Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

vrijdag 10 maart 2017

Mijn computer is "in real danger"

Vorige week werd ik tot 2x toe gebeld vanaf een geheim nummer. Het was een jonge Engelstalige dame met een Indiaas of Pakistaans accent van The Microsoft Company en mijn computer was "in real direct danger"! Het goede nieuws was dat zij daar iets aan kon doen! Wat een schat dat ze mij zo maar, spontaan wil helpen mijn computerproblemen op te lossen. Ik had er nog niets van gemerkt dat er iets met mijn computer aan de hand was, maar zij wist vanuit haar werkplek kennelijk méér.

Nu was dit zeker niet de eerste keer dat ik door iemand met een charmant Indiaas of Pakistaans accent werd gebeld over mijn computer. Klik ook hier voor nog een stukje over zo'n telefoontje. Helaas werkt het bel-me-niet-register niet voor dergelijke bedrijven.

Liet ik de bellers de vorige keren uitgebreid hun praatje doen, deze keren was ik er snel klaar mee. Ik zei: "I'm not interested, have a good day" en drukte op de rode knop!

Waar het de bellers om gaat: ze willen jouw gegevens zoals bankrekeningnummer en burgerservicenummer en als het even kan willen ze jouw computer binnendringen en daar onheil aanrichten. Hun bedoeling is dat zij er beter van worden en jij bij voorkeur financieel een stuk slechter. Trap er niet in en geef geen persoonlijke gegevens en ook geen gegevens van jouw computer of laptop!
En servicemedewerkers van Microsoft zijn het zeker niet!

10 opmerkingen:

 1. Triest is dat vooral oudere mensen hier de dupe van worden. Mijn schoonouders, beide dik in de 80, zijn in zo een soort truuk gevallen, het heeft hen 1000 euro gekost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik een nummer niet ken neem ik al niet eens meer op. Vaak zoek ik het nr wel even op. 9 van de tien keer is het of zo'n oplichter of iemand van de Volkskrant en Donald Duck ( die blijven bellen ondanks bel me niet register)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gebruiken ons vaste nummer niet meer en dat geeft veel (telefonische) rust moet ik zeggen... Kennelijk bellen ze liever vaste nummers, want mobiel heb ik echt geen last van dit soort lui (even afkloppen... hehe)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kreeg vorige maand ook zo'n maf telefoontje. Ik heb opgehangen.... Wat zijn er toch rare mensen op de wereld die er hun werk van maken om anderen op te lichten. Ik vraag me dan altijd af hoe je je voelt als je 's avonds naar bed gaat...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij dit soort telefoontjes zeg ik dat ik direct de politie ga bellen. Dat werkt perfect Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog nooit zo'n telefoontje gehad. Ik zou ook gelijk ophangen. En anoniem pak ik ook niet op. Alleen als ik een op een telefoontje wacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig, mijn oom liet vandaag op Facebook ook weten dat hij een belletje had gekregen met zelfde verhaal en zelfde waarschuwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier vorige week ook 2 keer gebeld, ik zag het nummer en vertrouwde het direct niet.Het was 2 keer een verschillend buitenlands nummer. Niet opgenomen,als er gebeld wordt kijken we eerst of het een bekend nummer. Deze landcodes konden we niet traceren. Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij vinden het leuk hier een toneelstukje van te maken en doen alsof we het niet begrijpen. Ook stellen we hen in gebrekkig heel rare vragen: Do you want bami or boerenkool or do you want to merry me? We hebben hier ontzettende lol om met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen