woensdag 28 juni 2017

De SOP is top!

Waarschijnlijk vraag je je af: wat is SOP?
SOP is seniorenregeling ouder personeel. Ik heb vanaf 31 december 2014 gebruik gemaakt van deze regeling. De regeling houd in dat ik 25% minder minder ben gaan werken tegen inlevering van 6% van het loon, terwijl de pensioenopbouw gewoon doorgaat alsof ik die 25% wel werk. Ik draag natuurlijk ook de bijbehorende pensioenpremie af.
31 december 2014 was de laatste dag dat het kon en ik heb daar gebruik van gemaakt. Ik ben heel erg blij dat ik dat besluit genomen heb en ook gezorgd heb dat ik voldoende taakvermindering kreeg. Het is heerlijk om in plaats van 4 dagen per week 3 dagen te werken. Ik ben blij dat ik de aanvraag net op tijd in werking heb gezet, de regeling is nu een stuk minder gunstig.
Sinds 1 januari 2015 heb ik alle woensdagen vrij, op een enkele uitzondering na. Als er een cursus is of een speciale vergadering dan werk ik wel op woensdag, en neem ik bijvoorbeeld op een andere dag in die week vrij.
Ik vind dat ik reuze bof met mijn SOP!

11 opmerkingen:

  1. Er is iets fout gegaan denk ik gisteren op u blog, over de trol,
    Want er staat een andere tekst door heenweg het dus onleesbaar maakt en ook de leestips ( of andere blogs) zijn niet te aaan te klikken pp deze manier, Mvg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook bij mij staat de tekst door je blog heen en is deze niet leesbaar. Als ik in de leeslijst op je blog klik dan zie ik deze wel normaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Nicole en anoniem, het lag aan de tekst over de "Microsoft"-oplichters. Volgens mij heb ik het opgelost en is alles nu weer goed leesbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja klopt alles ziet er nu weer normaal uit
    Mvg

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldige regeling, hoop dat er later ook weer zo iets komt als ik ouder ben!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw inderdaad, mooie regeling! kBen pas 27 en thuismama dus voor mij is dat niet in beeld ;)...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je bent weer lekker aan het graaien qua regelingen.... Eerst trots zijn op de Bijstand en alles er uit halen, nu weer dit! Besef eens dat het zoveel mensen minder hebben in Nederland... ik zie weinig je sociale gezicht, alleen maar ikke ikke ikke....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een jarenlang gebruikte regeling binnen mijn CAO. Daar is niets inhaligs aan!
      Ik zie het verband niet met mensen die het minder hebben. Moet ik het daarom maar niet doen, omdat anderen het veel minder hebben?

      Verwijderen
    2. Anoniem, het lijkt wel of je jaloers bent op zo'n mooie regeling! Daar laat je jouw ikke ikke zien!
      Vertel ons maar hoe jij het in Zuinigaan's plaats gedaan zou hebben!
      Ik ben benieuwd!
      Marijke

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.