Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 28 mei 2016

Een wereldblog!

Mijn lezers komen vooral uit Nederland, maar ook uit talloze andere landen zoals:
de VS - in 2016 tot nog toe 64.524 = 10,5%
België -  in 2016 tot nog toe 20.099 = 3,3%
Duitsland - in 2016 tot nog toe 6.044 = 1%
In dit jaar zijn er mensen uit 95 landen die op wat voor manier op mijn weblog beland zijn, ook mensen uit  Noorwegen, Zuid-Afrika, Taiwan, Cyprus, Japan, Singapore, Koeweit, Egypte en nog veel meer landen. Afgelopen jaar stonden er 103 landen op het lijstje.
Misschien zijn de mensen die vanuit verre landen mijn weblog lezen wel Nederlanders die daar op reis zijn of die daar wonen en werken.
Wat een mensen uit zo veel landen.
Geweldig vind ik dat!
Op de beheerpagina's van blogger is een kaartje waar je aan de kleur precies kunt zien waar de pageviews in een periode vandaan komen. Toen het kaartje Rusland opvallend groen kleurde, heb ik mijn ICT schoonzoon gevraagd of het kwaad kon. Hij heeft toen de beveiliging verbeterd, zodat deze lezers geen vervelende dingen konden doen.

Ik vind al die lezers die vanuit het buitenland mijn blog lezen zeer intrigerend en ik vraag me af hoe ze hier komen. Zijn het Nederlanders, zijn het mensen die beroepsmatig of uit interesse met Nederland te maken hebben.
Als uit een land 1 persoon per jaar langskomt, dan is het duidelijk toeval, maar bij 30 of meer pageviews moet er iemand in dat land zijn die mijn weblog regelmatig volgt.
Mocht jij vanuit het buitenland regelmatig mijn blog lezen, dan zou ik het leuk vinden als je reageert!

Met dank aan Kniepertie voor het idee ;-)
Door haar blog heb ik vandaag ook een landkaartje met vlaggetjes en een vlaggetjesteller geplaatst. Die vind je rechtsonder.

24 opmerkingen:

 1. groetjes, en bedankt voor het leesplezier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tja van mij zal je geen extra vlaggetje krijgen :))
  maar leuk dat je door mij geïnspireerd raakte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier een Nederlandse in Oostenrijk (kan ook heel goed onder Duitsland gerekend worden).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, ik ben een Nederlandse vrouw van 53 jaar oud en ik woon als 23 jaar in Ierland. Ik lees elke dag op je blog zuinigaan.
  Zo blijf ik toch een beetje in contact met Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik, Belg, start bij Min of Meer, en zwerm uit via haar "Kijk ook eens hier". Het is bijzonder aangenaam om lezen bij allemaal, ik kijk steeds wanneer ik thuis aan de computer zit (en soms ook op het werk...) Zo raak ik zelfs in Noorwegen, tot bij Valhalla.
  Groeten,
  Katrien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig, hier gewoon een lezer uit Nederland. Maar leuk om te zien dat er zoveel landen vertegenwoordigd zijn onder je bezoekers.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als Nederlandse vrouw getrouwd met een Poolse man kom ik een aantal keer per jaar bij mijn schoonouders in Polen waar ik je blog ook wel eens lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je via een pr.oxy internet, dan lijkt het alsof je uit een ander land komt dan waar je daadwerkelijk vandaan komt.
  Ik denk dat je dat wellicht ook mee moet nemen.
  Mijn vlaggetje komt gewoon uit NL overigens ;-)
  C@th

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig, ik lees je ook op mijn vakantie hoor, recentelijk nog in Amerika geweest dus ik ben er 1 van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tsja, tot voor kort was ik een trouwe lezer vanuit een Ver en Warm Land. Nu weer gewoon vanuit Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik volg je nu uit Nederland. Maar ik weet zeker dat ik ook wel eens je blog heb gelezen uit België. Nepal. India. Marokko. Zuid Afrika. Spanje en Turkije. Australië misschien ook maar dat weet ik even niet zeker. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. vanuit Duitsland, waar ik al 45 jaar woon. gewoon een beetje heimwee naar Nedeeland. Interessante stukjes trouwens. Maja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hai, ook ik lees je blog dagelijks vanuit Duitsland.
  groet, Nicol.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik lees je blog weleens op mijn werk. Ik zit gewoon in Nederland maar de server van ons computersysteem zit in het buitenland. Voor de statistieken ben ik dus een buitenlandse lezeres.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Zuinigaan, ik lees je blog dagelijks, vanuit Griekenland.
  En lees dan door via de 'Blogs die ik volg', met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het kan ook nog dat er veel crawlers op je site komen, robotjes van Google die je site af en toe komen bezoeken om deze te indexeren voor zoekmachines. Die komen ook vaak uit vreemde landen ;)

  Maar leuk dat je website uit zoveel landen wordt bezocht, mag je echt wel trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb ook zoiets bij mijn blog, en was erg verbaasd, omdat ik net als jij niet in het Engels schrijf en mijn blog dus vast niet interessant is voor niet-Nederlanders. Tot iemand me erop wees dat je bij Blogger blogs op 'volgende blog' kunt klikken, en je dan bij een willekeurige andere blog terechtkomt. Bijvoorbeeld een blog uit Rusland. Ik denk dat een deel van mijn buitenlandse lezers - en misschien ook die van jou - zo te verklaren is. Hoewel ik natuurlijk het liefst ook geloof dat het allemaal trouwe lezers zijn, daar in Moskou. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben een Nederlandse in België en lees dagelijks je blog, soms thuis, soms op het werk. De werkserver staat in Denemarken.
  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik woon in Spanje en lees al jaren mee hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik, Belg heb hetzelfde verhaal als Katrien :-), begonnen bij min of meer en ondertussen verslaafd aan blogs lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Regelmatig lees ik met veel plezier je blog vanuit Griekenland. Ik lees vele blogs over counsuminderen, minimaliseren, zuinig leven etc. Van de ene beland je eigenlijk bijna vanzelf bij de andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben een Nederlandse, woonachtig in Canada en volg je blog al jaren

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ben een nederlandse en woon in Egypte. Ik lees voor ontspanning en ter inspiratie leuke nederlandse blogs.Iedere dag wel een paar bij een kopje koffie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben een nederlandse die in Egypte woont. Bij de koffie lees ik blogjes :-) En zo weet ik toch een beetje wat er in Nederland speelt. Veel leuker dan het 8uur journaal!!

  BeantwoordenVerwijderen