Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 1 maart 2016

Een vergeten jubileum

Ben ik laatst voor de 10e keer overgestapt naar een andere energieleverancier zonder dat ik in de gaten had dat het al weer de 10e keer was!
Een jubileum!
Op een pagina van mijn excelsheet noteer ik steeds het jaarverbruik gas en licht, zodat ik precies kan bij houden wat de verschillen zijn. Op die pagina staan ook de achtereenvolgende leveranciers. In die notities was enige achterstand, toen ik die bijwerkte aan de hand van opgeslagen contracten en mailtjes van de leveranciers, ontdekte ik, dat ik op 5 januari voor de 10e keer op rij ben overgestapt!

Waar ben ik klant geweest?
Voordat ik kon overstappen en je regionaal gebonden was aan een vaste leverancier, was ik bij Essent.
Mijn 1e overstap was naar Cogas-centrica
de 2e overstap was naar Greenchoice
de 3e overstap was naar Main Energie
de 4e overstap was terug naar Greenchoice
de 5e overstap was terug naar Essent
de 6e overstap was naar Eneco
de 7e overstap was naar Energie Direct
de 8e overstap was terug naar Greenchoice
de 9e overstap was terug naar Essent
de 10e overstap was naar Oxxio
Het bevalt me goed om ieder jaar over te stappen.

Wat levert het overstappen op? Een goede prijs en ook regelmatig een leuke bonus!
Mijn voorschotbedrag is op dit moment 50 euro voor gas en stroom. 


Speciaal voor Anneli, mijn jaarverbruik:

jaar  gas elektriciteit
2007/2008 934 1811
2008/2009 757 1523
2009/2010 738 1342
2010/2011 715 1365
2011/2012 660 1473
2012/2013 726 1399
2013/2014 488 1189
2014/2015 539 1139

Het jaarverbruik van 2015/2016 is nog niet bekend. Het gebaseerd op de periode vanaf half april tot half april in het daarop volgende jaar.

19 opmerkingen:

 1. Dankzij mijn zonnepanelen betaal ik 50 euro per maand. Ik was een keer bij Greenchoice en ik ontving de eindafrekening al na 9 maanden . Dus stapte ik niet meer over naar
  Greenchoice. Queens is ook groen. Ik wacht nog op de eindafrekening. Ik ben nu overgestapt naa Energie Direct. Voor de tweede keer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder uitzondering kies ik altijd voor groene stroom.

   Verwijderen
  2. Wat is eigenlijk het probleem met die 9 maanden? Want je kunt op elk willekeurig moment weer een afrekening aanvragen en bij het overstappen krijg je natuurlijk ook een afrekening. Bij ons is er ook een keer een tussentijdse afrekening geweest, dat was omdat er een meter vervangen was.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik vind het toch wel een beetje bijzonder!

   Verwijderen
 3. Wauw, dat zijn heel wat overstappen! Leuk om ze zo op een rijtje te zien!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stap ook bijna ieder jaar over, niet ieder jaar omdat ik soms ook wel is een contract voor 2 jaar afsluit als dat in mijn ogen een mooie deal is. Ik betaal sowieso nooit heel veel omdat ik zonnepanelen heb.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En hieruit blijkt maar weer dat overstappen loont :-) Gefeliciteerd met jouw jubileum!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Zuinigaan, aan een voorschot bedrag zie je niets. Kan je niet het kWh tarief voor stroom en de kub tarief voor gas doorgeven, dan kan ik dat vergelijken met hetgeen ik betaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om te bepalen welke energieleverancier voor jou het voordeligst is, kun je beter een vergelijkingssite raadplegen. Ik gebruikte de afgelopen jaren steeds de site van de consumentenbond.
   https://www.consumentenbond.nl/energie/energie-vergelijken/?cid=sea_google_energievergelijker_sitelink&utm_source=sea&utm_medium=cpc&utm_campaign=EV&actioncode=SEA_EV&gclid=CjwKEAiAmNW2BRDL4KqS3vmqgUESJABiiwDTjvnlJ6g3mgaakE8jJWFQ3Ht0ofzauCIcbo8eqcSCjhoC-6Xw_wcB
   Ik voerde mijn jaarverbruik in en kreeg op die manier de voordeligste aanbieders voor mijn verbruik.
   Ik zal het jaarverbruik in de afgelopen jaren toevoegen aan het bericht.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je antwoord. Mijn verbruik electra is 3500 kw en gas 900. Dus dat is nogal een verschil.
   Ik zit al een paar jaar bij Greenchoise met hele lage tarieven. Tegen de tijd van contractverlenging zal ik eens op zoek gaan.

   Verwijderen
  3. Beste Zuinigaan, n.a.v. deze communicatie kennelijk kreeg ik Van Eneco een aanbod voor € 125, per maand. ik betaal nu echter € 106, dus mijn bonus van bijna 240 heb ik al binnen! Tenminste, zo beschouw ik het maar!

   Verwijderen
  4. blijf het toch altijd bijzonder vinden dat je via de websites vd consumentenbond, overstappen.nl en energievergelijken.nl etc betere aanbiedingen krijgt dan direct op de site van de leverancier

   Verwijderen
 7. Meer door minder1 maart 2016 om 15:01

  Ben sinds je mag overstappen elk jaar overgestapt.
  Mijn ervaring is dat het qua prijsvoering niet veel uitmaak bij welke leverancier je zit maar dat de bonus die je krijgt het verschil maakt.
  Dit jaar zag ik voor het eerst verlengings-bonus via de vergelijkingssite.Ik kreeg een bonus van 285 euro als ik nog een jaar bij E.D. bleef.(mooi aanbod toch)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, ieder jaar! Het is bij mij inderdaad ook de bonus die het verschil maakt. Als je veel verbruikt heeft het zin om te zoeken naar de goedkoopste tarieven, bij een laag verbruik geeft een "vette" bonus de doorslag.

   Verwijderen
 8. Gefeliciteerd met je jubileum en leuk te zien hoe je steeds weer verlaagde in verbruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die verlaging c.q. verhoging kwam ook doordat mijn dochters hier in sommige jaren gedeeltelijk woonden. Het lagere verbruik was voornamelijk op momenten dat ik alleen woonde. Twee mensen verbruiken meer dan 1.

   Verwijderen
 9. Ik ben een paar maanden terug voor de tweede keer overgestapt. Mede ook door jouw ervaringen. Ik ben ook een klein gebruiker. Ik heb de de bonus van €190,00 zelfs vooraf gekregen. Ik betaal €60 voorschot en dat zal mijn verbruik zeker dekken. Zeker met afgelopen winter. Dan betaal ik per saldo ook minder dan €45 per maand. Niet slecht voor een hoekwoning met 3 verdiepingen en 4 slaapkamers. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. voor mij nu ook een historisch jaar. In 2015 5000 euro geïnvesteerd in zonnepanelen en een houtkachel. ik stook op wegwerppallets. Verwacht dit jaar voor het eerst meer geld terug te ontvangen van de energieleverancier dat ik betaald heb in voorschotten. Dit komt inderdaad door de bonus van 160 euro.
  Heb hier lol in, lijkt wel of je het systeem hebt verslagen

  BeantwoordenVerwijderen