zondag 22 oktober 2017

Een andere hypotheek!

Tien en een half jaar had ik een hypotheek van de Direktbank, maar die hypotheekverstrekker is opgehouden te bestaan.
Gisterochtend viel er een brief op de mat. Ik dacht: daar zal de oproep voor de griepprik zijn, maar nee, het was een brief van Florius.
Florius is de 'nieuwe Direktbank'. 
Wat wil Florius van mij of wat kunnen ze voor mij betekenen?
Ze bieden hypotheken die meebewegen. Wat ze daarmee bedoelen is mij niet duidelijk. Wat heb ik er aan dat mijn piepkleine hypotheek beweegt?
Nou ja, Florius is de opvolger van de Direktbank en ik moet het er maar mee doen.
Ik wil begin volgend jaar de hypotheek volledig aflossen en dan heb ik een huis dat helemaal eigendom is van mij en niet meer van een bank.
Ik krijg dus voor die paar maanden dat ik nog een hypotheek van een andere bank. De voorwaarden blijven hetzelfde. Ik moet dus binnenkort maar eens even kijken hoe ik bij de Florius extra kan aflossen. Zou ik dat ook ruim van te voren moeten aanvragen, of kan ik gewoon het geld storten, we zullen het wel zien!

11 opmerkingen:

  1. Waarschijnlijk blijven je voorwaarden hetzelfde (je hebt immers een overeenkomst), maar checken is altijd handig.

    Fijn zeg dat je bijna klaar bent met de hypotheek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een hypotheek van Florius, je kan inloggen en je gegevens zien. Je kan gewoon direct via iDeal aflossen, ik vind Florius echt super overzichtelijk en klantvriendelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij mag je bij Florius je hele hypotheek uit eigen middelen gratis aflossen. Alleen even een aflosnota opvragen aangeven dat het uit eigen middelen gebeurd en ze sturen je een formulier toe. Handtekening eronder en t wordt geïncasseerd van de rekening

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik neem aan dat de voorwaarden voor boetevrij aflossen dezelfde zijn als bij de oude hypotheek. Die voorwaarden veranderen niet, alleen de manier van betalen zal waarschijnlijk anders zijn.

      Verwijderen
    2. Nee ik las ook dat je bij Florius boetevrij mag aflossen omdat je hypotheek door hun is overgenomen. Daar heb jij immers niet om gevraagd.
      Doe er je voordeel mee!

      Verwijderen
    3. Voor mij maakt het niets meer uit. Mijn hypotheekschuld is nu 900 euro. Op dat bedrag zit toch geen boete meer, als ik dat aflos.
      Als de Direktbank een paar jaar eerder overgegaan was in Florius, dan had ik daar inderdaad voordeel van gehad!
      Ik ga me er in verdiepen of het zinvol is om die laatste 900 euro nog dit jaar af te lossen.

      Verwijderen
    4. Ja door de wet hillen zeker interessant

      Verwijderen
  4. Florius vind ik een fijne hypotheekverstrekker: inzichtelijke site via eigen inlogcodes,onbeperkt boetevrij aflossen via ideal wanneer je maar wilt; met 1 druk op de knop geregeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hé, maar dat is denk ik wel een vooruitgang! Als ik hoor dat Direktbank altijd alles behalve prettig werkt... Met Florius heb ik zelf hele goede ervaringen. Veel kan online, ze zijn goed bereikbaar en je kunt (bij nieuwe hypotheken sowieso) onbeperkt aflossen wanneer je wilt. Zelfs als dat laatste voor jou niet geldt, is het denk een stevige vooruitgang!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.