zaterdag 31 december 2016

Vuurwerk

In vergelijking met andere jaren valt het hier reuze mee met het vuurwerk. Het geknal komt pas heel laat op gang. Zelden is het hier in de afgelopen jaren zo rustig geweest. Zouden de jongeren zich beter houden aan de regelgeving? Of zouden ze inmiddels te oud zijn voor dergelijk illegaal geknal?
Misschien komt het wel weer als de kleintjes in de straat groter worden!

Hopelijk gaat het allemaal goed in Nederland en vallen er geen vuurwerkdoden of zwaargewonden.
Ik zal jullie de "oorlogsfoto's" van vuurwerkletsel besparen, daar had ik jullie al eens op getrakteerd (KLIK HIER voor als je toch nieuwsgierig bent) en daar was niet iedereen even blij mee. Daarom nu net als vorig jaar een rijmpje:

Een fijne jaarwisseling en houd het veilig!
Dus voorzichtig met vuurwerk, gebruik vuurwerkbrillen en ga niet met alcohol op autorijden!

9 opmerkingen:

 1. Hier is het omgekeerd. De knallen begonnen al eind september. Vanavond is het oorverdovend. Na zes van zulke jaarwisselingen is eindelijk de hond bang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het vuurwerk ieder jaar enger worden. Op het journaal wordt er ook gesproken over steeds zwaarder illegaal vuurwerk, besteld via Internet. Bijna niet te controleren. Hier hoor ik soms klappen waarvan ik denk: daar gaat weer een vuilnisbak/brievenbus of iets dergeljjks.
  Vreselijk voor dieren ook. Ik heb er een hekel aan, vind het ook niet "feestelijk", het doet me denken aan oorlogsgeweld. Elk jaar de slachtoffers, oogletsel, vingers eraf, iedereen kent het wel. Tradities zijn leuk, maar niet als er zoveel nadelen aanzitten. Het leukste zou ik vinden als er een vuurwerk zou zijn wat geregeld wordt door de gemeente, waar iedereen naartoe kan gaan (en elkaar daar gezellig ontmoeten). Maar gezien de grote commerciële belangen die meespelen bij de verkoop van vuurwerk zal dat er wel niet van komen........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is het opvallend rustig. Zelfs gisteren en eergisteren, het begin van de verkoopdagen, was het stil.Ik vroeg me al af of de jongeren blut waren als gevolg van de crisis.
  Hopelijk is het nu een uurtje rond de klok van twaalf en dan weer stilte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier is het dit jaar bijzonder rustig, hoewel er veel jeugd woont in onze wijk. Er staan sinds dit jaar wel detectiepalen van de politie, die in een straal van een paar honderd meter zwaar vuurwerk detecteren. Misschien dat dat toch voorzichtig maakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf ben ik vanochtend vroeg om boodschappen gegaan, omdat ik dan de minste kans op vuurwerk heb. Ik werd trouwens wel rond zes uur vanochtend wakker van een knal.

  De laatste dagen is het knallen erger geworden, maar hier in de wijk hoor ik het hele jaar door regelmatig een harde knal, ik hoor hier wel meer mensen over.

  Ik hoop dat het vanavond ook relatief rustig is, dat rond een uur of een het ergste voorbij is.

  Hopelijk gebeuren er geen akelige ongelukken. Het is erg voor mensen die vuurwerk afsteken als ze gewond raken, maar nog erger vind ik het voor een toevallige voorbijganger.

  Het is ook belangrijk om huisdieren veilig binnen te houden.

  Ondanks het vuurwerk toch een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is bij ons in het dorp raak.
  Heel veel zwaar vuurwerk helaas, ik ben blij als het voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier is het juist NIET opvallend rustig! Helaas!
  Ben er superbang voor, altijd al geweest.
  Bij mij voor de deur op de stoep ligt het nu al bezaaid met afval. Pfff.. laat het snel 2 januari zijn. Weg met die zooi. Gr. Elies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wens je sterkte, anoniem van 14:54... ik leef met je mee. Ben er ook bang voor sinds ik op mijn 12e een rotje naar mijn hoofd kreeg. Tientallen jaren geleden maar de schrik blijft. Twee jaar terug werd er naast ons huis een auto (vd buren!) opgeblazen met vuurwerk, dan zie je ineens meters vlammen naast je raam.

  Wat mij betreft een verbod op dit terrorisme liever gisteren nog dan vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankjewel Leesgraag!
  Bij mij ook tientallen jaren geleden dat er een strijker (bestaan die dingen nog?) naast me ontplofte. Sindsdien kan ik helemaal niet meer tegen al dat geknal.
  Probeer het te negeren, maarja dat is lastig met die keiharde knallen. Blijf me rot schrikken steeds.
  Jij ook sterkte toegewenst.
  gr.Elies

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.