zondag 18 september 2016

Fruitvliegjes vangen

Ineens is mijn benedenverdieping vergeven van de fruitvliegjes!
Wat te doen?
Een vanger kost bij de AH bijna een tientje!
Ik ging zoeken op internet en ik heb een oplossing:
Gewoon vangen in een schaaltje of een glaasje!
- een laagje limonadesiroop (met suiker), een stukje banaan.
- vershoudfolie er over,
- met een satéprikker prik je er gaatjes in, zodat de vliegjes alleen naar naar binnen kunnen en niet weer naar buiten.
- klaar!

9 opmerkingen:

 1. Tip: neem hiervoor een plastic bekertje. Die fruitvliegjes blijven namelijk heel lang leven... En zo kun je ze met bekertje en al in de kliko mikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb in huis diverse bakjes staan met water, azijn of wijn en druppel afwasmiddel om de oppervlakte spanning te breken. Op de badkamer stond een bakje met half water en mondreiniger (voor de beugel) en daarin zaten er ook erg veel zag ik vanmorgen, dat werkt dus ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je het rotte fruit of op tijd op eet (dus voordat het rot is xd) of de rotte plek er uitsnijd en daarna opeet ben je ook zo van die fruitvliegjes af. Dan hoef je ze ook niet te vangen.

  En als je ze vangt dan kan je het bekertje met limonade buiten zetten, folie er af en ze kunnen ergens anders hun nuttige werkzaamheden verrichten.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe een bananenschil in een boterhamzakje. Knoop hem dicht en maak er gaatjes in met een prikker. Het zakje ligt er rustig een week. Werkt prima. En als ik het weg doe dan houd ik het zakje ondersteboven boven de gft container. Knip het zakje open en de inhoud gaat in de container. Het zakje in de plastic afvalzak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe ook altijd even een druppel afwasmiddel erbij in dan komen ze in t water terecht en zijn ze dood

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zodra hier fruitvliegjes gesignaleerd worden, zoek ik waar ze op af komen. Vaak is het een banaan, rotte plek op een appel of een koffiepad :) Dat weg doen en klaar. De fruitvliegjes zijn ook opeens weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een elektrische raket helpt ook,zalig om ze te horen knetteren dan

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.