Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 18 februari 2016

Aankopen waar ik heel blij mee ben

Eén van de dingen die ik van mijn zakgeld gekocht heb en waar ik heel blij mee ben, zijn geurkaarsen. Ik heb geurkaarsen van Yankee Candle. (En  nee ik heb geen aandelen en dit is geen advertorial) Ze werken er met natuurlijke grondstoffen die niet irriterend zijn voor mijn astma.
Wat ik de allerlekkerste geur vind, is salted caramel. Zo lekker! Het is een geur die ik altijd zou willen branden. Het is raar, maar ik word er heel gelukkig van. En weet je wat nu het spijtige is? De fabrikant heeft besloten te stoppen met deze geurlijn!
Die geurkaarsen brand ik in een geurbrander.
geurbrandertje, je maakt het kaarsvet vloeibaar door een waxinelichtje

geurkaarsje voor brander

Ook mijn nieuwe tassen voldoen heel goed. Gisteravond ging ik naar een concert en dan is een klein tasje echt ideaal!

8 opmerkingen:

 1. Ik heb die dingetjes ook eens gebruikt maar toen spetterde het zo....misschien te lang door laten smelten?
  Jammer dat je geurtje uit de collectie gaat. Ik lust heel graag salted caramel ( die uit Bretagne, met fleur de sel) en ook de chocoladereep van tony chocolonely met deze smaak, mmmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wilma, spetteren gebeurt als de was te heet wordt dus waxinelichtje te dichtbij of te weinig was in het bakje.

   Verwijderen
 2. Er zijn diverse maten in waxinelichtjes, een kleiner waxinelichtje, bv die van twee uur, is lager en daardoor komt het vuur minder hoog...en verbrandt het minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind water in zo'n geurbrandertje met een paar drupjes lekkere geurende olie van goede kwaliteit ook fijn. En erg consuminderig. ;) Die kaarsen nooit gebrand maar ik kan me voorstellen dat die ook lekker zijn, wel eens aan gesnuffeld in het tuincentrum. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd ik gebruik ook geurbrander met water en een paar druppeltjes etherische olie. Het is ook goed voor je binnenklimaat, neem nou bv grove den daardoor krijg je vit c in de lucht plus dat je de lucht ermee zuivert daardoor naar mijn idee gezonder dan die kaarsjes.

   Grotjes Sas

   Verwijderen
 4. Fijn dat je tassen zo goed bevallen! En wat jammer dat ze stoppen met die geur, misschien kun je nog ergens een restpartijtje vinden? Ik heb graag geurkaarsjes aan, gewoon waxinelichtjes bijvoorbeeld. Die branders vind ik qua geur wat te zwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook een fan van yankee candle, eerst gekocht in Duitsland, maar toen bleek de winkel om de hoek van mijn werk te zitten. Ik ga gauw weer eens langs, mijn voorraadje is net op. groetjes, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://yankeecandlestore.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=63_468&products_id=3321

  hier nog wel te koop, misschien een voorraadje aanleggen :)

  BeantwoordenVerwijderen