Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 10 juli 2016

Vakantiegevoel

Eigenlijk heb ik nog niet helemaal vakantie, maar het voelt al wel als vakantie. De komende 6 weken kan ik niet op mijn werkplek terecht en werk ik nog een aantal uren thuis, achter mijn PC in de woonkamer. Ik heb in de afgelopen weken in totaal 16 uren extra gewerkt. Dat was op vrije dagen en op dagen waarop ik langer dan de gebruikelijke 8 uren die ik normaal werk op de werkplek heb doorgebracht.
Op papier werk ik de komende week nog. Ik compenseer de 16 uren en werk aan verslagen en andere zaken die nog zijn blijven liggen. Dat betekent dat ik grotendeels vakantie heb.
Ik ben van plan in deze "werkweek" iedere ochtend een uur te gaan zwemmen en ook verder lekker wat te bewegen door te fietsen en achterstallig onderhoud in de tuin te doen.

4 opmerkingen:

 1. Thuiswerken geeft je een zekere vrijheid. Geniet ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker je eigen tijd in delen :-D
  Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker hoor om zo een vakantiegevoel te hebben terwijl je eigenlijk toch nog werkt!
  Geniet ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is mooi geregeld zo. Geniet ervan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen