woensdag 25 januari 2017

Warme truiendag

Binnenkort is het weer Warme Truiendag!

Dit jaar wordt de Warme Truiendag gehouden op 10 februari. Lees hier meer, KLIK.
En lees hier waarom de Warme Truiendag georganiseerd wordt. Niet dat het op andere dagen van de week voor mij in de winter geen warme truiendag is, ik houd van warme kleding! Ik werk in een gebouw waar het heel koud kan zijn en thuis kies ik er voor om weinig gas te verstoken, zonder dat het echt onaangenaam wordt. Dus draag ik warme kleding en zit ik vaak met een lekker warme plaid over mijn benen.

Het is goed om aan stookgedrag aandacht te besteden, dit vooral omdat een zo zuinig mogelijk energieverbruik de opwarming van de aarde vertraagt. Daarnaast hoeft er dan minder gas onder mijn huis en dat van talloze andere Groningers weggepompt te worden. Het aantal aardbevingen is de laatste tijd afgenomen, laten we dat vooral zo houden.

9 opmerkingen:

 1. Ik probeer de verwarming overdag ook zo lang mogelijk uit te houden. Ik ben toch wel wat kou gewend en zo koud wordt het in een tussenwoning niet. Zodra vriend thuis komt zet ik hem wel aan, die is daar wat gevoeliger voor. Ik ga overigens niet meer in de kou zitten, maar als het gewoon prima te doen is, dan ga ik niet helemaal die thermostaat omhoog draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij houden warme truiendag een paar dagen eerder, als onze ketel wordt vervangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik draag de hele winter warme truien en ondanks jaren proberen om de verwarming heel laag te zetten, wende ik er niet aan. Dat ik chronische vermoeidheid heb, helpt niet mee. Dus op de dag stook ik richting de 19 graden en in de avond op 20 of 20.5.
  Dat we minder gas moeten gaan gebruiken ben ik helemaal met je eens en al helemaal dat er meer rekening gehouden moet worden met Groningen.
  Als wij onze keuken gaan vernieuwwn kies ik ervoor om op inductie te koken. Dan gebruiken we de restcapaciteit van onze zonnepanelen daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar! Ik draag lekker warme truien en een fleecevest en heb een warme dubbelzijdige deken over de knieën en toch heb ik de thermostaat ook op 19 overdag en 's avonds op 20.

   Verwijderen
  2. Ik draag ook altijd warme, meest zelfgebreide truien en stook ongeveer net zo als Jelena. Wat mij opvalt dat ik zo weinig mensen zie met warme truien aan. Veel flodderstof en soms wel met een vestje erover. Bij mij op het koor zijn maar een paar dames ( van 60 vr leden?)die een warme trui aan hebben laat staan dat ik een zelfgebreide trui zie.

   Verwijderen
 4. Ik probeer er altijd op te letten, ik doe dan eerder even een vest aan voordat ik de verwarming aan zet. Uiteraard wel heel goed dat er elk jaar aandacht aan besteed wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, ik hou niet van dikke truien. Krijg het spaans benauwd als ik zo'n ding aan heb. Geef mij maar veel laagjes over elkaar. Als laatste dan een vest en een grote sjaal. Die kunnen makkelijk uit als ik het te warm krijg.
  Ik let elke dag weer op mijn energieverbruik. Ken ook niemand meer die de verwarming op een hoge temperatuur heeft staan. De meeste mensen letten hier wel op. Is het niet voor een beter milieu dan wel voor de portomonnee !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ik altijd nog wel bizar vind is dat je werkgever stoken schijnbaar niet belangrijk vind. Mijn mening is dat een aangename temperatuur (en prettig klimaat in het kantoor) om te werken de productiviteit verhoogd. Nu is het natuurlijk discutabel welke temperatuur dat dan zou moeten zijn. Maar als ik dan lees dat soms in de winter wanneer de verwarming stuk is, de temperatuur rond de 12-13 graden ligt, dat kan echt niet. Zeker niet bij kantoorwerk waar je voornamelijk stil zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig heb ik het nog maar 1x meegemaakt dat het bij binnenkomst 12 graden was, wel meerdere keren dat het 16 graden was. Ook geen aangename kantoortemperatuur als je voornamelijk beweegt door te typen en met de muis te werken. Ik heb een elektrisch kacheltje, een warm vest, een fleeceplaid + dikke gevoerde handschoentjes met open vingers in mijn kast.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.