dinsdag 9 februari 2016

Licht!

In december ging de zon om half vijf onder, nu om 17.42 uur. De zon kwam in december pas om 8.48 uur op en nu al weer zeven minuten over acht! Heerlijk vind ik het, dat het nu al weer wat langer licht is. Het scheelt nu in vergelijking met hartje winter bijna 2 volle uren! Woonwerkverkeer is nu voor mij weer bij daglicht, behalve als het een keertje zeer zwaar bewolkt is en het regent, dan is het schemerig op momenten dat het anders al/nog licht is.
Ik ben heel blij met dit licht. Voor mijn energieverbruik maakt het niet heel veel uit, een beetje wel, want de zon schijnt nu bij mooi weer op de ramen van mijn woonkamer, waardoor mijn huis wat opwarmt door de zon. Dat is hartje winter niet zo, helaas.
Behalve iets een iets lager energieverbruik is het licht en dan met name de zon heel goed voor mij! Ik voel me fijner als de zon schijnt. Daar word ik vrolijk van en ik ga er dieper door ademen.
Ik kijk uit naar het voorjaar!

6 opmerkingen:

  1. Ik kon dit stukje wel geschreven hebben. Ik voel mij net zo. Ik ben op het moment ziek thuis en het was gister zo lekker dat de zon weer in zo'n hoek naar beneden kwam dat mijn hele huiskamer in licht laaie stond. Heerlijk. Vitamine D is een held :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier viel het mij vorige week ineens op, dat ik op mijn werkdag bij licht naar huis ging en thuis kwam!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja heerlijk hè? Ik ben ook zo blij met dat licht!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het ook fijn hoor om weer zonder lamp aan op de fiets naar mn werk te kunnen gaan!! Heerlijk, kan mij niet snel genoeg voorjaar zijn...

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ieder jaar rond kerst download ik weer de LunSolCal app die me precies vertelt hoeveel seconden en/of minuten daglicht we er dagelijks bij krijgen. Ik word daar heel blij van!!

    Grappig dat ik dat hier ook teruglees, hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het ook erg fijn dat het licht weer langer over dit deel van ons aardbolletje schijnt. Maar ik wilde dat ik de kracht had om een petitie op te zetten dat de tijd nooit weer wordt verzet. Economisch gezien schieten we er niets mee op en voor onze gezondheid is het gewoon slecht.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.