Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 20 januari 2016

Brood vergeten!

Normaal gesproken eet ik op mijn werk altijd een thuis klaargemaakte lunch. Ik heb daar in de afgelopen 16 jaar al honderden, misschien wel duizenden euro's mee bespaard. Het is al jaren geleden dat ik in de kantine op mijn werk iets kocht, maar gisteren was het zover: ik had mijn brood op de keukentafel laten liggen.
Ik keek in mijn tas en ik keek vol verbazing nog een keer in mijn tas en nee, echt geen brood, alleen 2 mandarijntjes!
Dat is wel heel karig om de tijd tussen 10 en 18 uur te overbruggen.
Dus op naar de kantine. Ik kocht 2 gegrilde crostini's met (zwarte)olijventapenade en geraspte kaas en een broodje met in het deeg zelf ui en paprika en wat rode peper verwerkt. Dat broodje kon ik ter plekke opensnijden en besmeren met wat boter. Kosten voor mijn keuze: €1,25 in totaal. Dat is weliswaar evenveel als dat ik bij de AH voor een heel brood betaal, maar de prijs viel mij niet tegen!
En lekker dat ik mijn lunch vond!
Misschien vergeet ik in de toekomst wel vaker mijn brood.

Het besmeerde brood heb ik weggegooid. De dubbele boterham belegd met gekookt ei had 12 uren in mijn keuken bij een temperatuur van 15.5 graden gelegen. Ik durfde het niet meer aan, te bang dat ik er een voedselinfectie van zou oplopen!

19 opmerkingen:

 1. Dat vind ik echt heel goedkoop. Lekker hoor. Ik zou voor dat bedrag ook vaker mijn brood vergeten. Leuk toch zo'n smulmoment om naar uit te kijken op het werk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt goed voor die prijs. Bij ons is geen kantine voorziening meer. Voorheen wel en die was flink duurder. Toch at ik altijd op vrijdag in de kantine. Gewoon voor de lekker.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor een kantinelunch erg goedkoop. Bij ons is het echt heel duur. Voor een (kleine) salade of belegd brood ben je gerust tussen vier en zes euro kwijt. Ik neem dus ook altijd zelf brood mee. Met pindakaas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat klinkt inderdaad erg goedkoop, zeker voor iets dat ook heel smakelijk klinkt. Hier op het werk geen kantine, dus dan moet je alsnog naar de super. Wel gratis fruit, daar ben ik erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goedkoop voor een bedrijfskantine! Voor die prijzen kun je nog eens je brood vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De crostini's waren bedoeld voor bij de soep. Die soep die nam ik niet. Het verse onbelegde broodje was voor 30% korting omdat ik het zelf moest smeren en naar keuze beleggen. Het broodje leek me lekker genoeg om zonder beleg te eten.

   Verwijderen
 6. Ja, normaal ben ik helemaal voor zuinigheid, maar met dit soort bedragen en het feit dat jij verder heel zuinig leeft, kun je het je best af en toe veroorloven om eens wat te kopen in de kantine :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke prijzen inderdaad. De keren dat ik onderweg wat eet, bij benzinestation meestal, valt het vaak zo tegen al lijkt het me nog zo lekker op de kaart.

  Brood hadden de vogeltjes vast wel lekker gevonden en een eitje wordt ook al snel door diertjes opgegeten als je het ergens buiten had gelegd. Nu heeft niemand er wat aan gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zat zout op het ei en dus ook aan het brood, is dat wenselijk voor vogels?

   Verwijderen
  2. Vogels hebben ook diverse mineralen zoals zout nodig dat kan dus geen kwaad voor hen dat af en toe te eten.

   Verwijderen
  3. Ze hebben nu vooral voeding nodig, een beetje zout is nu een minder probleem. Om 8.30' uur s ochtends serveer ik mijn vinken, ringmussen, duiven, merels, lijsters, mezen etc een ontbijt van parkietenzaad, etensresten, rotte appeltjes, broodkruimels etc. Ze komen in grote aantallen. Leuk om naar te kijken.
   Nog geen roodkeelnachtegaal gezien.....

   Verwijderen
  4. Het gebeurde mij vroeger ook wel regelmatig, wel broodsmeren en niet meenemen. Dan at mijn echtgenoot het op. Hij heeft ook wel eens het brood van de klusjesman opgegeten omdat hij dacht dat het mijn vergeten brood was. Dat was echt een giller. Hij heeft het goedgemaakt door een lekker eitje te bakken en vers brood te halen

   Verwijderen
  5. @Jannie, hier was laatst een goudvink! Nog nooit eerder gezien hier! Waarom ze zo heten is mij een raadsel, roodvink of zalmrozevink zou beter passen.

   Verwijderen
  6. Het goud schijnt te slaan op de waarde die mensen aan de vogel geven ,bron: app vogels in Nederland. Dit is een erg leuke app en gratis

   Verwijderen
 8. Ik neem ook altijd gewoon mijn lunch mee, vind dat eigenlijk heel vanzelfsprekend.
  Mocht ik m'n brood eens een keer vergeten (gebeurt misschien 3 keer per jaar), dan fiets ik voor een paar broodjes en wat beleg naar een winkelcentrum in de buurt van m'n werk: broodjes van de bakker en beleg van AH.
  We hebben wel een kantine en daar staat een automaat met snacks en broodjes maar ik vind de kwaliteit daarvan niet geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker toch? Zo af en toe eens een lunch uit de kantine moet kunnen, en zeker met deze bedragen! Lekker van genieten...

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prima toch dat je broodje(s) koopt. Op 2 mandarijnen kun je niet leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. HEERLIJK . JE HEBT GROOT GELIJK !
  DAN GENIET JE ER NOG EENS EXTRA VAN , TOCH !

  BeantwoordenVerwijderen