woensdag 19 oktober 2016

Ontbijt buitenshuis - een luxe?

Vandaag doen jongste dochter en ik luxe, we ontbijten buitenshuis.
Omdat het vakantie is en omdat het zwangerschapsverlof van jongste dochter begonnen is.


Ik doe dat zelden, dat ontbijten buitenshuis, ik ervaar het als een luxe. Maar we besteden onze tijd nuttig en knopen er nog een strooptocht door  tweedehands winkels voor wat noodzakelijke babyspullen aan vast.

Echt noodzakelijk? Nee, dat niet, alles van de baby-uitzet is er, maar van sommige dingen is het volgens de andere, pas bevallen dochter, handig om wat meer in huis te hebben.

Dat ontbijten vind ik wel luxe, ik eet 1x per jaar vanuit mijn werk een nieuwjaarsontbijt, maar verder bijna nooit.

Ontbijt jij wel eens buiten de deur?

35 opmerkingen:

 1. Nee, ik ontbijt nooit buiten de deur. De pubers hier in huis doen het regelmatig. Dan spreken ze met vrienden/vriendinnen af. Vooral toen het bij de Hema nog 1 euro kostte, deden ze dat in vakanties altijd wel een keer.
  Ik ben benieuwd waar jij gaat ontbijten en hoeveel dat kost. Man en zoon zijn vanmorgen vertrokken om het Pieterpad te lopen en overnachten in Groningen. Misschien kan ik ze nog een tip geven voor een goedkoop ontbijt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan naar de Praxis aan het Damsterdiep. Daar heb je een luxe ontbijt voor €2,95.Je hoort van me hoe het was.

   Verwijderen
  2. Het was heerlijk!
   2 pistoletjes naar keuze, met kaas, ham, een warm vers gekookt ei, een glas versgeperst sinaasappelsap, een flinke kop cappuccino, zoet broodbeleg, roomboter.
   Het was lekker rustig, veel ruimte en weinig geroezemoes (en dat is heel fijn voor iemand met een verminderd gehoor, zoals ik)

   Verwijderen
  3. Dankjewel! Ik heb het doorgegeven aan Willem 😀

   Verwijderen
  4. Oh....pieterpad. staat nog op mijn lijstje. Lijkt me geweldig!

   Verwijderen
 2. Nee eigenlijk nooit. Al lijkt het me wel leuk om in de vakantie te doen als de kinderen ouder zijn. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee nooit, maar het lijkt mij best eens leuk om een keertje te doen, gewoon om jezelf eens te verwennen. Wij gaan altijd bescheiden op vakantie en geven daar nooit veel geld aan uit, het lijkt mij leuk om voortaan ook eens vaker dit soort dingen te doen, gewoon door het jaar heen. Eens naar de bioscoop, naar een voorstelling, beiden met een drankje na. Een dagje uit. Betaald van het overgebleven vakantiegeld, zo heb je het hele jaar door plezier ervan. Veel plezier vandaag, samen met dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, af en toe doen we dat wel. De kindjes vinden dat super! (En is goedkoper dan een lunch ofzo). Vroeger had je de ontbijtjes van 1 euro bij de hema, en dat deden we regelmatig. Nu zitten we dichtbij een ikea, en daar nemen we ook vaak een ontbijtje voor een paar euro. We moeten er toch regelmatig zijn wegens verbouwingen enz.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n luxe. Wij eten eigenlijk nooit bij een ontbijtje ergens anders. Wel zonde eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Neen, nooit. Ik zou er geen geld willen aan uitgeven om buitenshuis te eten. Thuis ontbijten komt een pak goedkoper uit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jij ontbijt vast met een glas azijn ;]

   Verwijderen
  2. @anoniem, neen geen glas azijn maar versgezette koffie of tasje opgewarmde melk. Niet iedereen kan zich permitteren om buitenshuis een ontbijt te gaan eten dat een pak duurder is of thuis ontbijten.

   Verwijderen
  3. Thuis ontbijten is inderdaad een stuk goedkoper, dat ben ik met anoniem van 8:14 uur eens, maar soms is het feestelijk en leuk om even op stap te gaan en iets leuks te doen.
   Als je het ontbijt vergelijkt met buitenshuis warm eten of lunchen, is het ontbijten heel goedkoop.

   Verwijderen
 7. Nee, doe ik nooit meer. Moet zeggen dat de ontbijtjes supergoedkoop zijn maar dat de kwaliteit er ook naar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de vakantie gaan we soms bij de hema ontbijten, dochter en ik delen het ontbijt samen, dat scheelt 2 euro en het is net zo lekker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij ontbijten zelden buiten de deur. Met jonge kinderen vinden we dat niet echt praktisch. Als we ergens anders ontbijten gaan we naar Ikea of Hema. Ik heb er niet echt veel geld voor over en daar is de prijs kwaliteit verhouding goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee nooit. Ik ga dan liever lunchen als ik buiten de deur eet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik doe het wel eens na een korte vakantie, als het huisje redelijk vroeg schoon moet worden opgeleverd. Dan lekker ergens ontbijten, voor ik op de trein stap. Luxe, maar ZO leuk, voor een enkele keer! Mrs. H. te B.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nee nooit. Lunchen buiten de deur doe ik heel regelmatig, vaak samen met een vriendin of volwassen kind. Heel luxe, maar ik kan er zo van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kan me niet herinneren dat ik dat ooit heb gedaan zonder in hotel te overnachten. En ik ben niet zo'n ontbijtster en meestal is het alleen voor 10 uur mogelijk.

  Lunchen ga ik heel graag buiten de deur doen, zelfs n og liever dan dineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijke verwennerij, maar alleen in combinatie met een overnachting in een hotel of b&b. Lijkt me ook niet fijn om met een lege maag op pad te gaan en pas later te ontbijten.
  Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We fietsten ruim 10 minuten. Als je echt ver moet reizen is het inderdaad niet leuk om met een lege maag op stap te gaan.

   Verwijderen
 15. Elke dag. Op mijn werk kan ik gratis ontbijten.
  Verder vrij weinig, misschien eens per kwartaal? Ik ga vaker lunchen of avondeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een verwennerij zeg! Ik kan alleen gratis koffie krijgen, als het apparaat tenminste niet stuk is.

   Verwijderen
 16. Soms eten we op zondagochtend een ontbijtje bij de grote gele M. De jongens vinden dat heerlijk. Het is er altijd rustig en de croissantjes zijn erg lekker (en de muffins en de yoghurt ;)) Hier in de buurt zijn verder niet veel plekken om te ontbijten en dat vind ik wel jammer. Groet, Cara

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik lunch bijna iedere dag buiten de deur. Luxe he. Ik eet mijn eigen yogert met muesli altijd op mijn werk. Ik ga rond 7.00 de deur uit en ontbijt dan rond 9.00. Echt in de horeca ontbijten doe ik een paar keer per jaar. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bijna elke zaterdag voordat we boodschappen doen ontbijten we bij La Place, heerlijk :) gr Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ...alleen als ik in een hotel of B&B verblijf. Als ik opsta wil ik het liefst meteen ontbijten. Als ik eerst 10 minuten moet fietsen zou ik halverwege van de fiets afvallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wij doen het ook regelmatig, maar dan in duitsland (we wonen dicht bij de grens)daar is früstücken heel gewoon en echt heerlijk.
  Groetjes, Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een tijd geleden kregen we een ontbijt in een vreselijk luxe hotel in Amsterdam een ontbijt van vrienden. Nog nooit zoiets meegemaakt. Heerlijk! En zo leuk om eens mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Maandag heb ik teambuilding met collega's en daarbij is om 8u30 ontbijt voorzien :-) ik ben van plan om thuis eerst een boterham te eten gezien ik 45min met auto moet rijden en medicatie met eten moet nemen. Maar het blijft leuk, zeker als het gratis is!

  Groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ja, wij gaan vaak gratis ontbijten bij Makro. Grote croissant, pistolet naar keuze, keuze in appelsap/sinaasappelsap/melk, twee cupjes roomboter of margarine, plakje ham en plakje kaas (mag ook twee plakjes kaas of twee plakjes ham) cupje jam, verschillende soorten of honing of stroop, warm vers gekookt ei en naar keuze kopje koffie/thee/cappuccino/cafe au lait. Kost 2,50 wat je aan de kassa weer retour krijgt, dus gratis. Groetjes, L.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Bakker Bart vind ik erg goed. Jose

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.