zondag 16 april 2017

Joepie! Het is Pasen!

Wat een paasdrukte in de winkels! Soms lijkt het wel of het hele leven voor sommige mensen uit boodschappen, nog meer boodschappen en nog véél méér boodschappen bestaat!
Paashazen, paasbroodjes, handgevouwen paasstollen, paaseieren, zowel van de kip als van chocolade, allerlei feesthapjes. Een enorme keuze uit alle mogelijke etenswaar!
Ik ben toch blij dat er niet speciale paasliedjes bestaan, want feestliedjes vind ik meestal niet geweldig sfeervol.
Al die paasinkopen zijn zeker goed voor de omzet van de supermarkten, maar ik vind de drukte maar irritant. Ook op avonden dat het normaal heel rustig is, zoals afgelopen woensdagavond, waren er ineens veel mensen die zo nodig karren vol boodschappen wilden kopen!
Alsof er gehamsterd moet worden omdat de winkels de komende weken gesloten zijn.
Maar goed, vandaag zijn de winkels dicht, hier tenminste wel, en heerst er rust!

Wat ik het fijne vind aan Pasen, is dat het echt het voorjaar inluidt. Veel voorjaarsbloemen, bloesem, lekker lang licht, niet meer gladheid. Het ruikt ook naar voorjaar!
Ik ben er blij mee, ik houd niet van winter en voorlopig is de winter heel ver weg!

Het is wel knap fris, maar ook dat heeft voordelen, want alles wat nu bloeit, bloeit een stuk langer dan wanneer het warm is! Geniet van de zon, die schijnt hier op dit moment volop!

Ik wens al mijn lezers fijne Paasdagen!

26 opmerkingen:

 1. Deze tijd vind ik de mooiste tijd van het jaar. Buiten overal bloesems en forsythia's, en er bloeien ook nog overal bloembollen.

  Hier zijn er wel supermarkten met Pasen open. Ik houd het wat eten betreft hier eenvoudig maar toch lekker. Zelfgemaakte aspergesoep en een ouderwets maaltje met asperge en ei.

  Vrolijk Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne paasdagen! Ik hou er ook zo van. Het is echt het begin van mooier weer en daar knapt een mens van op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat je je zo druk maakt om wat er in de supermarkt zoal gekocht wordt. Ik doe mijn boodschappen en wat andere mensen doen of kopen maakt me niet uit! Veel mensen in de supermarkt is altijd vervelend maarja....ik ben er ook!
  Ik vind dit ook een prachtige tijd vooral de langere dagen. Prettig weekeinde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Druk maken zou ik het niet willen noemen. Ik kijk er met verbazing naar.

   Verwijderen
  2. Als de suup 1 dag dicht is en het lijkt alsof er een wereldramp aan komt gezien het gehamster, dan valt dat op.
   En als je altijd al boodschappen doet op dezelfde dag en nu ineens over de hoofden moet lopen en misgrijpt op normale producten, dan is dat irritant.

   Zo'n zweefreactie snap ik niet helemaal. "Ik let alleen op mezelf en ik ben er tenslotte ook"

   Dan kun je dus nergens meer wat over zeggen...

   Verwijderen
 4. Hier is de Jumbo 1e paasdag open van 10-17 uur. Zou het er druk zijn vandaag? Blijf het toch raar vinden dat er eigenlijk wat dat betreft geen echte feestdagen meer bestaan.

  Fijne paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier in de stad Groningen zijn ook vast wel een aantal Jumbo winkels open, maar ik woon er niet bij in de buurt, dus dat valt niet op! Als ik iets heel essentieels zou missen, dan zou ik misschien naar zo'n winkel rijden om de onontbeerlijke boodschap alsnog in te slaan.

   Verwijderen
  2. Hier zag ik (in een dorpje) ook al een suup open op 1e paasdag. Ik vind het stom. Alsof je doodgaat als je die ene dag niet kunt kopen. Je moet mensen die ruimte helemaal niet geven waardoor personeel gewoon eens vrij kan zijn net als (bijna) ieder ander. Alleen noodzakelijke dingen moeten doorgaan.

   Verwijderen
  3. In ons dorp was de jumbo ook open vandaag. Zaak heeft een Turkse eigenaar en veel familie leden werken daar. Voor hen is het een dag als alle anderen. Overigens was het niet bijzonder druk in fe winkels hier. Niet veel drukker dan normaal op zaterdag.
   Ilse

   Verwijderen
 5. Iedereen fijne Paasdagen gewenst, op haar/zijn eigen manier. Met handgevouwen paasstollen uit de supermarkt of biologisch geteelde kikkererwten. Laten we niet vergeten waarom het Pasen is..!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook veel gekocht, vieren de verjaardag van mijn kinderen en komt veel bezoek meerdere keren. Het zij zo! Ben blij dat ik het betalen kan, al let ik let wel op dat ik niet het allerduurste neem. Deze week heb ik al vijf taarten gemaakt en voor volgende week nog vier. Fijne Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja... Ik zou gisteren nog paaseieren kopen om te verstoppen in de tuin. Alles is op! Dus worden het ah eigen merk chocolademarsen en koetjesrepen.. Ook leuk om te verstoppen. Mijn moeder was alle supermarkten afgegaan, ben blij dat ik me er niet zo druk om kan maken :)

   Verwijderen
  2. Paaseieren voor kinderen kocht ik ook altijd ruim van te voren! Dan had ik eieren van het juiste formaat. Die kleine eitjes waren voor mijn kinderen niet te vinden. De grotere, formaat kippenei of net iets groter, zijn gemakkelijker!

   Verwijderen
  3. Ik niet, ik kan ze niet zo goed bewaren..

   Verwijderen
  4. Ik bewaarde ze uit het zicht, bovenin de kast.

   Verwijderen
  5. Zo moest ik gisteren zelf eerst paaseieren gaan zoeken voordat ik ze kon verstoppen. Wist echt niet meer waar ik ze had opgeborgen.

   N.

   Verwijderen
 7. Jij ook prettige paasdagen. Ik moet eerlijk zeggen dat het Grote Inslaan voor deze dagen volledig aan mij voorbij is gegaan, vanwege weekmenu en bijbehorende boodschappenlijst. Heb wel even met de groene asperges van 1,99 bij Lidl in mijn handen gestaan, maar ik heb ze weer teruggelegd. Mijn menu is lekker genoeg. Maak er een fijne week van. Blijf schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fijne paasdagen allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijne Pasen! Ik zie hier in Brabant een voorzichtig zonnestraaltje na motregen in de ochtend. De tuintjes liggen er netjes bij en dat is genieten van alles wat er al zo mooi in bloei staat. Ik heb gisteren de paasdrukte in de winkels kunnen vermijden omdat ik genoeg in huis heb. Hier is nu alles dicht en heerlijk rustig. Morgen zijn de winkels weer open.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bizar he, die drukte. Hier is het op zulke dagen extra druk vanwege de toeristen. Veel mensen komen dan op vrijdag aan, dus dan is het vrijdag en zaterdag extra druk. Voor mij een reden om dan niet in de supermarkt te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Donderdag heb ik al vast de boodschappen gehaald. lekker rustig. Geniet van de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is met iedere christelijke feestdag of de mensen bang zijn om te verhongeren :). Ik doe het al jaren zo gewoon iedere keer iets meenemen dan hoef je niet op het laatste moment nog de drukte in . Toen we nog in nl woonde kocht ik na de kerst een paar kerstbroden en vroor die in en gebruikte die met de Pasen. Waren altijd prima te eten . Er zijn trouwens wel echte Paasliederen/ gezangen in de Christelijke traditie alleen hoor je die niet in de winkels.In ieder geval fijne dagen.
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je blog opgezocht en ga ik volgen, ik ben vrijwilliger bij St. Roec en wij verzorgen transporten naar Oost-Slowakije en naar Hongaars sprekende deel van Roemenië.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.