tilapia vis (of kabeljauw), sla met een (cherry)tomaatje en honing-mosterd dressing, basmatirijst, zwarte bonen, puree van avocado en komkommer
Er was geen recept bij.
Waar haal je zwarte bonen vandaan?
Je kunt ze los kopen in goed gesorteerde winkels, ook verkoopt Bond*lle ze in blikjes.
Je schijnt met zwarte bonen ook heerlijke brownies te kunnen maken. Dat ga ik ook nog eens een keertje uitproberen (klik voor recept)!
En hoe maak je ze klaar?
Ze moeten eerst geweekt worden. Spoel ze af en
week ze in een pan met ruim water zonder zout, je gebruikt ongeveer 4-5 keer zoveel water als bonen (2 liter bij 400 gram bonen). Week de bonen tenminste 8 uur.
Spoel de bonen na het weken af en ververs het water. Doe ditmaal
wat minder water, tot ongeveer twee vingers boven de bonen is voldoende.
Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook;
dit zout voeg je pas na een uur toe. Zo worden de velletjes van de bonen
minder taai. In totaal zijn de bonen na een kooktijd van 75 tot 90
minuten gaar. Of ze gaar zijn kun je testen door er één te proeven. Hierna kun je ze
afgieten (weekwater kun je gebruiken voor de soep) en verder verwerken of opdienen.
Hoe smaken ze?
Wikipedia: De zwarte boon heeft een dichte, vleesachtige textuur en een smaak die doet denken aan champignons, wat hem populair maakt in vegetarische gerechten.
Dat klinkt heel goed!
Het recept voor de brownies staat op " koken met karin.blogo"
BeantwoordenVerwijderenEet smakelijk iedereen!
BeantwoordenVerwijderenHmmm ziet er toch wel lekker uit! Ik heb ook een recept voor je met mungboontjes. Ook heel lekker en komt uit Gillian McGeith "you are what you eat". Ik zal het opzoeken en aan je berichten. Het is perfect om groot te maken en in delen in te vriezen voor een makkelijke hap later.
BeantwoordenVerwijderenO je had al een recept zie ik nu. Nou ja, nog 1 dan.
BeantwoordenVerwijderenIk kan er niks aan doen, maar ik vind ze er zo vies uitzien!
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt
Ik maak heel regelmatig dit gerecht, Vegetarische Chili met zoete aardappel, Hier zitten zwarte bonen in. Ik kook de zwarte bonen ook zelf, dan zijn ze nog lekkerder. Iedereen die dit bij ons heeft gegeten vond het heerlijk! http://supersnelgezond.nl/vegetarische-chili-met-zoete-aardappel/
BeantwoordenVerwijderenOw, wat raar, ik had ook een recept ingestuurd. Ik zal het nogmaals doen.
BeantwoordenVerwijderenGroet,Greet
Ik heb gezocht, ik vind niets in de Spam.
VerwijderenIk heb hem drie keer verstuurd nu...geen idee wat er mis gaat. Misschien als je zoekt(in de zoekfunctie van gmail) op vegetarisch, of recept?
VerwijderenEn anders, jammer voor de lezers, ik heb mijn best gedaan, het is een goed recept :)
Groet, Greet
Ik heb het recept nu wel ontvangen! 2x zelfs, dus binnenkort publiceer ik je recept!
VerwijderenEen blikje zwarte bonen toegevoegd aan je eigengemaakte pompoensoep is ook heerlijk.Onze thaise winkel in Sliedrecht verkoopt ze ook in zakken van 500 gram.Vind ze lekkerder dan bruine bonen.
BeantwoordenVerwijderenMisschien ken je de volgende website over bonen en bonenrecepten www.bruinebonenbende.nl al? Ik kwam op die site via het weblog van Lizet Kruyff, hierbij een linkje naar haar artikelen over bonen: http://landentuinbouw.spinazieacademie.nl/search?q=bonen
BeantwoordenVerwijderen