dinsdag 24 januari 2017

Toch nog een brief van de Direktbank!

Afgelopen vrijdag heb ik toch nog een brief van de Direktbank ontvangen!
Asjemenou!
Vol spanning maakte ik hem open. Zou er toch nog in staan dat ze per 12 januari €7500,- wilden innen omdat ik graag extra af wilde lossen?
Wie weet boden ze zelfs hun excuses aan over het feit dat ze al jaren een toezegging doen voor een brief over aankondiging van de aflossing en die uiteindelijk helemaal niet verzenden!
Mijn teleurstelling was groot, het was alleen een brief met bedragen voor de belastingaangifte:
De hypotheekschuld was op 1 januari 2016 groot 19.100 euro en op 31 december 8.400 euro.
Ik had in 2016 in totaal €463,34 hypotheekrente betaald.
Mmm, dat staat ook sinds enige jaren al automatisch op mijn digitale aangifte.
Wel goed dat ik kan checken of de bedragen kloppen natuurlijk.

Als ik volgend jaar de laatste 900 euro ga aflossen, dan zal ik in de mail zetten dat ze geen brief hoeven te sturen over de aflossing, want daarin zijn ze al jaren nalatig.
Nu hoeft dat van mij niet meer!

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het bijzonder hoe langzaam de bank werkt. Die van mij iig. 2 maanden om een extra aflossing te verwerken. Als ik iets moet betalen krijg ik echt niet twee maanden om dat te doen. Wat zal je blij zijn als je de laatste betaling doet en ervan af bent. Super vooruitzicht lijkt me dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan is de hypotheeknemer van mij toch beduidend rapper. Ten eerste maak ik natuurlijk zelf over en stuur hun slechts een mededeling dat ik dat gedaan heb. Maar de verwerking heb ik binnen 2 weken wel binnen. Zelfs aan het eind van het jaar als ze extra aflossingen te verwerken krijgen ivm het ontwijken van de vermogensrendementsheffing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vorig jaar voor het eerst een bedrag overgemaakt zonder enige verder communicatie en had dezelfde week nog een brief in de bus dat hij verwerkt was. Moet zeggen dat ik daar zelf echt stomverbaasd en blij verrast over was!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt wel of sommige banken een houtje-touwtje administratie hebben als het leningen en hypotheken gaat. Onbegrijpelijk in deze tijd van automatisering. Gelukkig werkt mijn bank met de R toch een stuk vriendelijker. Op 1 januari via Ideal een bedrag overgemaakt en 3 dagen later was het gewoon verwerkt. Het kan dus wel. En geen gedoe met vooraankondiging, gewoon overmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bizar zeg... Ik had nog nooit van die bank gehoord, maar als ik al die problemen hier altijd lees, dan blijf ik er ook heel ver uit de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.