Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 24 december 2015

Mijn gasverbruik tijdens de "winterhittegolf"

Het is de laatste weken zó warm, dat je zou kunnen spreken van een hittegolf in de winter! Mijn bollen schieten de grond uit en de hazelaars van de buren en mijn bramen hebben nog heel veel blad.
Hoe dat moet met de natuur, of mijn bollen een koudere periode die ongetwijfeld in januari of februari nog wel komt, aankunnen, dat is de vraag.
Vandaag heb ik een vergelijking gemaakt tussen mijn gasverbruik tussen half november en 20 december vorig jaar en diezelfde periode in dit jaar en dat is nogal een verschil!
Vorig jaar 110,5 m3 en nu 70 m3. Vorig jaar was beslist niet extreem koud, want ik heb voor de aardigheid de cijfers over 2010 berekend, toen was het verbruik 158 m3.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb net ons gasverbruik van half november tot half december dit jaar vergeleken met dat van dezelfde periode vorig jaar. Het gasverbruik in die periode ligt dit jaar ook iets lager : 74 m3 tov zelfde periode vorig jaar 83 m. Ondanks de voorbije warme winterweken deden wij het met ons verbruik iets minder goed of jij....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat betekent minder inkomsten voor de schatkist. waar gaat men die vandaan halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn rozen staan inderdaad ook (weer) in de bloei! Voor m'n gasverbruik is het volgens mij wel prima. Ik heb wel de pelletkachel aan, dat niet doen is echt te koud, wat voor mezelf niet lekker is, maar er ook voor zou zorgen dat de cv alsnog aanslaat. Als het jaar zo 'uit' gaat, dan kom ik waarschijnlijk toch nog mooi uit met mijn voorschotten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn bijzondere temperaturen. En niet alleen hier. Ik las dat het gisteren zelfs 23 graden was in New York. Een echte Indian Summer :-)
  BespaarBalans / www.bespaarbalans.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Half okt. de jaarlijkse nota gehad. Nu de gegevens opnieuw ( proef) ingevoerd en dit zou op dit moment betekenen dat ik al € 7,-- per maand minder zou hoeven te betalen als ik het nu zou veranderen (€ 70,-- voor het eind van het jaar).
  Ik verander nog niets want geen idee hoe streng de winter nog kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen