Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 29 mei 2016

Extra spaarrente

Een van mijn spaarrekeningen geeft tussen 17 juni en 1 september, dat is dus 2,5 maand, 0,2% extra rente. Anders is de rente 0,8%, nu dus een "mooie" 1%.
Om deze extra rente te krijgen, moet ik minimaal 1000 euro extra op deze spaarrekening zetten.

Dan is de vraag, wat levert dat nou op, per 1000 euro?
Per maand zou ik 83,3 cent extra rente ontvangen. In de periode dat die duizend euro daar op die spaarrekening staat, ontvang ik €2,08 euro rente extra.
Ik moet er, voor zover ik het goed begrijp, wel een nieuwe rekening voor openen en daarmee heb ik dan 2 rekeningen bij dezelfde spaarbank.

Ik vraag me af:
Word ik blij van een 2e rekening bij dezelfde bank?
Vind ik dat geld de moeite waard, of zeg ik laat maar?

10 opmerkingen:

 1. Ik zou voor dat geld denken "laat maar". Het is me alle gedoe niet waard. Met veel minder moeite laat ik dan een minder noodzakelijke boodschap (lekkers ofzo) staan in de winkel, of maak gebruik van een 2 halen 1 betalen actie. Dan heb ik dat bedragje ook verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het niet doen voor z'n klein bedragje. Dan vind ik de vakantiegeld aktie van ING leuker. Ik kreeg bij het storten op een bestaande rekening een klein rituels pakketje gratis. Handig voor een aankomende vakantie. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook gedaan, heerlijk pakketje afgelopen week al ontvangen. Normaal vind ik dat te duur om te kopen, maar aan dergelijke acties doe ik graag mee.

   Voor die rente zou ik ook denken laat maar.

   Verwijderen
 3. Als het M.oneyou is dan hoef je bij mijn weten geen nieuwe rekening te openen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze spaarbank geeft inderdaad het aanbod van deze extra 0,2 %.

   Verwijderen
  2. volgens mij hoef je inderdaad geen nieuwe rekening te openen. Dus het is vrij makkelijk om die 0,2% extra mee te pakken..

   Verwijderen
 4. Je hoeft geen nieuwe rekening te openen. Ik heb het geld op een bestaande MY rekening gestort en kreeg na ongeveer een week keurig een bevestigingsmail dat ik meedeed aan de actie.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien doe ik dat dan wel. De rekening is eigenlijk de dierenarts-pot, maar daar kan het vakantiegeld nog wel bij.
   Het is niet moeilijk te onthouden dat daar voorlopig het vakantiegeld aan toegevoegd is.

   Verwijderen
 5. Vorige jaren pakten wij dit extraatje ook mee, toen wij ons spaargeld nog bij MY hadden staan. Nu het spaargeld elders staat, vind ik het de moeite niet waard om het geld tijdelijk over te boeken.
  Ik zie het dan ook meer als een manier om aandacht te trekken. En dat lukt ze elk jaar toch weer aardig, gezien de diverse blogs hierover :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een gedeelte van ons spaargeld is bij Nationale Nederlanden ondergebracht. De rente is daar 1%. Toch wel de hoogste rente.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen