maandag 12 december 2016

Bevestiging aanvraag hypotheekaflossing is binnen!

De Direktbank heeft mij per mail een bevestiging gestuurd op mijn aflossingsverzoek. Tussen week 2 en 4 zal het geld geïnd worden door de bank. Het ging al diverse keren fout: het geld werd te laat, of helemaal niet geïnd. Lees ook hier.
Je weet het nooit bij de Direktbank.
Vorige keren inden ze de extra aflossing gelijktijdig met de hypotheek. Dat doen ze nu niet, waarom?
Dat vermeldt de mail niet.
Ik heb deze keer wel twijfels, ik heb namelijk 1 mail gestuurd met daarin het  ondertekende en ingescande aflosverzoek. Op die zelfde mail heb ik 2 mailtjes terug ontvangen, met vrijwel dezelfde tekst. Ze gaan toch niet per ongeluk 2x 7500 euro innen?
In beide mails wordt een brief toegezegd met meer informatie over het moment waarop de hypotheek geïnd wordt.

7 opmerkingen:

  1. Wat een gedoe altijd bij die Direktbank! Ik kan me voorstellen dat je straks blij bent dat je hier helemaal vanaf bent! Super in ieder geval weer, die aflossing is straks maar weer geregeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het blijft inderdaad een gedoe. Nu weer 2 mails ter bevestiging, waardoor ik bang ben dat ze het bedrag 2x gaan innen.

      Verwijderen
  2. Wat een gedoe zeg! Bij Florius kun je intypen hoeveel je wilt aflossen en op welk leningdeel en dan meteen via Ideal betalen. Je kunt ook daar berekenen wat het je per maand gaat schelen.
    Eerst stuurde je een mailtje en dan kreeg je de tekst die je moest vermelden bij de overboeking.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me ideaal. Helaas heb ik er bijna 10 jaar geleden helemaal niet bij stilgestaan dat het bij de Direktbank zo'n gedoe is om extra af te lossen.

      Verwijderen
  3. Ik doe altijd per mail het verzoek, waar een reactie op volgt met betalingsinstructie. Daarna gewoon overboeken met betalingskenmerk en klaar is Kees.
    Maar aflossing aan het begin van het jaar? Ik doe het juist aan het einde van het jaar omdat ik dan weet wat haalbaar voor mij is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan dit jaar niet meer boetevrij extra aflossen, dus doe ik het aan het begin van het jaar. Ook dat is haalbaar, want daar heb ik dan al weer 12 maanden voor gespaard.

      Verwijderen
  4. Wat een gedoe allemaal! Wat dat betreft loopt deze bank wel hopeloos achter bij de mogelijkheden, die andere banken bieden.
    Je kunt het ook zo bekijken: als ze het twee keer afschrijven, zorg je dat er maar voor ėn afschrijving genoeg geld op jouw rekening staat. De tweede incasso mislukt dan vanzelf. Ook al zou er wel voldoende geld op staan, dan kun je het bedrag tot 90 dagen storneren.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.