dinsdag 28 maart 2017

Nieuwe zeer zuinige weblogger ontdekt

Op zich is deze weblogger niet nieuw, maar ik heb haar pas geleden ontdekt. Deze weblogger is Aad actief. Adrianne schrijft over hoe ze met een gezin van 4 personen rondkomt van 50 euro per week. Het is een uitdaging die ze een jaar wil volhouden.
Wat doen ze van die 50 euro?
Alles:
- ALLE boodschappen
- ALLE verzorgingsartikelen
- ALLE babyspullen
- ALLE kinderkleding (m.u.v. eventuele schoenen)
- ALLE cadeautjes voor familie en vrienden
- ALLE keren autowassen
- ALLE haar-knip-partijen
Ze hebben geen moestuin en geen kippen of andere dieren. 
De kinderen zijn geboren in 2013 en 2016.
Ze schrijft leuk en enthousiast en plaatst veel foto's.
Ik moet zeggen, ik ben heel benieuwd hoe ze het doen! Dus ik ga ze volgen. Ze hebben nog ongeveer 40 weken te gaan, leesvoer genoeg!

En dan komt er bij mij een stemmetje dat zegt: dat wil ik ook!
Ik zou dan uitgaan van 25 euro, voor mezelf en de kat!
Kan ik dat en wil ik dat echt?
Ik ben eerst maar eens aan het rekenen geslagen om uit te rekenen wat ik aan deze categorieën kwijt ben en dat is geen kattenpis! Ik ben namelijk sinds 1 januari aan boodschappen, kattenvoer, verzorgingsartikelen, cadeautjes en kapper gemiddeld €45,16 per week kwijt. Die babyspullen en kinderkleding zijn bij mij niet van toepassing, maar ik heb sinds 1 januari wel ongeveer 20 euro aan diervoeding uitgegeven.

Ga ik het proberen? Waarom niet eigenlijk!
Gewoon om te zien of ik het kan.
Ik ga het gewoon proberen en doe vanaf 1 april per week verslag van alle uitgaven voor kat, boodschappen, verzorgingsartikelen, cadeautjes en kapper.
Hoe lang? Zeker geen jaar. In ieder geval korter.

19 opmerkingen:

 1. Ik was haar ook tegen gekomen. Ontzettend knap hoe ze dat doet. En leuk dat jij het ook gaat proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga gauw kijken. Ik probeer ook van 50 euro per week ( 200 per maand) rond te komen maar tot nu toe is dat alleen in januari echt goed gelukt. In februari zat ik er 50 euro boven en maart is ook weer iets teveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk blog , ik lees daar ook mee.
  Wij hebben door haar blog tegenwoordig ook 50 euro per week voor 2 en voor alle dieren. Daarvóór maakten we 80 euro per week op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is wel heel knap, ga ik ook even kijken! Wij zitten ook op ongeveer €50 per week, maar zonder kinderen erbij (wel met twee katten). Dat maakt natuurlijk nog wel even flink verschil. Bovendien heb ik nog wel het idee dat dat wat minder kan, maar ik wil ook niet iedereen zo Spartaans laten leven als ik dat prima zou kunnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat zo'n blogger zo kan inspireren, en dat het bij jou ook meteen doorwerkt : )

  Succes!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, wat leuk dat je me ontdekt hebt :)! Ik jou nu ook dankzij een reactie waarin deze blog genoemd werd ;)... Welkom, ik ga bij jou ook eens op m'n gemak een heeeeeleboel lezen, waarschijnlijk van de week pas, vandaag eerst eens even knallen in huis, ahum... Cadeautjes naaien, wassen, wassen, wassen en zien dat m'n ramen een sopje krijgen (tsja, de ramenwasser is te duur natuurlijk :P haha). Dank voor je leuke blog en leuk dat je meedoet met de challenge. Het gaat je vast lukken! Groetjes, Adrianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk blog inderdaad. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig hoef jij, Zuinigaan, niet van zo weinig geld te leven. Ik ben dan eigenlijk ook benieuwd wat je gaat doen met het geld wat je over gaat houden als je dit zo gaat doen. Misschien een goed doel steunen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan. Of ze kan er gewoon zelf iets leuks mee doen of met haar (klein)kinderen. Want elk overschot hoeft toch niet altijd naar een 'goed doel'? Het kan ook gewoon een leuke uitdaging zijn in een verspillende cultuur.

   Verwijderen
  2. Volgens mij hoeft te helemaal niet uit te leggen wat ze met dat overgeschoten geld gaat doen. :D mss wil ze het wel verbrassen. ;)

   Verwijderen
 9. Poeh, dat ga ik bij lange na niet redden. Ik ben wel wat bewuster met boodschappen doen bezig (binnen budget blijven), maar dat budget is alsnog vrij ruim. Succes met je uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zag hasr op FB voorbijkomen en heb haar toegevoegd aan mijn leeslijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben voor consuminderen en 'genieten van genoeg', maar ik vind de hoeveelheid geld die je uitgeeft hiervoor een slechte maatstaf. In de supermarkt koop ik zoveel mogelijk biologisch en fair trade, dus niet zo goedkoop mogelijk. Ook zijn de goedkoopste levensmiddelen vaak niet de gezondste omdat er meer suiker of zout in gestopt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde de besparingen juist zoeken in méér basisvoedsel en minder spul waar door de fabrikant al suiker of zout in gestopt is. Daarnaast wil ik besparen op vlees. Niet door méér kiloknallers te kopen, maar door minder vlees te kopen en dus ook te eten.

   Verwijderen
 12. Ik ben het met bovenstaande reactie eens. Want iemand moet de prijs betalen voor goedkoop. Dus in het geval van goedkoop vlees betalen de dieren een (verschrikkelijke) prijs. Ik zag dat de dame van het blog gewoon bio industrie vlees eet en ook gelovig is. Voor mij gaan die 2 dingen niet hand in hand. Ze schrijft verder erg leuk, maar ik geloof niet in altijd maar het goedkoopste van het goedkoopste willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het een beetje kort door de bocht om te stellen dat gelovig zijn niet samen kan gaan met het eten van vlees uit de bio-industrie.
   Ik weet wel dat je schrijft dat jij dat vindt en dat je dat niet aan iedereen op wil leggen.

   Verwijderen
  2. Ik heb een aantal blogjes gelezen maar ik vind juist dat ze weinig vlees eten en dat is ook logisch met 2 kleine kindertjes. Heel veel mensen weten niet dat 75 gram totaal aan vlees per dag per persoon voldoende is en dat mag dan ook nog vervangen worden door: ei of kaas of vis of peulvruchten. dus als je een eitje bij je brood neemt, heb je aan één ei voldoende bij het avondeten ( of veel minder vlees)

   Verwijderen
 13. Wat leuk dat je het ook gaat proberen! Succes! Ik heb 2 maanden geleefd op 50 euro per week, ik en mijn 2 kids en af en toe at mijn vriend mee. Ik kocht helemaal geen kleding of andere onnodige dingen, puur omdat ik ff snel geld moest sparen! En dat is me goed gelukt....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bedankt voor de tip. Zo te lezen kan ik nog heel wat van Adrianne leren. Wat goed dat je dit gaat proberen.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.