger in Syrie, vergeet dat niet. I.p.v. vechten in Assad's leger gaan ze weg,.En verder vind ik de manier waarop je je uitlaat over vluchtelingen met kleine kinderen niet zo ok. Gevoelig punt, inderdaad.

   Verwijderen
 13. De vluchtelingen die je noemt hadden allemaal een joods-christelijke achtergrond. Die hebben zich relatief makkelijk aan kunnen passen. Bovendien hielden die hun eigen broek op.
  Dit is een ander verhaal. Een groot aantal mensen komt ook voor onze voorzieningen, er zijn apps waarin aangegeven staat dat je als jongere het beste naar Nederland kan komen.
  Ik denk dat iedereen er over eens is dat er ruimte gemaakt moet worden voor " echte" vluchtelingen. Maar ik denk dat je je ogen niet moet sluiten voor het grote aantal dat om andere redenen komt.
  Omwille van het draagvlak moet je ook kijken wat je als land aan kan. Teveel is niet goed, denk aan het dorpje Oranje. En er moet een goed verhaal komen waarom onze jeugd geen uitkering krijg, nog moeilijker aan een huis komt, en zij moeten lenen voor hun studie. Een minderjarige asielzoeker wordt hier wel in tegemoet gekomen.
  Datzelfde geldt voor de ouderen onder ons: soms geen volledige AOW, minder hulp, hoge ziektekosten, etc.
  Voor de asielzoeker wordt dit wel geregeld.
  Hierbij krijg je scheve gezichten en eerlijk is eerlijk: ik vind dat volkomen logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het volkomen met je eens. Dit is niets nieuws, want dit gebeurt al jaren.

   Verwijderen
 14. terwijl God uit Nederland verdwijnt, krijgt Allah hier steeds meer plaats. Is dit erg? Nee ik geloof als Christen dat we in de Eindtijd leven en dit staat in de Bijbel beschreven als een van de tekenen voor de terugkomst van Jezus naar deze aarde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. beste anoniem
   helemaal mee eens , maar dat wordt niet gezien , of mag niet gezegd worden !
   wordt alleen maar erger , denk ik ook !

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 15. Kortom, we stammen allemaal af van vluchtelingen. Ik heb nog nooit zulk dom gezwets gehoord als van meneer Zijlstra en meneer Wilders. Je ziet wat er van zulk dom gezwets komt, domme volgers vallen een azc aan met vuurwerkbommen, schande. Mensen laat je goed voorlichten, lees en zoek wat je wilt weten, loop niet klakkeloos achter dit nieuw soort Hitlers aan, dat is het domste wat je kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dom gezwets....?
   Domme volgers, domme acties. Je hebt nogal wat vooroordelen over mensen die bezorgd zijn om hun eigen veiligheid en toekomst.
   Helaas zijn mijn oordelen anders en gevormd door ervaringen. Recent nog mijn dochter van slechts 14 jaar lastiggevallen door een aantal jonge mannen die tijdelijk werden opgevangen in een sporthal direct naast hun school.
   Meisjes bang en ook teleurgesteld in de bewaking die de veiligheid van de asielzoekers moesten waarborgen.
   Zelf ben ik als vrijwilliger aan de slag geweest in een tijdelijke opvang van jonge mannen. De ondankbaarheid, agressie en het dwingende karakter waren zo goed te voelen! Ik heb me (met meerdere vrijwilligers) meteen afgemeld.

   Verwijderen
  2. Die mening mag jij hebben, ik heb een andere mening en ik heb het niet over mensen die bezorgd zijn om hun eigen veiligheid en toekomst. Ik heb het over meelopers die alles voor zoete koek slikken. Voorbeeld: er verschijnt op internet een verhaal dat asielzoekers 4000 euro per maand per gezin krijgen, wat gebeurt er half Nederland gelooft het verhaal en gaat niet na wat die mensen echt krijgen. Een I-phone mag een asielzoeker ook al niet hebben. Waarom niet, is dat een teken dat je een gelukzoeker bent? Natuurlijk gebeuren er vervelende zaken, die niet door de beugel kunnen, daar moet hard tegen opgetreden worden, mensen die zich hier misdragen, moeten gewoon terug.

   Verwijderen
 16. natuurlijk is er geen eenvoudige oplossing voor het vluchtelingen probleem ,maar wat ben ik trots op mijn dochter als zij mensen die zich op voorhand al negatief uitspreken over vluchtelingen , daar op aan spreekt en ze er op wijst , dat alhoewel het veel problemen met zich meeneemt, wij mensen moeten blijven helpen en niet iedereen bij voorbaat al als slecht bestempelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap van je dochter. Zo eentje had ik ook. Totdat ze werd lastiggevallen door een aantal jonge mannen die naast school werden opgevangen. Naroepen, nafluiten en (obscene) gebaren maken gaven haar een heel vervelend en onveilig gevoel.
   'Mam, waarom doen mensen dat die zelf de oorlog moeten ontvluchten. Wij willen ze alleen maar helpen'

   Verwijderen
  2. Opgevangen naast school, niet handig om meer redenen. Waar is dit dan ??

   Verwijderen
  3. Waalwijk. Sporthal direct naast een grote middelbare school.
   Gelukkig maar kortdurende opvang. Maar wellicht wordt die vaker gebruikt

   Verwijderen
  4. zal ongetwijfeld voorkomen , maar zijn het alleen vluchtelingen die dit soort dingen doen? nou nee, er zijn net zo goed nederlandse mannen die je een onveilig en vervelend gevoel geven, zo kreeg ik laatst een behoorlijk grote mond van een jongen uit de buurt toen ik hem erop aansprak over het feit dat de stoep geen fietspad is, de woorden vuile ......hoer ik durf het woord op de stippeltjes niet te herhalen zo in en in schofterig vind ik dat , waren zijn reactie op mijn opmerking.

   Verwijderen
 17. Het vervelende is dat je in de pers altijd maar één kant van een verhaal hoort en dat een ''partij'' als de PVV daar dankbaar misbruik van maakt en de onrust en onvrede die er is onder de mensen heerst alleen maar voedt en erger maakt . Persoonlijk vindt ik het wolven in schaapskleren en het intriest dat de mensen niets geleerd hebben van de geschiedenis. Want in wezen zoeken ze een zondebok voor hun eigen onvrede. Het hele kabinet heeft zich enorm vergist in de vluchtelingen problematiek. Echte vluchtelingen moeten geholpen worden want je verlaat niet voor je plezier je huis en vaderland .Maar mensen die hier komen om er economisch beter van te worden sorry maar die mogen van mij per direct terug gestuurd worden .Ook denk ik dat er meer voorlichting gegeven moet worden in de landen van herkomst dat het in west europa geen land van melk en honing oftewel hier zijn ook regels en wachttijden enz.En bovendien dat je je hoort aan te passen aan de westerse maatschappij en vrouwen en meisjes met respect hoort te behandelen , we hebben nou eenmaal een andere grondslag dan veel moslim landen . Wat in het stuk hierboven staat is dat veel mensen vergeten dat hun voor ouders ook vluchtelingen waren die om geloofsvervolging , oorlog etc op de vlucht waren en een veilig heen komen zochten . Maar vele van hem zagen Nederland ook als een door gangs land om naar bv Amerka te gaan of brachten goederen mee waarmee ze een zelfstandig bestaan op konden bouwen . Nogmaals ik heb niets tegen echte vluchtelingen maar mensen die hier komen om er financieel beter van te worden die mogen van mij terug. Als ze daadwerkelijk medische zorg nodig hebben moet je dat geven , maar geef ze geen extra voorzieningen die een nederlander ook niet krijgt .Want dat zorgt alleen maar voor nog veel meer onvrede.Ik kan me heel goed voorstellen dat als ej al 8 tot 10 jaar als jongere staat in geschreven voor een sociale huurwoning en een asielzoeker krijgt voorrang boven jou dat je boos wordt. Het wordt hoor tijd dat dit kabinet en het stel erom heen hun verantwoording neemt en nu eens daadwerkelijk ruggegraat toont en daadkracht zodat een figuur als een Wilders alle wind uit de zeilen wordt genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Enige tijd terug een artikel in de Volkskrant met een kosten baten analyse.
  Er is te weinig sociale woningbouw geweest. De huren zijn met de jaarlijkse huurverhoging erg hoog opgelopen.
  Prima als er meer gebouwd wordt.

  Waar ik bang voor ben is het teruglopen van vrijheid voor vrouwen. Het opleggen van islam als cultuur. Wat we vorig jaar zagen dat vooral jongetjes het straatbeeld in de Schilderswijk te zien waren. Het woord k....hoer is raar. Toont geen respect voor vrouwen.

  Nog niet vergeten de documentaire van een jonge vrouwelijke journaliste in Brussel. Nasissen en rare praat.

  Vrouwen die denken dat het verboden is om je haar te laten zien.
  Onlangs werd er een winkel geopend met in de etalage ingepakte vrouwen kleding. Ik moet hier van kotsen. Het lijkt wel of de huidige generatie vergeten is hoe vrouwen achtergesteld werden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaren geleden kwam ik wekelijks in een AZC. Ik hielp de ouders met de goede uitspraak van onze taal. En haar buurvrouw was ook anders gekleed. Ik heb haar via een tolk gevraagd of ze haar kleding wilde veranderen. Ze woonde toch hier? En ik vertelde dat ik het naar vond als ik haar zo op de gangen tegen kwam. In haar woonruimte vertelde ze me; ik ben het mijn leven lang gewend en ik ben bang om net als u naar buiten te gaan. Ik probeer het wel, ik wil het graag, maar het zweet breekt me uit en ik raak gewoon in paniek. Geef me de tijd a.u.b. Een jaartje later sprak ik haar weer. Nu alleen de haren nog bedekt. Zoals we het allemaal buiten deden. (denk aan Prinses Beatrix en haar zussen), maar ze werd nog steeds door Nederlanders bespot en met minachting tegemoet getreden. Moet Respect niet van twee kanten komen?

   Verwijderen
  2. Mooi dat. Een begin. Maar we zijn er nog lang niet.

   Verwijderen
 19. Dapper van je om dit onderwerp aan te snijden.
  Ik schrik van de opmerkingen beide kanten op. Waarom roepen: 'eigen volk eerst!' Waarom meteen mensen die een wat minder positieve kijk op asielzoekers vergelijken met Hitler of dom te noemen? Alleen omdat ze een andere mening hebben als jezelf? Ik vraag me dan af wie hier dom is. Jammer dat de berichtgeving niet altijd goed is. Op tv zie je eigenlijk alleen de voorstanders om alle vluchtelingen op te vangen en de zielige kindjes. In sommige media vooral de tegenstanders, jonge agressieve mannen en negatieve verhalen.
  Ik denk dat er al veel onvrede weggehaald kan worden door eerlijkere programma's op tv te bieden en betere berichten op media.
  Persoonlijk ben ik voor opvang van vluchtelingen die hun land verlaten omdat het onveilig is door oorlog. Deze mensen moeten veilig en goed opgevangen worden zolang in land van afkomst geen veiligheid geboden kan worden.
  De opvang moet menselijk zijn, maar hoeft niet overdreven luxe te zijn. Meteen recht op bijstand en alle medische zorg is niet nodig. Bovendien kweekt dat onvrede bij mensen die hard moeten werken voor hun centjes en zien dat nieuwe inwoners alles 'gewoon maar' krijgen en ook voorrang krijgen op bv huisvesting.
  Economische gelukszoekers zouden eruit gefilterd moeten worden en worden geweigerd voor opvang. Helaas komt het veel voor dat vluchtelingen uit een veilig land mrt valse papieren of zonder papieren binnen komen. Hoe willen we dat goed gaan filteren, geen idee.
  Bovendien vind ik dat mensen zich wel moeten zetten naar onze waarden en normen. Dus inderdaad de vrouwen als gelijkwaardig beschouwen en behandelen.
  Blijft een heel moeilijk punt. Ik wens de beleidsmakers veel wijsheid om de juiste besluiten te nemen!
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 20. "Wat kunnen we van de huidige stroom vluchtelingen verwachten?
  Ze zijn over het algemeen jong en tamelijk kinderrijk. Dat betekent dat het "gevaar" van vergrijzing afneemt. Méér jonge mensen die werken, belasting en sociale premies betalen.
  Werkgelegenheid in de bouw neemt toe, noodwoningen moeten gebouwd worden en bestaande gebouwen moeten aangepast worden aan de opvang van vluchtelingen.
  Vluchtelingen moeten eten, gekleed worden, reizen. Goed voor de omzet in het OV, middenstand.Ook de plaatselijke school en gezondheidszorg varen er wel bij! "

  Naar aanleiding van bovenstaand stukje toch wat vragen en kanttekeningen:
  -welk werk?
  -scholen worden niet blij van heel veel extra niet Nederlands sprekende en vaak getraumatiseerde kinderen die maar tijdelijk komen, al zouden de scholen willen daar hebben ze helemaal geen tijd voor.
  -waar denk je dat het geld vandaan komt om vluchtelingen te huisvesten, voeden etc?
  -ik ken heel veel vluchtelingen en zal je de verhalen besparen maar het is volstrekt onwaar dat de meerderheid hier terecht verblijft.
  -en ook zonder iets tegen moslims te hebben (heb ik ook veel contact mee) kun je wel concluderen dat de integratie van moslims door de tijd heen lastiger verloopt dan die van christenen.
  -neemt niet weg dat er altijd mensen zullen blijven die onze hulp echt nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ach, de geschiedenis herhaalt zich.
  Hier komen nu in een bijna volledige joodse wijk, 400 moslims in de opvang! Gezellig!
  Voor de synagoge staat al constant politie.De joodse school wordt bewaakt.
  Al die godsdienstwaanzinnigen gaan maar lekker hun gang.
  In Jeruzalem moorden de godsdienstige partijen elkaar ook weer uit.
  Wel, ik ga het eens live bekijken nu, denk ik. Vanaf mijn balkon, samen met mijn man.
  Ik ben nl homo. Ja, is vies en mag niet.
  Maar zolang wij nu ff niet hand in hand lopen en niet teveel opvallen als homo's kunnen wij de gevechten gezellig aanschouwen. Ik verheug me erop!
  Bij mij in de buurt! Zeer binnenkort! Allah tegen Jaweh!
  God is eigenlijk ook best wel groot!
  Dus mischien gaan er ook nog Christenen aan een nieuwe kruistocht beginnen.
  Oooo, spannend en dat bekijk ik gratis vanaf mijn balkon! Chips erbij en bier (in een colaglas, want alcohol mag nu ff niet van de moslims). Joh, als ze dat zien hakken ze je hand eraf, dus uitkijken!

  Ik wens een ieder een rete goed gevecht en dat de beste moge winnen!
  Allah is groot, Jaweh is eigenlijk iemand wiens naam we niet mogen noemen en last but not least God voor ons allen!
  Zet hem op allemaal! Het wordt leuk!!! Yes!

  William  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. rare jongens , die romeinen .......

   Verwijderen
 22. En al zouden we er armer van worden, da's dan jammer maar je kunt de vluchtelingen niet laten stikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. En dan mis je de laatste grote volksverhuizing ook nog, tussen 1970 en 1980 zijn ruim 300.000 Surinamers naar Nederland gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat waren geen vluchtelingen, dat waren "medelanders" die het recht hadden om i.v.m. de onafhankelijkheid van Suriname naar Nederland te komen. Ze hadden de Nederlandse nationaliteit.

   Verwijderen
 24. De Molukkers die naar Nederland kwamen, waren geen vluchtelingen. Integendeel zelfs!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Weten jullue eigenlijk wel hoeveel procent er echt uit oorlogsgebied komen en dus alle steun moeten krijgen ? Juist ja , de minderheid, de meerderheid komen uit landen waar helemaal geen oorlog, noch problemen zijn.
  Als je echt op de vlucht bent ga je naar het dichtsbijzijnde veilige land met je kinderen.enne de Belgen die naar Nederland kwamen tijdens de oorlog gingen braafjes terug en kregen geen bijslag, kindergeld, sociale woning na enkele maanden verblijf.
  Ik heb de indruk dat jullie in Nederland nogal "dom" worden gehouden , en dat bedoel ik niet persoonlijk, ik bedoel dat er jullie geen genuanceerde beelden krijgen, ga maar eens naar een aantal Duitse websites kijken enne ikzelf woon niet ver van een opvangcentrum af, wat je daar ziet is om te lachen, dure auto's , drugs, bedreigen van omwonenden, dankbaarheid ten top zou ik zeggen! Weet je in Belgie durft de politie is sommige stadsdelen zelfs niet meer binnen, laat staan wij! Het us daar een soort van Ghetto maar dan in de omgekeerde betekenis en zo komen er steeds maar steden bij, gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. vorige anoniem , je hebt gelijk , maar dat durft niemand te zeggen !
  het moet allemaal lief zijn .. totdat ze je de hersens inslaan ... als dank ...
  en nee , ik stem geen pvv ....

  BeantwoordenVerwijderen