donderdag 1 september 2016

Pinnen, contactloos betalen en contant betalen

In de afgelopen maanden heb ik alles gepind of contactloos betaald. Ik wilde eens kijken hoe dat beviel. Geen contant geld in de portemonnee, alleen een pinpas.
Ik pinde werkelijk alles, ook heel kleine bedragen. Alleen het betalen van de WC in de Hema of op het station kon niet met pin!
Wat nu?
In de Hema moest ik vreselijk nodig en ik had geen muntjes!
Er was een vriendelijke mevrouw die mij 40 cent gegeven heeft. Ze zag mijn kennelijke hoge nood. Lief!
Het zette mij wel aan het denken en ik heb besloten om toch ook weer wat contant geld in mijn portemonnee te doen.
Ondertussen zijn sommige dingen veranderd! In de Aldi werken ze inmiddels niet meer met centen en 2 cents muntjes! Ik betaalde de afgelopen tijd met mijn pinpas en had dat niet in de gaten. Gisteren betaalde ik contant, en ik ontdekte dat ze ineens het bedrag afronden!

Wat wil ik nu met pinnen en contant betalen?
Op zich is pinnen best handig, maar daarnaast wil ik toch ook weer wat los geld bij de hand hebben.
Voor de hoge nood en zo.

En wat is overzichtelijker? Pinnen of contant?
Voor mij maakt het niet uit.
Ik bewaar altijd alle kassabonnetjes, dus voor mijn uitgaven overzicht maakt het niet uit hoe ik betaal. Als ik het maar noteer, dan houd ik overzicht.

21 opmerkingen:

 1. Helemaal geen contant geld is erg onhandig. Ik stop elke maand als het salaris gestort is een vast bedrag in mijn portemonnee. Dit is bedoeld voor kleine uitgaven die niet gepind kunnen worden zoals noten op de markt.
  Verder pin ik alles omdat ik dat makkelijker kan herleiden. Contactloos betalen kan ik niet met mijn bankpas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. P.s. kassabonnetjes raak ik altijd kwijt....of je krijgt er geen, dat is me ook wel overkomen.als het druk is in de winkel vergeet ik daar om te vragen. Bij het notenkraam krijg ik nooit een bonnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. altijd contant geld in mijn portemonnee sinds ik al eens een kapot bankpasje heb gehad en al ook eens ergens stond waar de pin niet werkte, dan ben je toch blij dat je geld bij je hebt. er word heel hard aan gewekt om ons afhankelijk te maken van techniek, maar wat als die techniek faalt ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik pin het liefst, maar heb wel graag een paar euro in de portemonnee, idd voor bijvoorbeeld toiletbezoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leven zonder contant geld bevalt me uitstekend, maar ik heb dan ook niet zo vaak hoge nood... Het fijne vind ik dat ik al mijn pin en contactloze betalingen in één keer kan downloaden in mijn administratiesheet. Ik hoef dus ook geen bonnetjes te bewaren om overzicht te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik pin zo goed als alles. Zo hoef ik niet altijd bonnetjes te bewaren (vind ik ook beter voor het milieu) en kan ik alles makkelijk overnemen van mijn bankafschrift in mijn excel bestand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nadat ik twee keer meemaakte, dat er een storing in de pinautomaat was, heb ik altijd genoeg contant geld bij me, voor nood.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik pin elke week een vast bedrag voor huishoud geld,en daar doe ik het die week mee. Verder eens per maand een vast bedrag voor een deurcollekte, kerkkollecte,als ik eens een bloemetje aan iemand geef e.d. Kleine dingen dus.Daarnaast heb ik een paar honderd euro voor 'noodgevallen 'in huis.Contactloos betalen heb ik direct laten blokkeren, vind ik fraude gevoelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook altijd een bepaald bedrag in de kluis voor noodgevallen en minstens 25 euro contant in mijn portemonnee. Contactloos betalen doe ik niet, ik pin (bijna) altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik pin weinig gewoon omdat ik het niet nodig vind dat al mijn uitgaven traceerbaar zijn. Daarom zijn er ook meerdere bonuskaarten in huis van AH die door elkaar gebruikt worden en regelmatig gewisseld met vrinden elders in den lande. Of ik laat ze die van het filiaal gewoon gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind mijn vaste bonuskaart echt heel fijn! Elke week krijg ik weer 25% korting (of soms meer!) op verschillende producten die ik regelmatig koop. Het scheelt echt veel geld! En ik schaam me echt niet voor de samenstelling voor mijn boodschappen of zo. Ik snap niet wat er op die bonuskaart tegen zou zijn.

   Verwijderen
  2. Je bent heel goed "leesbaar" met een bonuskaart op naam.

   Ik heb een anonieme bonuskaart

   Groetjes Sas

   Verwijderen
  3. Wat grappig! Ik dacht dat ik "apart" was om meerdere (>5) bonuskaarten te hebben en die regelmatig te wisselen. Ook betaal ik altijd cash, voor zolang het nog kan. Helaas beseft men niet hoe afhankelijk je wordt als alles elektronisch is. Een grote storing en alles stort ineen.

   Verwijderen
  4. Ja bij ah weten ze dan wat ik voor boodschappen bij hen koop, maar dat maakt mij niet uit

   Verwijderen
  5. om vervolgens eerder dan jij te weten dat je dochter zwanger is omdat er in eens bepaalde combinaties gekocht worden. En die aanbiedingen zijn er niet voor jou maar voor de AH. Uberhaubt is er maar heel weinig van wat ik regelmatig koop in de aanbieding. En dan is het nog in zulke hoeveelheden dat ik dat niet eens op kan krijgen.

   Verwijderen
  6. Met mijn peroonlijke bonuskaart heb ik regelmatig aanbiedingen die me goed uitkomen. Vooral die van glutenvrije producten, dat scheelt veel geld.
   Ik betaal zoveel mogelijk contant. Zo houd ik beter overzicht over het huishoudgeld. Andere uitgaven zoals kleding of voor klusspullen pin ik.

   Verwijderen
  7. Hahaha, wat koopt een zwangere dan? Augurken?! Dan haal je je foliumzuur toch bij de drogist? Hebben ze dat überhaupt bij AH? En wat dan nog, wat gaan ze doen dan, mijn moeder bellen? Het lijkt me zo vermoeiend om zo ontzettend achterdochtig te leven... Ik maak me lekker geen zorgen. Kom maar door met die kortingen!

   Verwijderen
  8. Precies, groot gelijk, mij interesseert het ook helemaal niets dat ze daar weten wat ik bij hen koop. En die aanbiedingen zijn er, als ik er gebruik van maak, ook voor mij hoor. Okee... Ook voor de ah maar dat is logisch.

   Verwijderen
 11. Ik pin 1 keer per maand een bedrag waarmee ik het die maand mee moet doen, werkt voor mij perfect.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Om het overzicht in de boekhouding te bewaren geef ik de voorkeur aan pinnen. Hoewel ik een aantal argumenten voor cash wel begrijp.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik pin altijd alles maar heb altijd muntjes van € 0,50 bij mij voor hoge nood. Muntjes zitten standaard in een apart zakje van mijn jas voor als ik zonder tas op pad ga. In mijn tas zit standaard een klein knipje met wc muntjes. Zo grijp ik nooit mis.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.