Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 9 juli 2016

Een bank cadeau!!

Mijn werkgever heeft mij en al de collega's van mijn afdeling als blijk van waardering een bank cadeau gedaan.
Een powerbank wel te verstaan.
Voordat ik het uitpakte, had ik geen benul van het bestaan van een dergelijk ding. Ik wist niet wat ik er mee kon doen en waar het goed voor was.
Daaraan kan je toch goed zien dat ik tot de 60+ generatie behoor, hihi.
Inmiddels heb ik de handleiding, met de van mijn moeder geërfde loep bestudeerd (die verdraaide kleine lettertjes!) en nu weet ik het!

Ik kan hem gebruiken als "energiecentrale" om mijn mobiel op te laden.
Mijn mobiel is na ruim een dag al weer toe aan een nieuwe stroomstoot, dus het bankje lijkt me best handig voor als er even geen stopcontact in de buurt is.
Ik kan de powerbank opladen met het snoertje van mijn mobiele telefoon en daarna kan ik deze telefoon opladen met dit handige dingetje. 
Zo ziet hij er uit:

Hoe vaak ik mijn telefoon vanuit dit ding kan opladen, dat zal de toekomst uitwijzen.

4 opmerkingen:

 1. Ik kreeg er een paar maanden geleden eentje... héérlijk. Af en toe schakel ik een hele galerij aan oplaad-zaken tegelijk in (d.i. inclusief afstandsbediening en accuutjes voor een hoorapparaat) en dan gaat mijn smartphone gewoon mee.
  Maar die telefoon moet, net als de jouwe, zo'n beetje dagelijks worden opgeladen, dat duurt overigens nooit zo lang, en dan is dit heel handig. Kan gewoon op tafel! Je kunt er normaal gesproken twee of drie keer mee doen, daarna steek je weer het stekkertje een poos in een of ander usb-contact - in mijn geval die van mijn PC - dan is de lader ook weer opgeladen. Ze bestaan zelfs met een ingebouwd zonnepaneeltje.
  Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig voor uitstapjes! Ik heb er standaard een bij me want reis met ov

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht bij het lezen van jouw bericht. Het is denk ik echt een generatie-dingetje. Erg handig hoor, zo'n powerbank voor die momenten dat je geen stopcontact bij de hand hebt. En ach, weet je Zuinigaan, de ontwikkelingen gaan ook zo snel. Was ik ook van alles op de hoogte op het gebied van gadgets, nu is dat een stuk minder. Of is dat omdat ik nu ook oud(er) wordt? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het zelf ook wel grappig dat ik geen flauw idee had waar mijn collega's het over hadden toen ze vertelden dat ze de powerbank bij het servicepunt opgehaald hadden.
  Achteraf begon het mij te dagen. Ik heb wel eens bij iemand thuis een wat groter variant op tafel zien liggen. Daar waren een aantal mobiele apparaten op aangesloten.
  Ik had toen nog zullen vragen waar dat apparaat voor diende, maar dat is er niet van gekomen.
  Mijn jongste dochter en haar man hebben een zonnepaneeltje met oplaadfunctie, alleen noemen ze dat niet een powerbank, maar een Wakawaka.

  BeantwoordenVerwijderen