Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 7 augustus 2016

Frambozen!

Afgelopen dinsdag had ik een doosje met 250 gram diepvriesframbozen gekocht bij de Aldi, maar dat had ik helemaal niet hoeven doen, want mijn vriendin J. had meer dan genoeg frambozen. Binnenkort zijn haar frambozen in haar moestuin rijp en dan moet de vriezer weer leeg om de nieuwe oogst te kunnen herbergen. Ik was woensdag op bezoek en ik kreeg een enorme zak met diepvriesframbozen mee, het was wel 1 1/4 kg.
Heerlijk!
Genoeg om wekenlang mijn yoghurt lekker mee te maken! Ook kan ik er smoothies mee maken en allerlei andere toetjes!
Weet je trouwens dat je in plaats van vers, veel goedkoper diepvries kleinfruit kunt kopen?
Bij de AH kosten de goedkoopste verse blauwe bessen (emmertje met 500 gram) €15,98 per kg en de diepvriesvruchten kosten €7,28 per kg.

10 opmerkingen:

 1. Misschien kan je een wortelstok van haar frambozenstruik vragen.ze groeien heel snel, zijn makkelijk en wij vinden ze ook heerlijk.
  Ze staan hierin de voortuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is nu ook bramentijd...misschien weet je ergens een wilde braam te staan waar je van kan plukken.
  Ik heb gisteren wat yoghurt en diepgevroren bramen in de blender gedaan om een gezond ijsje te maken. Het was heerlijk!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee van de wortelstok van de frambozenstruik, zo heb ik laatst van familie een bramenstekje gekregen. Ik ben er heel erg blij mee. Op mijn balkon heb ik ook kruisbessen, in de winkel zijn die bijna niet te koop of heel duur.
  Laatst heb ik hier in de wijk wat bramen geplukt. Nu zijn er hier in de supermarkt frambozen in de aanbieding. Die wil ik toch gaan kopen om mezelf eens lekker te verwennen, maar ik ga ook kijken naar diepvries frambozen en bosvruchten.

  Fijne zondag.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben vorige week op de markt bosbessen gekocht voor 6 euro per kilo, goedkoper dan zo'n grote zak uit de diepvries bij AH. We hebben ze ingevroren voor smoothies en ijs.
  Frambozen zijn we nog niet goed voor geslaagd helaas, die vinden we ook erg lekker, ook voor de jam.
  We gaan nu lekker naar het bos, wandelen en op zoek naar lekkers om te plukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja die vruchten in de diepvries is echt een uitkomst. Veel goedkoper en je kunt net zoveel uit de zak nemen als je nodig hebt. Alleen even de tijd nemen om te laten ontdooien want dat kan wel even in beslag nemen. Als ik een yoghurtontbijt voor op mijn werk maak, maak ik dat de avond van tevoren al klaar en zet ik het in koelkast om te ontdooien. Dat werkt prima. Ook bij de lidl hebben ze grote zakken in de diepvries frambozen, aardbeien en bosvruchten, heerlijk allemaal. Bij de AH wat meer keuze zoals inderdaad, onder andere, bosbessen en mango.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik koop ook regelmatig diepvriesfruit, vind het een uitkomst. Bij AH zijn de doosjesvol fruit regelmatig op de bonus. Dan sla ik wat extra in. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop diepvriesfruit altijd in de winter. Dan gooi ik 2 handjes in een steelpan en laat ze al omroerend ontdooien en warm worden. Er komt dan wat sap vrij. Dit geheel warm door de yoghurt is ook heerlijk in de winter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de nieuwsbrief van de Lidl voor komende week zit een kortingcoupon die je uit kunt draaien. Geldig van 8 tm 21 augustus. Voor 1 zak diepvriesfruit, 50% korting.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Verbazingwekkend die prijsverschillen in vers en diepvries. Vooral blauwe bessen plukken is erg tijdsintensief van een trosje worden ze niet allemaal gelijk rijp, het is echt sprokkelen bij onze struiken.
  De framboos is onder de schutting doorgekropen en ze waren heerlijk.
  Ook de bramen van doornloze struik zijn geweldig grot en we komen om in de pruimen. Ben ze aan het ont-vellen en pitten, even de koop erover en in weckpotten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij een kweker valt het best mee hoe tijdsintensief het plukken van blauwe bessen is. Hier kun je ze plukken voor €2,50 per kilo. Ik heb twee weken terug 2 kilo geplukt in 1 uur. 1 kilo is zo op gegaan. 1 kilo in de vriezer. Binnenkort ga ik weer. Mascha.

   Verwijderen